Stomp / Sludge ("Masterpiece", FansToys):


2015 szeptemberében volt szerencsém a 3rd party gyártó FansToys "Masterpiece" Dinobot figuráit bemutatni. Sorrendben Swoop, Snarl és Slag követte egymást. Mindhárom figura egyszerûen lenyûgözõ, így lehetõség szerint azóta beszereztem a G2-es verzióikat is (Snarl és Slag jelent meg), és nagyon vártam a sorrendben negyedik öntvényt Sludge-ot is, aki szerzõi jogi okokból Stomp néven érkezett. És találó is a név, hiszen a legnehezebb FT Dinobot figura, kb 1,4 kilogrammot nyom.

Az alt mód szigorúan hû a G1-hez, egy Brontosaurust formáz. Amikor a G1-ben megjelent, még volt ilyen faj, aztán némi paleontológiai marakodás után kiderült, hogy mégsem volt, de most úgy néz ki, hogy talán mégis (irodalom itt). Hatalmas (15. kép). A pózolhatósága nem rossz. A lábakon kívül a nyak / fej és a farok rész is több tengely és csuklópont mentén mozgatható. A festése és a kidolgozottsága részletes. A szem színét cserélhetjük (nekem persze a Dinobotok szeme vörös), sõt kapunk hozzá egy vicces szempárt is, utalva a 86-os rajzfilm ominózus Devastator jelenetére (11-12. kép).

Az átalakítása nem a legegyszerûbb és a súlya miatt komolyan meg kell birkózni vele. A dino lábakat ezúttal nem rejthetjük a lábszárakba (kell a hely a farokrésznek), az alsó lábszárak és a lábfejek azonban a dino láb belsejébe kerülnek. Egyébként nem is árt a robot brutális kiállásának a méretes alsó lábszár.

A robot mód tehát brutális kiállással bír. Hatalmas, súlyos és ezzel együtt is remekül pózolható, még a féllábas karaterúgás is megy neki (kb 20km/h-s szélben is, ahogy fotóztam) (20. kép). Rendkívül részletesen kidolgozott, tetszik, hogy még a dino mód hátát adó "szárnyak" is kaptak részletes belsõ borítást. Itt is módosítható a szemszín, illetve kapunk egy "csataüvöltõs" alternatív arcot is hozzá. Ezek a csere arcok a korábbiakhoz hasonlóan továbbra is fémek. Jár hozzá a méretes kard és puska is. A kardba a többi figurához hasonlóan itt is tehetünk elemet, hogy világítson.

Megint egy remek figurát kapunk a pénzünkért, mely minõségibb, mint a hivatalos Masterpiecek. Várjuk hát az utolsó tag, Grinder / Grimlock érkezését... én mindenesetre a fotózáshoz beszerzek egy nagyobb asztalt.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box:

Card:

G1-el:

G1-el:

Devastator attack:

G-creations & FansToys:

FansToys nehézsúly:

Méretarány:

G1-el:

Fans Toys dino-k:

Te Wheeljack, nem mondtad, hogy ez ekkora lesz...:

Seibertron galéria- Nem elérhetõ

Fanstoys Dinobot bemutatók:

Vissza