Mi az a Charity?

Charity "A Megfizethetetlen"

 

A charity (kiejtve „cseriti”) világszerte ismert szó, a segíteni akaró, jó szándékú emberek legkisebb szívből jövő adományától a jótékony célból fellépő világhíresség ingyen szerepléséig mindent magába foglal. Tehát nem egyszerűen adományozás, hanem jóság, emberszeretet, könyörületesség, nagylelkűség. Mindez pénzben nem mérhető megfizethetetlen érték. A charity egy segítőkész eszme megtestesítője, intézményesített jótékonyság, ami lassan, de fokozatosan megy át a magyar gyakorlatba és a magyar köztudatba


Charity során a jó szándékú gondolat tetté válik, ahol
akár adsz, akár veszel, mindenképpen jót cselekszel.


A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület (röviden VENŐKE) Veszprém város önkormányzatának támogatásával összefogva a Veszprémi Nagycsaládosok Egyesületével, számítva a város civil szervezeteire, és polgáraira, szeretné meghonosítani városunkban az adományozás modern formáját. Első lépésként Venőke Charity néven adományboltot szándékozunk nyitni, ami különbözne az országosan rohamosan terjedő adomány hálózat egyre több városban megjelenő boltjaitól.

Miről szól általában az adománybolt?

Az adománybolt egy többcélú támogatásra épülő rendszer. Mozgatórugója, hogy a segíteni akaró emberek az otthonukban feleslegessé vált tárgyaikat ajánlják fel jótékony célú hasznosításra. Ezek a tárgyak az adományboltban a kispénzű nagyközönség és egyéb érdeklődők számára méltányos módon kerülnek értékesítésre. A bevétel pénzadomány formájában kerül el a rászorulókhoz.

Miről szól a fentieken túl a Venőke Charity?

Felébresztenénk és táplálnánk városunkban az adományozási kedvet. A mi adományboltunkban veszprémi vállalkozások, veszprémi emberek segítenek veszprémi embereknek.

Szeretnénk elérni, hogy lányaink, unokáink is érdekesnek találják ezt a helyet. Kiterjesztenénk és népszerűsítenénk az önkéntes tevékenységet. Gyermekeink elsajátítják azt a gondolatot, hogy a „felesleges” tárgyaikat ne dobják el.

A Venőke Charity sajátos hangulatú börzeként egyedi színfoltja lesz városunk társasági életének, ahol divatos lesz a „cseritizés”. A boltba hívnánk ismert közéleti embereket, művészeket beszélgetésre, közönség vonzásra, személyiségük megmutatására.

Számos nevezetes napot tehetünk adományozó akciós eseménnyé: Anyák napja, Föld napja, Karácsony stb. Kis közösségi eseményeket, jótékonysági akciókat szervezünk, lehetőséget adunk cégeknek adományozásra és reklámozásra.

Mit árulnának a Venőke Charity Adományboltban?

A felajánlható dolgoknak csak a képzelet szab határt. Izgalmas és titokzatos kaland lesz felfedezni azokat a meghökkentő dolgokat, amelyeket itt felsorolni sem lehet. Elsősorban női és gyermekruhákat, cipőket, sporteszközt, gyermekjátékokat, lakást szépítő használati és dísztárgyakat, könyveket és lemezeket, vállalatok által felajánlott adományokat..

Van-e esélye a Venőke Charitynek?

Igen. Hiszünk abban, hogy a városunk segíteni fog. A civil társadalom erős és segítőkész. Vannak tehetős emberek, akik nem akarják otthon nehezen kerülgethető értékeiket ócskás boltba vinni. Teret kell teremteni ahhoz, hogy minden eljusson oda, ahova rendeltetésszerűen el kell jutni. Adományboltunk tiszta pénzbevétele segítség lesz az igazán rászorultaknak..

Charity kérés Veszprém város polgáraihoz, intézményeihez, vállalkozásaihoz:

Üzlethelyiségünk felújításához várhatóan szükségünk lesz festékre, csempére, faanyagra és szakértő munkáskezekre. A berendezéshez polcokat, polcrendszereket, tároló eszközöket várunk, de kérünk felajánlásokat függönyökre, bútorokra, világító testekre, számítógépre, nyomtatóra, pénztárgépre is.  Aki fel tud ajánlani jó szívvel, jó célra ilyen eszközöket, felajánlását tegye meg az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Arany Szilvia elnök:                                 70/38-65-400  
Máthé Éva társelnök:                               30/30-44-560  
Sulmán Józsefné kincstárnok:                  70/248-30-31  
Huszár Józsefné Júlia tiszteletbeli elnök:   88/411-976  
e-mailben:        venoke.charity@gmail.com     vagy     venoke@chello.hu      címeken.

Kérjük továbbá a lehetséges adakozókat, hogy azokat a jó állapotban levő tárgyaikat, amelyeket úgy vélik, hogy örömet szereznének másoknak, és jó célra szívesen odaadnának, tegyék félre a Venőke Charity bolt őszre tervezett nyitásáig. Az adományok begyűjtését szeptember közepétől kezdjük el. Várjuk a jókedvű, jó szándékú adományozókat.


Arany Szilvia
VENŐKE elnöke