Evolution Classics Optimus Prime (movie 4, voyager):


A negyedik filmhez kapcsolódó Optimus figura kiadási lázban ismét elõkerült a 2006-ban kiadott Henkei / Classics voyager mold is. Ideje is volt, mert a korábbi megjelenései bizony elég magas áron szerezhetõk be, azt gondoltam, hogy ez az új kiadás majd ezen segít. Nos nem segített. Ezúttal egy "Evolution" dupla pakkban adták ki, Evasion Optimus egy kevéssé szép festésével egybe csomagolva, de bontva is csak 40 USD felett szerezhetõ be,ami azért egy újonnan kiadott voyagerért nem kevés. Én persze megint nem tudtam ellenállni, igaz szerencsésen postával 26 USD-ért sikerült hozzájutnom egyhez.

A figurát már bemutattam párszor: Henkei, Henkei Black (Nemesis) és Botcon 2014 Ginrai verzióban is láthattátok. Fókuszáljunk tehát a festésre.

A festés látható célja, hogy megidézze az eredeti Hasbro féle G1 verziót, és ezt minden korábbi kiadásnál jobban teszi. Kamion módban stimmel az egyszerû ezüst csík, a színtelen ablak, és a króm hûtõrács és lökhárító is. Ez az elsõ krómozott Hasbro kiadás. Egyedül a tetõn lévõ lámpák festése hiányzik, de ezek a G1-en is festetlenek voltak. Robot módban a párhuzam még szembetûnõbb. A sárga szem miatt ugyan a "lightpiping" elvész, de ez is G1 hû. A krómozott láb-festés, a térdek és a lábfej festése is mind emlékeztet a G1 figurára. Ilyen módon végülis hiánypótló a kiadás, mert hiába volt már vagy 15 féle átfestése az öntvénynek, az eredeti G1-re eddig még egyik verzió sem kívánt hasonlítani. Most már van ilyen is.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 9/10

G1 hatású Optimusok:

Sor:

7 db:

Méretarány:

Alt móddal:

Henkei-el és Nemesis-sel:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza