Próbarendszám bérlés pro és kontra - P rendszám kisokos

március 7th, 2023

P rendszám kölcsönzés - minden amit tudni érdemes 2023-ban

A próbarendszám bérlése egy olyan lehetőség, amelyet sok ember választ, amikor autót szeretnének vásárolni. Ez egy rövid időre bérelt rendszám, amely lehetővé teszi, hogy az autót teszteljék, mielőtt véglegesítenék a vásárlást. A próbarendszám bérlésének azonban vannak előnyei és hátrányai, amelyeket érdemes figyelembe venni, mielőtt döntést hozunk. Az alábbiakban 10-10 példa található az előnyökre és hátrányokra.

Bérlés előnyei:

Kényelmes és rugalmas megoldás az autó tesztelésére, a próbarendszám bérlése lehetővé teszi, hogy az autót azonnal használd az éles forgalomban.

Időtakarékos, mivel nem kell az autó rendszámát és biztosítását hivatalosan bejegyeztetni, amíg nincs megvásárolva. Read the rest of this entry »

Tudd meg, hogyan kerülhető el az autómentés durva költsége!

március 7th, 2023

Az autó meghibásodása sosem kellemes élmény, de ha éppen egy fontos tárgyalásra igyekszünk, az még inkább frusztráló lehet. Azonban az autók meghibásodása sosem jön jókor, és bár nem lehet megakadályozni őket, a helyzetet meg lehet könnyíteni azzal, hogy előre felkészülünk rájuk. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mi történik, ha az autó meghibásodik a tárgyalásra igyekvő tulajdonos számára, és milyen lépéseket lehet tenni a helyzet megoldása érdekében.

Az első lépés, ha az autó meghibásodik, az a jármű biztonságos leállítása az út szélén. A tulajdonosnak fontos, hogy megfelelő helyet válasszon az autó számára, hogy az ne legyen akadály az úton, és ne veszélyeztesse a többi jármű forgalmát. Ha lehetséges, az autó mozgatása a forgalom számára nem veszélyes helyre, például egy parkolóba vagy egy benzinkútra, segíthet a probléma megoldásában.

Ha az autó meghibásodik, és az nem javítható helyben, az autómentő szolgáltatást kell hívni, hogy elszállítsa az autót a javító műhelybe. Az autómentők szolgáltatása Budapesten elérhető, és egy megbízható autómentő cég megkeresése az elsődleges teendő a helyzet megoldása érdekében.

Read the rest of this entry »

Tudd meg, melyek a legnépszerűbb mobiltelefon kiegészítők Budapesten!

március 7th, 2023

Szereted újítani a mobiltelefonod kinézetét és funkcionalitását? Ha igen, akkor talán már tudod, hogy a mobiltelefon kiegészítők széles választéka áll rendelkezésedre, hogy még inkább testre szabhasd készülékedet. Ha Budapesten élsz, akkor jó hír, hogy a városban számos olyan hely van, ahol kiegészítőket vásárolhatsz a telefonodhoz. A következőkben bemutatjuk, milyen típusú mobiltelefon kiegészítőket találsz Budapesten.

Tokok és tokok védőfóliák: Ha a telefonod védelmére van szükséged, akkor a tokok és védőfóliák tökéletes választás lehetnek számodra. Budapesten rengeteg helyen találsz tokokat és védőfóliákat, amelyek megvédik a telefonodat a karcolásoktól és a többi külső hatástól.

Tartók: Ha vezetsz és a telefonodat is használod navigációhoz, akkor a tartók nagyszerű megoldást nyújthatnak számodra. Budapesten számos helyen találsz autós tartókat, amelyek lehetővé teszik, hogy a telefonodat könnyedén elhelyezd az autóban, és nem kell a kezedben tartanod, miközben vezetsz.

