Szerző: bogaras » 2009. január 23., péntek 16:46
Sziasztok!
Kicsit vagyok csak eltűnve,mivel a melóhelyen nem voltam bent,itthon meg a nejem készül az egyetemi vizsgákra.A gépen van neki minden okosság,s csak ritkán férek hozzá.Most éppen vizsgázik,így tudok egy kicsit pötyögni ha a gyerekek hagynak majd.
Jani meg van a turbó.A tengely oldalirányú lógása 0,2-0,25mm között van kb.Remélem ez nem lessz sok.Nem szeretném ha fel kellene újítani,mert éves szinten csak 5-7 ezer km-et megyek a géppel.De ha minden igaz van itt Halason egy cég a Habi mellett ki foglalkozik ilyennel nem brutális áron,de remélem sose látnak.Még ki kell agyalnom a legegyszerűbb felfogatást,hogy minél kevesebb szereléssel tudjam vissza állítani műszakira az eredeti állapotot,majd vissza a használathoz.Ezzel kapcsolatban gyorsan kérdezném is tőletek.Fel lehet e szerelni a turbót úgy ,hogy a tengelye ne vízszintes legyen hanem függőleges?Káros hatással van-e ez így a tengelyre?Így gyakorlatilag oldalról kapná meg az olajat,s arra is nyomná tovább.Magyarul pont úgy tudnám így fel rakni mint Sanyi te csak 90 fokkal elforgatnám.Úgy nézegettem,hogy így könnyebben elférne a bubu majd a kipufogó cső.
Imre várom a képeket.Daruzással kapcsolatban kérdeznék,tudom nem turbós téma.Az enyém 6000-es kcr,mtz hidraulika szivattyú adja az olajat.Ezt azért tettem rá,hogy több tagot tudjak egyszerre kezelni.Ez be is jött,de még szeretnék gyorsítani a mozgásán.Minden csatlakozóm 16-os a hozzá való tömlőkkel.Szerinted mit lehetne tenni a gyorsítás érdekében még?A másik problémám a billentő munkahengernél van.Van a fejében egy95*3-as o gyűrű.Ott mindig csöpög az olaj,majd el is kezd folyni.Hiába cserélem ki,egy idő után ismét elkezdi,s csöpög a fejemre.Tudsz-e olyan helyet ahol méretre csinálnak o gyűrűt?Arra gondoltam,hogy tennék bele 3.1 vagy 3.2-est hátha az megfogná.A 3.5-el már próbálkoztam de az nem megy bele.Igazából az is lehet a baj,hogy a3-as kicsit kisebb,csak2.85-2.9mm.Vagy van más megoldás is szerinted?