Alcee / Arcee (WeiJiang, "masterpiece"):


A WeiJiang kínai Transformers KO-cég az utóbbi évben igen nagy népszerûségre tett szert. Annak fõ oka az, hogy a különbözõ szín-verzióban kiadott, felnagyított, vagy éppen kicsinyített utánzataik igen jó minõségûek, elfogadható áron vannak (bár nem kimondottan olcsók azért), és szükség szerint kis mértékben át is tervezik az öntvényeket, vagy éppen egyes központi alkatrészeket fémre cserélnek. És hamarosan jelentkeznek egy igen komoly Megatron verzióval is, mely már önálló öntvény lesz.

Nagyon hiányzik a Masterpiece vonalból egy Arcee. Hivatalos verzióról továbbra sincs hír, és bár a Fans Toys is bejelentette a maga verzióját Rouge néven, azért ez a MP scale verzió mindenképpen hiánypótoló. A kiadáshoz a 2014 végén a boltokba került Generations deluxe verziót használták. Insignia természetesen nem került rá, illetve a neve is Alcee, melyrõl az embernek Monty Python féle Pilátus jut eszébe.

A doboz rendkívül minõségi, vannak rajta matt és fényes felületek, sõt még nemi kínai gagyi csillogás is, csakhogy tudjuk, végülis mirõl van szó. A figura MP módra két buborék közé fogva érkezik. Az autó mód az eredetinél kissé részletesebb festést és élénkebb színt kapott. A mérete megfelelõ a "kis" MP autókhoz. A fegyverei is részletesebb festést kaptak, és rögzíthetõk az autóra is.

A robot módnál jönnek ki igazán az extrák. Egyrészt az eredeti Hasbro verziónál meglévõ hatalmas hátizsák itt leszedhetõ, így csak a karakterre jellemzõ váll-elemek maradnak meg. A leszedett alkatrész is ketté szedhetõ, ha még pajzsként is lehetne használni, akkor igazán megemelném a kalapom, de egyelõre ennek nem találtam meg a módját. A másik, hogy a lábak jó része fémbõl van, ami így optikailag is kissé mást mutat, és a stabilitást is fokozza. A fele viszont valamivel jobban tetszik az eredeti verziónak.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 9/10

Doboz:

WJ & Hasbro:

Fegyverekkel:

Let's ride:

MP méretarány:

WJ & Hasbro:

Hero set up with Matrix:

MP méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Korábbi femmebotok és femmeconok:

Vissza