Read the rest of this entry »

Milyen káros hatások érik a testet ülés közben?

március 7th, 2023

A mai cikkem a lehető legszélesebb társadalmi rétegeket érinti, mindenkit. A mai ember életvitelének azon aspektusával foglalkozok ami valóban mindenkit érint, ez pedig az ülés. Ez a lehető legelterjedtebb testhelyzet korunkban. Ahogy az óvodáskor folyton mozgásos életvitele véget ér, beköszönt az ülés. Ülünk az iskolában, ülünk otthon, ülünk később a munkahelyen. Az ülésnek időben szinte nincsenek határai. Az iskolai illetve a munkahelyi 8-10 órás ülést megfejeli a kocsiban, buszon való ülés, valamint az otthoni tevékenységek között a tévénézés, számítógépezés. Ezt a domináns testhelyzetet, illetve annak káros következményeit nem is igen oldjuk rendszeres mozgással. Gyermekkorban még több mozgás éri a testet, később felnőttkorban ez a nulla fele tendál. Létfontosságú lenne, hogy valahogy minimalizáljuk az ülés káros hatásait a testre.

Milyen káros hatások érik a testet ülés közben?

Első, és legfontosabb talán a mozgásszervi problémák. Negatív hatások érik a gerinc teljes vonalát ízületi szinten, és az ízületeket körbevevő izomrendszer szintjén is. Legtöbbünk biztos tapasztalt izomfájdalmakat hosszabb ülés után. Ez az izomfájdalom érintheti a gerinc felső szakaszát, azaz a nyak, váll, trapézizom területét. Ezek a fájdalmak ahogy nőnek, el tudnak jutni krónikus fejfájásig, illetve egy komoly mozgáskorlátozottságig, amikor a fejünket nem tudjuk forgatni se jobbra, se balra, illetve mind a két irány korlátozott, valamint a karunkat nem tudjuk felemelni a vállfájás miatt. Szintén sokak által megélt élmény, hogy hosszabb ülés után alig tudnak kiegyenesedni amikor felállnak, fáj a derekuk, esetleg a farpofák vagy a hát közepe. Read the rest of this entry »

Autómentés az M5 autópályán Kecskemét környékén

január 22nd, 2023

Az autómentő szolgálatok az autópálya-infrastruktúra fontos részévé váltak az elmúlt tíz- tizenöt évben. Segítségükkel az úton meghibásodást vagy egyéb műszaki meghibásodást jelentő járművezetőket tudnak elszállítani abban az esetben, ha a jármű a helyszínen nem javítható.

Az autómentés a balesetet szenvedett gépjárművek elszállítására is tökéletesen alkalmas. Ezek a szolgáltatások csökkentik a javításhoz vagy helyreállításhoz szükséges időt és biztosítják, hogy a járművezetők biztonságosan és gyorsan hagyják el a helyszínt a járművükkel. Az autómentő az M5 autópálya Kecskemét közelében lévő lehajtónál vette fel a lerobbant autómat.

Amennyiben autómentőre van szükség, az azt jelenti, hogy az autót el kell szállítani az adott helyszínről, mivel nem hárítható el a hiba a helyszínen. A legtöbb esetben autószerelő (sárga angyal) meg tudja javítani az autót még az autópályán is, ha lerobbant. Amennyiben valamilyen fődarabot kell kicserélni, amihez emelő is kell, akkor sajnos autószervizbe kell szállítani a járművet, ahol az autószerelő megjavítja a meghibásodott gépjárművet.

Karszalag nyomtatás házhoz szállítással Budapesten.

január 22nd, 2023

A karszalag kiváló és egyben nagyszerű módja annak, hogy szórakoztató és egyedi elemet adjunk bármilyen eseményhez vagy bulihoz. Használhatók a vendégek azonosítására (a legtöbb esetben), hozzáférés-szabályozás biztosítására (rendezvényen vendegek jogosultságának megállapíttása különböző színű karszalagokkal), vagy egyszerűen divatos kiegészítőként hordják például a Sziget fesztivál után is hetekig látni egy-egy résztvevő csuklóján.

A karszalagok többféle stílusban és színben kaphatók, így bármilyen alkalomra tökéletesek, a szélessége két méretben érhető el, a 19 mm-es a legelterjedtebb. Legyen szó születésnapi partiról, esküvői fogadásról, céges rendezvényről vagy bármilyen más különleges ünnepről, a karszalagok még egy kis mókát és izgalmat adhatnak. A karszalagok feliratozása, vagy egyedi (akár céges) logóval való ellátása sem probléma.

A Tyvek karszalagok a hulladékmentes gyártáskor szem elé tűzte, hogy kizárólag lebomló anyagokból készíti termékeit, így bármilyen eseményhez vagy bulihoz használható, még vízparton is, mivel vízálló termékek. Különböző színekben és kivitelben kaphatók, így ideális választás bármilyen típusú összejövetelhez egyaránt.

McKenzie terápia. Mire jó? Miért használ?

december 31st, 2022

Gábor vagyok, 29 éves, szakmámat tekintve hardverfejlesztő mérnök. A sport, a mozgás általános iskolás koromtól kezdve része volt az életemnek. Gyerekkoromban főként a foci adta a mozgás élményét a hétköznapjaimban. Gimnáziumi éveim alatt kezdtem el testépítéssel foglalkozni otthoni edzés formájában (elsőként saját testsúllyal, később kézi súlyzók bevonásával). Emellett 16 éves koromtól kezdve kisebb-nagyobb megszakításokkal rendszeresen jártam kocogni-futni.

Egyetemi éveim alatt a sporttevékenységek háttérbe szorultak, de a testépítést és az alkalmankénti futást igyekeztem beépíteni a mindennapjaimba (inkább lelkesen, mint tudatosan). Tanulmányaim elvégzése után egy multinacionális vállalatnál helyezkedtem el. Munkámat ülve végzem, számítógép előtt. Napi 8-9 órát töltök ülő helyzetben, különösebb fizikai igénybevétel nélkül.

A járványhelyzet beköszöntével munkámat kezdettől fogva otthonról végeztem. Mindemellett a napi kétszeri 15-20 perces séta, illetve heti 3-4 alkalommal súlyzós edzés és/vagy 8-10 km futás része volt a napjaimnak. Nem elhanyagolható szempont viszont, hogy az addig naponta fél-egy órás időtartamban használt (és ilyen célra vásárolt) forgószéken hirtelen napi 8-9 órát töltöttem el.

Néhány hét után derékfájás formájában jelentkeztek az első tünetek. Első reakcióként azonnal beruháztam egy jobb minőségűnek tűnő irodai székre, mely csökkentett a tünetek intenzitásán, de azok a továbbiakban is megmaradtak, időszakosan visszatértek. Olykor a munkanap vége felé már az egy helyben ülés is fájdalmat okozott.

Sporttevékenységeimet sem tudtam önfeledten végezni, mivel a derékfájás megnehezítette mind a középtávú futást, mind pedig a saját testsúllyal, súlyzóval végzett gyakorlatokat.
2022 májusában jelentkeztem be a Diagnoptikába Dr. Elek Emilhez egy átfogó vizsgálatra. Az első, rövid konzultáció után kétirányú gerincröntgenre került sor, mely nem mutatott semmilyen szemmel látható elváltozást. A szakértő javaslatára júliusban kezdtem el együtt dolgozni Kristóf Károly gyógytornásszal.

Az első alkalom konzultációval telt, melynek során átbeszéltük az ülés során javasolt helyes testtartást (az itt tanultak berögzülése érdekében erre a későbbiekben többször visszatértünk), különös tekintettel a gerincoszlop függőleges tartására. Károly javaslatára azonnal beszereztem egy ún. McKenzie hengerpárnát, amelyet azóta is használok. Nagy hangsúlyt kapott a karok megfelelő alátámasztása (a karfák, illetve a szék magasságának megfelelő beállításán keresztül), ezáltal a vállizmok tehermentesítése. Ezek a korrekciók már néhány hét után éreztették hatásukat, a korábban hosszantartó ülés után jelentkező tünetek enyhülni kezdtek.

A passzív módszer (testtartás javítása) mellett időt szenteltünk a tünetek megelőzésére is egyszerű, talajon fekve/ülve, illetve állva végezhető gyakorlatok segítségével. Néhány hét alatt 15-20 különböző nyújtó, illetve lazító gyakorlatot tanultam meg (sokat segített, hogy a foglalkozások végén videóra rögzítettük őket, mely a helyes elvégzésre vonatkozó utasításokat is tartalmazta). Ezeket rendszeresen átismételtük, figyelmet fordítva arra, hogy mindig a megfelelő izomcsoportok dolgozzanak, illetve pihenjenek.

A gyakorlatokat tökéletesen be tudtam építeni a saját testsúllyal, illetve súlyzóval végzett edzéseim programjába. Alkalmanként reggel, felkelés után vagy pedig a munkanap végén külön szánok rájuk 15-20 percet, ezáltal átmozgatva az ülőmunka miatt igénybe vett izmokat.
Kezdetben ezek a módszerek nem hoztak áttörést, időszakosan vissza-visszatért a derékfájásom, majd később a vállak, lapockák környékén éreztem fájdalmat.

Ekkor masszázsra váltottunk, mely a merev állapotban lévő izmok fellazítására irányult. A terápia későbbi szakaszában igény szerint végeztünk közösen adott izomcsoportra irányított gyakorlatokat, vagy pedig masszázzsal telt a kijelölt idő.

Fontos részét képezte a közös munkának az is, hogy a saját testsúllyal, illetve súlyzóval végzett gyakorlatok folyamatát áttekintettük, és ahol Károly szükségesnek találta, korrekciókat alkalmaztunk. Ennek eredményeképpen a kétkezes súlyzórudat minden esetben felváltotta az egykezes, mellyel helyes testtartás kíséretében erősíthetők a kívánt izmok.

Figyelmet szenteltünk a bemelegítés és a gyakorlatok végeztével történő nyújtás helyes elvégzésének is. Utóbbit a futás kapcsán is átbeszéltük, és számos javaslatot kaptam, melyeknek köszönhetően érezhetően gyorsabb a lábaim regenerációja egy hosszabb táv teljesítése után.

Összességében a mozgásterápiát azoknak ajánlom, akik élethelyzetükből adódóan predesztináltak valamilyen mozgásszervi problémára (és mivel mindannyian ülünk, állunk, mozgunk, mindannyian ilyenek vagyunk), és szeretnék a kialakulás folyamatát megelőzni, megállítani, visszafordítani, kordában tartani. Azoknak, akik szabadidejükben szívesen végeznek valamilyen sporttevékenységet, de bizonytalanok abban, hogy mindent jól csinálnak-e. Azoknak, akik szeretnének szakszerű masszázsban részesülni, akár relaxációs céllal is.

Bramac tetőcserép egy életre szól - Bramac tetőcserép árak

december 5th, 2022

Tetőcseréhez készülődtünk, évek óta spórolt pénzt fektettünk be a tetőcserébe. Vaciláltunk, hogy a tetőfedés mivel történjen…?

Cserepeslemez, vagy Bramac tetőcserép legyen ami a tetőnkre kerül, nehéz volt a döntés de végül sikerült. Biztos az idegeire mentünk mindkét kereskedőnek, de végijártuk, hogy melyik tetőfedési módszernek mi az előnye és mi a hátránya?

A cserepeslemez előnye

  • könnyű, nem terheli a tetőszerkezetet
  • gyorsan és egyszerűen lehet haladni
  • 30 év garancia
  • nincs dilettáció
  • nem mozdul el a cserép
  • nem törik el a tetőcserép
  • könnyen javítható
  • olcsó

Hátránya

  • eső esetén kopog
Bramac tetőcserép előnye, hogy stabil, ellenáll az időjárásnak, valamint eső esetén is nyugodtan alhat, mivel nem kopog a tetőcserépen, nincs hangja.

Méz rendelés Online, közvetlen a termelőtől

december 4th, 2022

Szeretne minőségi mézet fogyasztani? Közvetlen saját méhészetünkből készíjük a mézeket Tatán a Tatai méhészetben. Rengeteg szeretetet és odafigyelést szentelünk ennek a kis családi vállalkozásnak. Örömmel tölt el, hogy évek óta még Budapesten is visszatérő vásárlóink vannak.

A mézről kicsit bővebben:

A méhek a mézet téli élelemnek, vagy akár esős napokra tartalék tápláléknak gyűjtik. Jó méhlegelő esetén szükségletük többszörösét képesek begyűjteni. A méhésznek vigyáznia kell, hogy csak a fölösleget vegye el, különben méhei nem fogják túlélni a telet, vagy a hirtelen jövő márciusi hóesést. A méhésznek mindig kemény télre kell számítania.

Télen a méhek a telelőfürt közepét legalább 27 Celsius-fokra fűtik fel, de a külső réteg sem hűlhet 8 Celsius-fok alá, mert akkor a méhek megfagynak. Ehhez a tavasztól őszig gyűjtött méztartalék biztosít fűtőanyagot. Még akár −20 °C-os téli hideg esetén is képesek a telelőfürt mélyén fenntartani a mézfogyasztáshoz szükséges hőmérsékletet, ha a nép létszáma legalább 5000. Ennek az az előnye, hogy tavasszal már korán képesek kihasználni a tápanyagforrásokat és mézet készíteni. A méhészet biztosítja, hogy a méhek bőven tudjanak gyűjteni.

Az átlagos fruktóztartalom 38%, az átlagos glükóztartalom 30%. A méz kristályosodásának sebessége a hőmérséklet mellett a tartalmazott cukrok arányától is függ. A gyorsan kristályosodó, 3 nap alatt az üveg aljáig megszilárduló repcemézben a fruktóz-glükóz arány 3:2. A mézharmatméznél ez az arány 8:5, és ez a méz hónapokig vagy akár évekig nem kristályosodik. Ellenben a tiszta akácméz akár 30 évig is folyékony maradhat, de már a kisebb szennyeződések miatt akár hetek, vagy napok alatt is megszilárdulhat.

A méz pozitív tulajdonságai:

A méz antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért hasznos fekélyek és bőrbetegségek, például pikkelysömör, dermatitis és herpesz kezelésében. A méz serkenti az emésztést, és ezáltal javítja az anyagcserét. Normalizálja a gyomor és a gyomor-bél mikroflóra savasságát.
Ez a termék erősíti az immunrendszert és enyhíti a stresszt. A méz egy népszerű megfázás elleni szer, amely gyengíti a vírusokat.

Méz rendelhető:

https://nyersmez.hu/termek/mezontofumez/
https://nyersmez.hu/termek/harsmez/
https://nyersmez.hu/termek/tavaszi-vegyesvirag-mez/
https://nyersmez.hu/termek/galagonyas-mez/
https://nyersmez.hu/termek/lepesmez/
https://nyersmez.hu/termek/akacmez/
https://nyersmez.hu/termek/harsas-napraforgomez/
https://nyersmez.hu/termek/repces-mez-380-720-ml/
https://nyersmez.hu/termek/akacos-vegyesvirag-mez-380-720-ml/
https://nyersmez.hu/termek/afonyas-mez-120-ml/
https://nyersmez.hu/termek/malnas-mez-120-ml/
https://nyersmez.hu/termek/csipkes-mez-120-ml/
https://nyersmez.hu/termek/bodzas-mez/
https://nyersmez.hu/termek/dios-akacmez-120-ml/
https://nyersmez.hu/termek/levendulas-akacmez-120-ml/
https://nyersmez.hu/termek/citromfuves-mez-120-ml/

Egy jó weboldal aranyat ér

december 4th, 2022

2023-ban egy vállalkozásnak kötelező a világhálón megjelenni egy jó weblappal. Rengetegen azt gondolják, hogy megfelel egy ingyenes weboldal készítő, amivel majd saját maga elkészíti a céges weboldalt. Olvasom egyre több helyen a csináld magad SEO-t és a weboldal készítés is.

A fent felsoroltak közül egy feladat is sok, nemhogy kettő. A SEO egy külön szakma, ami elég összetett. Kellene érteni a technikai és a tartalmi seo-ról egyaránt. A tartalmi még talán megoldható, ha valakinek megvan a webszöveg írói vénája, de a TF-IDF elemzést nem hiszem, hogy megoldja. Ennek függvényében kerül a webldalra egy ideális esetben optimalizált, de ugyanakkor informatív tartalom.

A technikai seo már egy kis tudást is igényel. Kell tudni, hogy mi a hiba és azt is, hogy hogyan lehet megoldani azt és helyileg hol? Nem árt a szerverhez való megfelelő hozzáférés sem.

Tehát kimondhatom, hogy aki maga áll neki weboldalt készíteni, az előbb, vagy utóbb szembesül azzal, hogy még a weboldalt ha létre is hozza, akkor a látogatók megszerzéséhez két lehetősége van.

Az egyik a fizetős megoldás, például a Google Ads, ahol meghirdetheti a weboldalt, majd a kattintások száma és annak változó összegének megfelelően fizet minden hónapban.

A másik lehetőség a SEO adta szabadszavas keresésből eredő látogatószerzés (organikus forgalom), amiért nemkell fizetnünk, hiszen a megfelelő kulcsszavakra előkelő helyen szerepel az oldalunk, így “ingyen” kapunk látogatókat.