Vízszerelő szakember Budapesti gyorszolgálat

Bojler, egyéb vízmelegítők

Nem szórakoztató, ha kifogy a meleg víz, mert melegvíz-bojlert kell cserélni. Mint a legtöbb készülékét, a vízmelegítőt is minden nap használják, és a rendszeres használat azt jelenti, hogy végül újra lesz szüksége. A melegvíz-melegítők átlagos élettartama 8-12 év, így várhatóan évtizedenként egyszer kell cserélni a vízmelegítőt. Ne feledje, hogy rendszeres karbantartással megvédheti befektetését. A professzionális karbantartási ellenőrzésekkel és karbantartással a vízmelegítő a lehető leghosszabb ideig használható.

Senki sem élvezi a hideg zuhanyt vagy a piszkos edényeket, ezért ideális esetben ki kell cserélni a vízmelegítőt, mielőtt az teljesen leállna. A túl hosszú várakozás sokkal nagyobb problémákat, például szivárgást okozhat, ami drága vízkárhoz vezethet.

A professzionális karbantartási időpontok között van néhány dolog, amire figyelnie kell, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs ok az aggodalomra. Íme néhány jel, amely arra utal, hogy itt az ideje a vízmelegítő felszerelésének:

Rozsda és korrózió a vízmelegítő körül

Tartsa szemmel a vízmelegítő tartályát, és időnként ellenőrizze, hogy nincs-e benne rozsda vagy korrózió, amely az évek során felhalmozódott. Két területet kell alaposan megvizsgálnia: a hőmérséklet- és nyomáshatároló szelepek, valamint a bemeneti és kimeneti csatlakozások körül. Ezek a területek különösen hajlamosak a rozsdásodásra és a korrózióra. Ha nem tudja, hogyan találja meg ezeket a területeket, kérdezze meg technikusát a következő rendszeres karbantartás alkalmával, és ők meg tudják mutatni. Ha ezeket a területeket tisztán tartja és karbantartja, az egység hosszabb ideig tarthat, és késleltetheti a melegvíz-melegítő cseréjét.

Egy másik dolog, amire figyelni kell, a melegvíz-melegítőből származó rozsda színű víz. Ez általában azt jelenti, hogy a tartály belseje rozsdásodik. Az ilyen típusú sérülések végül vízszivárgássá válnak, ezért ez annak a jele, hogy érdemes megfontolni a vízmelegítő mielőbbi cseréjét a megfelelő vízszerelő szakembert megbízva ezzel.

A hideg vagy langyos víz azt jelentheti, hogy ki kell cserélni a melegvíz-melegítőt
Egyértelmű jele annak, hogy vízmelegítőt kell cserélni, ha a zuhany alatt felhajtja a csapokat, és hideg vagy langyos víz folyik ki belőle. Több, mint egy késleltetés, amikor a meleg víz elkezd kifolyni, általában azt jelenti, hogy akkor van probléma, ha a víz nem igazán melegszik vagy egyáltalán nem melegszik fel. A legtöbb esetben ez azt jelzi, hogy meg kell fontolnia a vízmelegítő felszerelését.

Rozsda, vízkő a vízmelegítő körül

Amikor az egységet rozsdásodás és korrózió szempontjából vizsgálja, járja körül az egységet, és keresse meg a felgyülemlő vizet. Ha csak egy kis nedvességet is észlel, valószínűleg szivárgás vagy repedés van a melegvíz-tartályban. Ahogy a tartályban lévő fém felmelegszik, kitágul, majd megreped, és a vizet kiszorítja a sérüléseken. Ez okozhatja a tartály szivárgását, és azt is jelentheti, hogy itt az ideje a vízmelegítő cseréjének.

Mennyibe kerül a vízmelegítő csere?

Ha látja annak jeleit, hogy eljött az ideje a vízmelegítő cseréjének, akkor valószínűleg egy új vízmelegítő ára felől érdeklődik. Átlagosan 10.000 Forinttól, egység cseréért és a telepítésért, a különböző változóktól függően.” A vízmelegítő cseréjének költségeit több tényező is befolyásolhatja. Ez attól függ, hogy milyen típusú egységgel rendelkezik jelenleg, és milyen típusúra cseréli. További költségek is felmerülhetnek, ha az építési szabályzat megváltozott az előző egység telepítése óta a vízszerelés árak Budapesten. Az Ön tartózkodási helyén felmerülő munkaerőköltségek szintén hatással vannak a vízmelegítő cseréjének költségeire.

Tags: ,

Leave a Reply