| Palacsinta Dexterné módraHozzávalók: 3 evőkanál kukoricakeményítő 2 evőkanál rizsliszt 2 evőkanál burgonyakeményítő 1 evőkanál kukoricaliszt 2 kávéskanál cukor csipetnyi só 3 dl tej 2 db tojás Fél órát állni hagyjuk! 1-szeres adagból 7 db palacsinta készíthető!
Bolero
Hozzávalók: 4 tojás sárgája 20 dkg cukor 1 dl tej 1 dl olaj 20 dkg rizsliszt fél sütőpor 4 tojás habja Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások habját. Kivajazott, lisztezett tepsiben megsütjük (kb. 18-20 perc). A sütőből kivéve rögtön rákenjük az alábbi krémet: 1 nagy tejfölt 2 vaníliás cukorral kikeverünk, ezt kenjük a tésztára. Amíg hűl, elkészítjük a zselét: 20 dkg cukrot 2 vaníliás pudinggal és egy Bolero italporral elkeverünk, 7 dl vízben felfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a krémes tésztára öntjük. Nagyon finom, többféle Bolero italporral is kipróbáltuk már, mindegyik bevált.
Pizza
5 dkg burgonyakeményítő, 5 dkg kukoricakeményítő, 5 dkg rizsliszt, 10 dkg Mantlerliszt, 1 db tojás, 2 evőkanál napraforgóolaj, 0,5 mokkáskanál só, 1,5 dl víz (tej), 0,5 csomag sütőélesztő vagy 3 dkg élesztő. Az élesztőt felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és körülbelül a duplájára kelesztjük. A villany vagy gázsütő tepsijét margarinnal kikenjük, a tésztát belesimítjuk, és 280 Celsius-fokon (gázsütő 7-es fokozat) kb. 10 percig sütjük, amíg kicsit megkérgesedik. A sütőből kivéve megkenjük olajjal, ezután pizzaszósszal vagy ketchuppal, majd rátesszük az ízesítőket (sonka, ananász, gomba, szalámi stb.), megszórjuk reszelt sajttal. Visszatéve a sütőbe 240 fokon (6-os fokozat) a sajt megpirulásáig sütjük. Jó étvágyat!.Üdv: DexterBrownie dupla csokis Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé 3 dkg kakaópor 30 dkg porcukor 4 db tojás 10 dkg vaj 1 fiola vanília aroma (vagy 1 rúd vanília) 15 dkg rizsliszt 1/2 stampedli rum csipet só.
A csokimázhoz: 5 dkg vaj 2 dkg kakaópor 1/2 fiola vanília aroma (vagy 1 rúd vanília) 15 dkg porcukor 1 teáskanál víz 2 teáskanál méz 1/2 kávéskanál ecet (hogy a máznak szép fénye legyen) Elkészítés:
A vajat és az összetördelt étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk. A porcukrot elkeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a vanília aromát, az olvasztott csokit és a vajat, a rumot, majd a liszttel elkevert kakaóport és a sót. A jól kikevert masszát egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt, kb. 18x24 cm-es tepsibe öntjük, és 170 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a csokimázat. A vajat a cukorral, a vízzel és a mézzel, vízgőz felett megolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a kakaóport, a vaníliát és végül az ecetet. A mázat a kihűlt tésztára kenjük, és ha megdermedt, a süteményt forró vízbe mártott késsel kockákra szeleteljük. | |
|