Moderátorok: Andrea, nagysandor1980
bogaras írta:Szasztok!!!!!!!!!
Rajta van végre a turbó!Mit mondjak volt vele jó pár óra munkám mire minden a helyére került.A végén már el mentem szabira is,de a gyerekek akkor ott voltak és lassítottak.
Végül a 8.5-öst tettem rá olyant mint Sanyinak is van.Már voltam vele fuvarba is.
Tapasztalatom,hogy szinte meg szünt a jellegzetes ifa szag,nem füstöl annyira.Menni valamivel bátrabban pörög,de mintha 5.-ben kicsit még lusta lenne.Az adagolón még nem állítottam,mert nem is tudom miként kell.Tanácsok????????
Ami még hátra van az nyomás mérés,illetve a nyomólevegöcső átalakítása.Jelenleg gumi van odatéve,direkt turbó levegöcső,de sajna a motor összeszívja egy kicsit olyan 1700-as fordulattol.Ezt ki akarom cserélni vas gumi kombinációra,s akkor már tudok nyomást is mérni,illetve ha segítetek az adagoló beállításában azt is meg köszönném.Úgy vettem észre,hogy igazából 1500-tól kezd el dolgozni a turbó jobban.Salynos van negatív tapasztalatom is.Megjelent az olaj a motor levegőcsonkjában lévő fagydugón kivülről.Valószínű nyomhat be egy kis olajat,de ez a nívón még nem látszik,igaz csak kb300 kilómétert mentem.Ha minden jól megy teszek fel pár képet holnap.
Jani miként változott a gép a motorgenerál óta,olajnyomás stb?Illetve mik voltak a beledolgozás tünetei,miként vetted észre?Nekem is csinál fura dolgot amit hf csere előtt nem.Viszonylag nagyot szusszan a hűtő sapkám mikor leveszem,a vízcsövek meg púposodnak a légnyomás miatt.Ha felöntöm teljessen vízzel és figyelem nincs levegő buborék,nem is lökdösi köpködi a vizet.Valyon mitől lehet ez szerintetek???????????
Jani X írta:Rá kell köss fém csövet, ami minimum 40cm, és utána dughatsz rá gumicsövet.
Ugyan olyan nyomásmérővel mérheted, mint a feltöltésit, nem is árt a megcseréled és úgy is mérsz, hogy nehogy becsapjon az óra.
Mikor ráállítottatok üzemanyagot nem füstölt tőle?
nagy imre írta:4.600 ccm 155 le K26
4.600 ccm 156 le K16
Mindegy mit veszek figyelembe! Talán a fordulatszámot és a hengerszámot is tudni kéne !
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég