Prowl (Masterpiece , Takara):


Masterpiece Sideswipe-ot (és átfestéseit) gyorsan követte a következõ vele méretarányos licenszelt alt móddal rendelkezõ figura: Prowl. Logikus döntés, hiszen Prowl is sokak által kedvelt G1 óta ismert karakter. A MP széria pedig most sem hazudtolta meg önmagát. A figura mind autó, mint robot módban remekül visszaadja a G1-es elõd (és karakter) hangulatát, miközben pózolhatóság szempontjából valóban mesterdarab.

Az alt mód számára a Nissan-tól licenszelték a Fairlady Z 1980-tól gyártott második generációjának kinézetét. Ez azt jelenti, hogy a Nissan részérõl is ellenõrizték, hogy az arányok megfelelnek-e az eredetinek, ahogy ez Sideswipe esetében a Lamborghini részérõl is megtették. A karakternek megfelelõen persze rendõrségi festést, és villogót is kapott. Az autó orrán még a kis "Z" is felismerhetõ festést kapott. Gyönyörû. A méreteit tekintve nem teljesen méretarányos az MP-10 Optimussal, kissé nagyobb, a készítõk nyilván robot módban figyelték az arányosságot. Viszont a trailer-re is így ráfér. A puska a az autó tetejére tehetõ, de nagyon ötletesen, hátulról rögzítve a villogóra úgy, hogy közben a fegyver markolatát is behajtjuk.

Az átalakítása bonyolultabb, mint Sideswipe-é, viszont zseniális. A lábaknál a G1 hûség miatt meg kellett oldani, hogy az autó vége a lábfejre kerüljön, de a pózolhatóság se sérüljön. Megoldották.

A robot mód elképesztõen hangulatos. Az embernek szinte kedve támadna újra G1-et gyûjteni, annyira visszaadja azt az érzést. Az arca szinte emberszerû, és fiatalos. Pózolhatóság és a stabilitás tekintetében is remekül vizsgázik. A vállaira két kis rakétavetõ hajtható ki. Ezeket nem dolgozták ki különösebben.

Összegezve: lehet siránkozni a mérete miatt, de inkább azt javaslom, hogy ehelyett mindenki szerezze be mielõbb, mielõtt fel nem megy az ára, mint Sideswipe-nak és Red Alertnek és mielõtt a kis kínaiak elkezdenék hamisítani, hogy amiatt kelljen izgulni, hogy eredetit kap-e az ember a pénzéért. Most még 14 000 Ft körül is megcsíphetõ. Red Alert ma már 25-30 000.

Kis kiegészítõ: a gyûjtõkre gondolva a MP széria utóbbi darabjaihoz kiadásra került kis külön kapható érme is. A dísz lap és maga az érme is a karakterhez igazodik. Prowl esetében a lap egy rendõrségi címerre emlékeztet, míg az érme egy sheriff jelvényt mintáz.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz:

Collector Coin:

Fegyverrel:

Prowl & Sideswipe:

Befér:

Csoportkép:

MP méretarány:

Ready to action:

Bushido:

MP méretarány (katt):

Deluxe méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza