Evasion Mode Optimus Prime- Rusty version (movie 4- Takara- Advanced, voyager) + Scrapyard Optimus Prime (movie 4, voyager):


Evasion Mode Optimus Prime figurájából már megjelenésekor tudható volt, hogy lesz screen-accurate rozsdás verzió. Viszont azt nem sejtettük, hogy a Takara és a Hasbro is megcsinálja a maga változatát, méghozzá ezúttal a Hasbro sem marad el sokban a Takarától. Ráadásul teljesen más a festési technika, más a hangulat, más a karakter. A figura lassan pályázik nálam az "all time favorite" pozícióra, már volt szerencsém bemutatni az eredeti és a Nemesis festésben is.

A Takara készítette a "durvább" változatot. Annyira koszos, hogy az ember nem is tudja, hogy nyúljon hozzá. Készítettek egy tejeskávé színû öntvényt és arra húzták rá a rozsdás- koszos textúrát. Nagyon jól néz ki, bár a technikából következõen kissé pixeles a színezés. A rozsdaszín alatt láthatók a lángnyelvek, a teteje pedig már szinte zöld színûre rohadt. Még a kerekek is vörös festést kaptak. Az összkép remek. A robot mód is igen színehagyott, melyet vörös rozsdafoltok és a mellkason megfakult lángnyelvek tarkítanak. A Takara féle kiadás a faceplate-es fej verziót kapta.

A Hasbro a Platinum széria részeként egy tematikus dobozban adta ki a maga verzióját. A Breakout Battle dobozban rozsdás Prime mellett Rollbar (Gen 30 Skids), és Vehicon (movie 3 Crakcase) kapott helyet. A díszdoboz kimondottan szép, az eleje dombornyomott és tépõzárral nyitható, bent pedig a "pajta" jelenet díszleteit láthatjuk. Sajnos a díszdoboz nem alkalmas a figurák visszacsomagolására és tárolására. Visszatérve a bemutató tárgyára, a Hasbro verzió Scrapyard Optimus Prime néven fut, és halvány festését felvitt sárga koszfoltok teszik antikká. A lángnyelvek itt sokkal erõsebben látszanak. A robot módhoz itt a faceplate nélküli fejet használták. Fura mód a Hasbro szerint a rozsdásodás a lábakon és a vállakon a szín sötétedésével jár, rozsdásodásnak nyoma sincs. Így érdekes a színkontraszt a felsõtest és a végtagok között, ám ez a sötét króm szín nagyon jól néz ki, mûanyagszûrkének nyoma sincs.

Teljesen más karakter, ám két remek átfestése az utóbbi évek legjobb öntvényének. Beszerzésre ajánlott.

Rusty version (Takara):

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 9/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 9/10

Scrapyard version (Hasbro):

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 9/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 10/10

Dobozok:

Rusty:

Scrapyard:

Nemesis:

Original:

Méretarány:

Transform:

Fegyverek:

Alt móddal:

Advanced Starcream bárdjai (1), egyensúly (2):

Méretarány:

Seibertron galéria- Takara Rusty version

Seibertron galéria- Scrapyard version- nem elérhetõ

Vissza