Rodimus Prime / Hot Rod (Power of the Primes, leader):


A Power of the Primes (POTP) széria leader class figurái egy elég érdekes evolúciós feature-t kaptak. Egy dobozban kapunk egy Prime-ot, egy fiatalkori karaktert méghozzá úgy, hogy az alkatrészekbõl az alt mód is upgrade-elhetõ. No persze a több funkció nincs ingyen, akadnak kompromisszumok...

Az alap alt mód egy sportkocsi, mely az újabbkori verziók közül talán leginkább hozza a G1-es verzió hangulatát. Talán mert a kocsi eleje a fentrõl nézve teljesen szögletes és a motorháztetõ is lapos. Nagyon jól néz ki, a mérete pedig egy nagyobb deluxe-nak felel meg. Talán a felnik kaphattak volna némi krómozást, de alapvetõen a festés is rendben van. A sportkocsit kombinálhatjuk a sport kamion felépítménnyel, megidézve Rodimus Prime alt módját, miután utolérte a végzete. :-) Nekem ez a verzió is tetszik. Persze erõltetett ez a kinézet egy kicsit, de pontosan úgy néz ki, ahogyan kell. Az oldalán a lángcsóvákat matricával oldották meg, ami nem tudom, hogy mennyire lesz tartós, fõleg, hogy egy forgatási tengelyt is közre fog.

Hot Rod robot módja is teljesen jól néz ki. A pózolhatóság és a stabilitás rendben van. Talán a kezei egy kicsit hosszúak, de nem vészes. A festés is hangulatos, a Hasbro ezúttal nem vörös, hanem Takara módra sötét alsó lábszárakat adott neki. A kombinált módban Hot Rod adja Rodimus felsõ testét, a kamion pótkocsi pedig a többit ( 14. kép), úgy, hogy az utóbbiban a Matrix-ot is elhelyezhetjük.

Rodimus, nos ennél a figuránál itt jelenik meg a kompromisszum. Összességében jól néz ki, de a vállai (melyek ugye Hot Rod combjai) nagyon bénán lettek megoldva. Emellett a hátizsákja is hatalmas (19. kép), viszont a figura maga szép nagy. Az arca jól hozza az idõsebb gondterhelt vezér vonásait, szemben Hot Rod fiatalosabb ábrázatával. A nagy és mozgatható lábfejeknek hála a stabilitás és a pózolhatóság megoldott.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 8/10

 

Box art:

Animated (Takara). POTP, TR:

Rodimus kombinált alt mód:

POTP Optimus és Rodimus:

Méretarány (MP-28, POTP, Cloud, Legends (TR Takara):

Két darabban:

Hátizsák:

MP 09-cel:

POTP Optimus és Rodimus:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Power of the Primes bemutatók:

 

Vissza