Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]
Palacsinta Dexterné módra

Hozzávalók:
3 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál burgonyakeményítő
1 evőkanál kukoricaliszt
2 kávéskanál cukor
csipetnyi só
3 dl tej
2 db tojás
Fél órát állni hagyjuk!
1-szeres adagból 7 db palacsinta készíthető!


Bolero

Hozzávalók:
4 tojás sárgája
20 dkg cukor
1 dl tej
1 dl olaj
20 dkg rizsliszt
fél sütőpor
4 tojás habja
Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások habját. Kivajazott, lisztezett tepsiben megsütjük (kb. 18-20 perc).
A sütőből kivéve rögtön rákenjük az alábbi krémet:
1 nagy tejfölt 2 vaníliás cukorral kikeverünk, ezt kenjük a tésztára.
Amíg hűl, elkészítjük a zselét:
20 dkg cukrot 2 vaníliás pudinggal és egy Bolero italporral elkeverünk, 7 dl vízben felfőzzük.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd a krémes tésztára öntjük.
Nagyon finom, többféle Bolero italporral is kipróbáltuk már, mindegyik bevált.

Pizza

5 dkg burgonyakeményítő,
5 dkg kukoricakeményítő,
5 dkg rizsliszt,
10 dkg Mantlerliszt,
1 db tojás,
2 evőkanál napraforgóolaj,
0,5 mokkáskanál só,
1,5 dl víz (tej),
0,5 csomag sütőélesztő vagy 3 dkg élesztő.
Az élesztőt felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és körülbelül a duplájára kelesztjük. A villany vagy gázsütő tepsijét margarinnal kikenjük, a tésztát belesimítjuk, és 280 Celsius-fokon (gázsütő 7-es fokozat) kb. 10 percig sütjük, amíg kicsit megkérgesedik. A sütőből kivéve megkenjük olajjal, ezután pizzaszósszal vagy ketchuppal, majd rátesszük az ízesítőket (sonka, ananász, gomba, szalámi stb.),
megszórjuk reszelt sajttal. Visszatéve a sütőbe 240 fokon (6-os fokozat) a sajt megpirulásáig sütjük.
Jó étvágyat!.


Üdv:
Dexter



Brownie dupla csokis






Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
3 dkg kakaópor
30 dkg porcukor
4 db tojás
10 dkg vaj
1 fiola vanília aroma (vagy 1 rúd vanília)
15 dkg rizsliszt
1/2 stampedli rum
csipet só.

A csokimázhoz:
5 dkg vaj
2 dkg kakaópor
1/2 fiola vanília aroma (vagy 1 rúd vanília)
15 dkg porcukor
1 teáskanál víz
2 teáskanál méz
1/2 kávéskanál ecet (hogy a máznak szép fénye legyen)


Elkészítés:

A vajat és az összetördelt étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk. A porcukrot elkeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a vanília aromát, az olvasztott csokit és a vajat, a rumot, majd a liszttel elkevert kakaóport és a sót. A jól kikevert masszát egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt, kb. 18x24 cm-es tepsibe öntjük, és 170 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a csokimázat.
A vajat a cukorral, a vízzel és a mézzel, vízgőz felett megolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a kakaóport, a vaníliát és végül az ecetet. A mázat a kihűlt tésztára kenjük, és ha megdermedt, a süteményt forró vízbe mártott késsel kockákra szeleteljük.