Battle Shield Optimus Prime + O. P. A+ Pral G + Sais G + Jayz G (Prime Arms Micron, voyager):


A Takara az Arms Micron széria eddigi legnagyobb szettjeként újra kiadta a Prime voyager RID Optimus Prime figurát, mely ebben a formában csak a japán Toys'R'us bolthálózatban kapható. A figura mellett összesen négy micront kapunk hozzá. Egyrészt az eredeti szettbõl O.P.-t, valamint három másik micront, akik a nagyonszuper mindent kivédõ pajzzsá tudnak kombinálódni.

Optimus Prime + O.P. A:

Magát a fõ figurát már bemutattam itt, azóta méginkább meggyõzõdtem róla, hogy milyen ötletes remek figura. Az erededi Hasbro féle változattól a festése tér el és persze megjelentek rajta az AM kapcsolódási pontok, melyek szerintem nem rontják el az összképet. A festése alapvetõen sötétebb tónusú, mint a Hasbro változatnak. Ez igaz a piros szín árnyalatára és szerencsére a szürke színre is, mely az eredeti változatnál eléggé mûanyagszínû volt. Szerencsére itt a mellkas panel is kapott piros festést. A kék áttetszõ részek - a szélvédõt is beleértve - itt enyhén barnás sötétített árnyalatot kaptak, mely jól illik hozzá, bár kicsit talán kevésbé látványos. A dekoráció egy része itt is matrica, itt szinte mindent ráragsztottam, kivéve a lábfejeket teljesen körbevevõ fekete matricákat. Fegyvere, O.P. az eredeti verzióban lila volt, itt szürke festést kapott és bizony le sem tagadhatná hasonlóságát G1 Shockwave-vel. A fejforma és a mellkas is stimmel... ám sajnos két szeme van.

Battle Shield:

A három kicsi lapra szerelt figura összerakása remek ujjgyakorlat volt, amit még fokozott a körömhegy méretû matricák ragasztgatása is. De a végeredmény bizony remek. Mindhárom figura rendelkezik robot móddal, önálló értelmes fegyver móddal és persze kiváló elemei a pajzsnak. Tehát lehet egy önálló lándzsánk, bárdunk, vagy kardunk, miközben a másik két elembõl akár egy kisebb pajzsot is kombinálhatunk. Nagyon ötletes. Együtt mindhárom Arms Micron erõsséget képviselik (energon crystal), kérdés, hogy "Cosmotector"akkor most ez a pajzs kivédené-e Dark Matter Calibur csapását, vagy nem. Mindenesetre nagyon ötletes megoldás. Egyébként a Takara kiadta szólóban is a pajzs három tagját, igaz így nem egyszínû pajzsot kapunk (de Optimushoz jól megy), de érdemes lehet külön beszerezni, (itt megtekinthetõ).

Battle Shield Optimus Prime:

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 8/10

2012.11.26.:

Nagy doboz:

Sok Micron lapon fekszik:

Micronok 2D:

Szárnyas kamion:

Pár micronnal és karddal:

Méretarány:

Alt móddal:

RID Optimusok:

Az ultimate shield és variánsai:

A mini hadsereg:

Prime Optimusok:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza