Sideswipe / Lambor (Masterpiece , Takara):


Grimlock és Optimus Prime után ez lesz a harmadik Masterpeice (MP) figura, melyet bemutatok, és ez lesz az elsõ, mely Takara kiadású.

A Takara a MP figurákat elegáns, sötét tónusú dobozba csomagolja, mely nem is enged belátást a figurához. A mûanyag tok két részbõl áll, mely alúlról és felülrõl is körbefogja a figurát, nem találkozunk a Hasbro féle mûanyag, vagy sodrott papírkötél rögzítéssel. Sokkal igényesebb, bár ilyennel már más limited Takara figura esetén is találkoztam. Praktikus, hiszen egy ilyen dobozban konnyû tartani a figurát, így betölti a díszdoboz és a tároló funkciót is. Az autó módot a Lamborghini auditálta, így a doboz elején látható a márka címere, alul pedig egy hologramos matrica.

Az alt mód, egy Lamborghini Countach sportkocsi, melyet a 70-es évektõl ('74-tõl) gyártottak és formavilágát illetõen meghatározta a mostani 30-40-es korosztány sportautó ideálját. Bár csak fotókon láttuk, de határozott áramvonalas kialakításával és felfelé nyíló ajtajával igencsak beindította a fantáziát. Az alt mód a formákat tökéletesen visszaadja, nemhiába a Lamborghini engedélye is kellett a gyártáshoz. A szép élénk piros szín is jellemzõ volt a típusra. A panelek mindehol remekül összeállnak. A fegyverek az autó tetejére rögzíthetõk (a nyílást egyébként kis rugós panel takarja), de természetesen nem illenek hozzá, nem javítják az összképet. A mérete inkább tart a voyagerhez, mint a deluxe-hoz.

Az átalakítása logikus, minden összeillik, a helyére kerül, élvezet átalakítani.

A robot mód remekül visszaadja a G1-es figura hangulatát, miközben a pózolhatósága a modern figurák élvonalába emeli, a szokásos mozgatási pontok mellett a kézfejének újjai is mozgathatók, igaz, csak együtt. A deluxe-oknál jóval nagyobb, magasságra és súlyra is, inkább voyager, viszont méretarányos az újabban kiadott MP figurákkal. Az ára viszont igen borsos, nagyából két leader figurát vehetünk ennyi pénzért. Gyárilag kapunk hozzá egy pisztolyt, egy vállágyút és két "döngölõt", ezt egészítik még ki a külön beszerezhetõ Amazon exkluzív pengék.

A figurából készült egy igen jó minõségû KO, mely kb harmadáron szerezhetõ be (ha jó minõség, akkor meg is ér annyit). A gond az, hogy eredetinek akar tûnni, így csak apró különbségek segítségével jöhetünk rá, ha eredetiként akarjuk beszerezni. Ezek: a doboz oldalán nincs a figura mellkasán insignia, a doboz alján a matrica hologramos, de nem vízjeles, a Countach felirat az autó mód hátulján el van írva, a fényszóróknak nincs fekete kontúrja, a figura arca kevésbé kidolgozott és a fej (az átalakításhoz) nehezen nyílik a festéktõl.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz:

Lamborghini Countach (nem Cantach):

Fegyverrel (de minek):

Nagyobb deluxe-al (hasonló formák):

Méretarány (Human Alliance; voyager):

Nem sok levegõ van::

Amazon pile drivers:

Masterpiece méretarány (katt):

Deluxe méretarány:

Human Alliance méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza