2026. június 10. - 04:34:10

Szerző Téma: DCS Black Shark 2  (Megtekintve 1032 alkalommal)

Zen

• Adminisztrátor
  • Teljes tag
    • Profil megtekintése
DCS Black Shark 2
« Dátum: 2011. november 19. - 19:03:21 »
 Legyen ez a témaindító. Az első 1-2 óra tapasztalatai, véleményeim:
 A grafika bár szebb, de "vasat" is kér alá, ez sajnos tény. Az első részhez készült Tweak Guide pdf-fájlban leírt beállítási javaslatok egy részét átállítva úgy tapasztalom, jótékony hatással van az fps értékre. Érdemes a vga beállításait is átnézni, szükség szerint átállítani egy, a játékhoz létrehozott profillal, amiben a teljesítménynövelő beállításokat részesítsük előnyben a minőség rovására. Igen, rovátkoltabbak, fűrészfogasabbak lesznek az élek, csúnyább lesz a grafika, cserébe ritkábban lesz diavetítés (ezeket megcsinálva -nálam- 20 körüli fps értékről 30 körüli értékre változott). Meglepődve tapasztaltam, hogy a helyzetjelző fényeket felkapcsolva igencsak csökken az fps, a legerősebb fényű kapcsolásnál nálam 10 fps csökkenés tapasztalható. A Kamov fülke -funkcióit tekintve- nem változott,  és aki az első részben megtanulta a madarat saját kezűleg beindítani, annak ez itt sem ütközik nehézségekbe, ugyanúgy működik. A fülke látványa viszont más, érzésre élénkebb, kontrasztosabb. Új modellek is érkeztek, például az L-39Z, ugyanakkor régi modellek ráncfelvarrást kaptak, például a Mi-8. Ez utóbbi igencsak szépen ki lett dolgozva, látszik, hogy végre foglalkoztak ezzel is. Voltak, akik az első részben még működő, de az FC2-höz érkezett patch telepítésével eltűnő rádióállomás (Radio Mayak) miatt hangot adtak nemtetszésüknek. Körülbelül egy hete letöltöttem, majd telepítettem a Black Shark 2-t és úgy emlékszem, hogy ismét benne volt (a Flight manual-ban is írva van), de azt aktiválás nélkül letöröltem. A nov. 18-án letöltött és telepített BS2-ben már ez nem volt benne. Aki erről tud valamit bővebben, kérem jelezze. Visszatérve a Kamovra. A felszálláskor tapasztalható hátrabukfenc itt is megtalálható, érzésre erősebben, mint az első részben. Kezelhető, de meg kell szokni. Repülés közben az az érzésem, hogy a repülési tulajdonságokat is változtatták, például ugyanolyan jostick (tengelyek) beállításoknál mintha érzékenyebben reagálna a madárka. Új dolog, hogy van már fű is! :) Elvileg ezt a sebességérzet miatt építették be, de vagy nem figyelem őket, vagy nincs hatásuk, mert a megszokott repüléshez képest (első rész) mintha jobban gyorsulna a Kamov, a már megszokott manővereknél mintha itt nagyobb sebességeket érne el (szoftveres hajtóműcsere? :D ). Esetleg leköt valami más és ezért nem tűnik fel. A küldetésszerkesztő egy az egyben az A-10C-ből való (szerintem az A-10C és a BS2 ugyanaz, csupán forgószárnyast repülhetünk merevszárnyú helyett, erre jó példa, hogy egy kis piszkálás miatt leállt a játék és kiírta a program: Az A-10C működése leáll), az első részhez képest bővített funkciókkal, több lehetőséggel és valószínűleg bővíthető/cserélhető térképpel (a küldetésszerkesztőben készíts új küldetést, látni fogod). A repterek szintén változtak (festés, táblák, világítás,épületek), Tbilisi például civilesebbre sikerült, szinte már csak a civil utasszállítók hiányoznak a kiszolgálószemélyzettel és utasokkal együtt. Összességében nem rossz az új Black Shark, sok az új és javított dolog, de a használhatóságért valószínűleg sokaknak kompromisszumot kell kötni a látvány rovására.
« Utoljára szerkesztve: 2012. június 03. - 09:44:26 írta VML_Zen »
A csapatmunka roppant fontos: egyrészt mindig van kit hibáztatni, másrészt rajtad kívül másra is lőhetnek!

Zen

• Adminisztrátor
  • Teljes tag
    • Profil megtekintése
Re:DCS Black Shark 2
« Válasz #1 Dátum: 2011. november 20. - 10:20:16 »
Újabb jó hír, hogy a kétéltű járműveknek elmúlt a víziszonya. Legalábbis a kisebb patakok esetében. Ugye, ugye? Kár volt spórolni a vodkával. Pár korty után mindjárt nincs akadály. ;)
A csapatmunka roppant fontos: egyrészt mindig van kit hibáztatni, másrészt rajtad kívül másra is lőhetnek!

Zen

• Adminisztrátor
  • Teljes tag
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2011. november 20. - 17:14:49 »
Meglepetés, hogy a torony nem hajlandó addig szóba elegyedni velünk, amíg nem tekerünk a megfelelő frekvenciára. Tehát nem elég engedélyt kérni a hajtóművek indítására, hanem ezt célzottan, a megfelelő toronytól kell kérni. Különben csevelymentes repülésre számíthatunk. Megjegyzem, érdemes kiírni a megfelelő csatornákat, elkerülendő a segítség hiányát eltévedés/navigációs problémák esetére. Vagy érdemes más módszert is megtanulni. ;)
 Másik meglepetés, hogy a fülkében nem sikerült életre csiholnom az orosz hangot. Nincs Betty. Helyette valami másik, angol nyelvű spiné -számomra- alig érthető kiejtéssel szövegel. Ez felért egy merénylettel. Orosz harci madár nem szövegel az anyanyelvén...
 Az már csak hab a tortán, hogy ha egy menetoszlopra tüzet nyitunk, a megtámadott egység tagjai szétspriccelnek a szélrózsa minden irányába, tehát nem várják tétlenül, hogy a rutinos szobapilóta majd jól levadássza őket kényelmes csokimajszolás közben.
Radio Mayak továbbra sem van.
« Utoljára szerkesztve: 2011. november 20. - 18:36:24 írta VML_Zen »

VML_Bottyi

• Vendég
« Válasz #3 Dátum: 2011. november 21. - 18:07:03 »
Sziasztok tegnap felraktam a BS2-t kód megvéve, beírva ahova kell de nekem mikor a játékot indítaná exe hibát ír ki. Ebben az esetben mi van, most telepítsem újra csesszek el még egy lehetőséget a 10-ből vagy azért van mert gyenge a gépem? Pedig még márciusig biztos nem tudom lecserélni a gépem egyébként ugyanezt csinálta A10-nél is. Azóta nem próbálkoztam vele mert ráfogtam a gépre hogy gyenge. Egyáltalán van valami köze az exe hibának a gép konfigurációhoz. pentium 4 CPU 3,00Ghz radeon X1650  512-es videokártya 1,5Gb memoria ezekkel a paraméterekkel rendelkezek

Ha valaki tud segíteni az jól jönne. Előre is köszi

Zen

• Adminisztrátor
  • Teljes tag
    • Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: 2011. november 21. - 20:34:41 »
A BS2-höz elvileg egy új BS1 (patch nélküli) telepítése szükséges (úgy tedd fel, hogy hagyd is fent a gépen,mert ha letörlöd,viszi az összes (FC2, BS 1.0.2, BS2) működését is, tehát telepíthetsz fel mindent újra. Az .exe hibáról tudsz feltenni valami képet? A minimum hardver specifikációt alapul véve a processzorod és memóriád biztosan kevés.
"Minimum system requirements: Operating system: Windows XP, Vista or 7; Processor: Core 2 Duo 2.0 GHz; Memory: 3 GB; Free hard disk space: 7 GB; Video: 512 MB RAM card, DirectX 9 - compatible; Sound: DirectX 9.0c - compatible; requires internet activation."
Amúgy a BS2 gyakorlatilag A-10C, csupán más madarat reptethetsz.
« Utoljára szerkesztve: 2011. november 21. - 22:20:20 írta VML_Zen »

VML_Bottyi

• Vendég
« Válasz #5 Dátum: 2011. november 22. - 16:53:02 »
Egyenlőre nem erőltetem a dolgot, tavasszal meg úgy is veszek egy komoly gépet. addig meg elvagyok a BS 1-el úgy is keveset nyomom mostanában, bár ahogy egyre szarabb az idő majd sűrűbben előveszem.
Köszi egyébként a tippet

VML_Fatbird

• VML
  • Újonc
    • Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: 2011. december 23. - 20:02:43 »
Karácsonyi akció, szinte 50% kedvezmény:
« Utoljára szerkesztve: 2015. május 22. - 20:04:12 írta Zen »

Zen

• Adminisztrátor
  • Teljes tag
    • Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: 2012. március 04. - 08:27:54 »
 A madár sérülékenysége is változott, a minap sikeresen tapasztaltam. A pálya időjárási beállításai: -25 Celsius fok, 12 óra, derült idő, köd, szél és turbulencia nincs. A hidegre való tekintettel a jégtelenítés be volt kapcsolva. Leszállás közben közelre vettem a siklópályát, beton előtt 5 méterrel sikerült 1-2 méteres magassággal lebegni, jött a szokásos porfelverődés. Az alatt a néhány másodperc alatt, amíg a beton fölé lebegtettem a madarat, sikerült a jobb oldali hajtóműnek tekintélyes mennyiségű port beszívnia, majd kigyulladnia. Kívülről semmi látványos, se füst, se lángok, de a Betty-imitátor spiné már erőszakos hangnemben tudatta velem a szűkre szabott hibajelentést (tűz a jobb oldali hajtóműben). Jópofa, érdekes, még egy dologgal több, amire érdemes figyelni.
 Másik dolog, hogy a küldetésszerkesztőhöz készült egy képekkel illusztrált gyorstalpaló. Akinek kimaradt a kézikönyv olvasgatása és eddig átsiklott eme funkciók felett, annak jól jöhet. Szépen bemutatja a template-k (sablonok) működését. A pályaszerkesztő fejlesztésével viszonylag rövid idő alatt változatos, nagy egységsűrűségű küldetéseket lehet készíteni. Hab a tortán, hogy a csapatok mozgatása, elhelyezése is könnyebb lett.
« Utoljára szerkesztve: 2015. május 16. - 15:42:39 írta Zen »

Zen

• Adminisztrátor
  • Teljes tag
    • Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: 2012. március 06. - 18:30:48 »
Megjelent a közösségi tagok (BigfootMSR) által fejlesztett oktatási anyag a Black Shark 2-höz. Honlapfórum. A fájlok letöltéséhez vagy a honlap linken levő "The missions are available on the User Files page." linkre kattints, vagy a digitalcombatsimulator.com oldalán a bal menüsorból user files/downloads menü, szűrőknél pedig aircraft:ka-50, game: black shark 2 legyen kiválasztva, majd filter gomb.

Zen

• Adminisztrátor
  • Teljes tag
    • Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: 2012. március 07. - 19:53:07 »
 A tegnapi gyakorló küldetésekhez kapcsolódva: a küldetésszerkesztő már alkalmas gyakorlóküldetések készítésére is! Minden bizonnyal sokat kell gyakorolni a megfelelő eredményért, de szerintem nagyban hozzájárulhat azon szobapilóták képzéséhez, akik nem beszélnek idegen nyelvet. Természetesen ez nem helyettesít(het)i a kézikönyv olvasását, de a funkciók megismerését és működ(tet)ésük begyakorlását jócskán megkönnyítheti.

Zen

• Adminisztrátor
  • Teljes tag
    • Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: 2012. november 09. - 09:36:43 »
A DCS BS2 (1.2.2.7122-20) frissítés/telepítés után nem fogadja el az aktivációs kódot, EDE fóruma (5-ös hozzászólás) szerint tudnak róla. Részemről várok, hátha nem veszik el egy újabb aktiváló kód a frissítés miatt...

Kiegészítés: Akinek a BS2 upgrade nem működött (aktivációs gond), töltse le az új, javított modult (KA-50_bs1update_en_1.2.2.7122_23.exe).
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 10. - 08:43:29 írta Zen »

VML_Fatbird

• VML
  • Újonc
    • Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: 2013. szeptember 19. - 20:46:50 »
From 20 to 29 September 2013, Eagle Dynamics will have a 60% off Autumn sale for the following DCS products:

DCS: Mi-8MTV2 Magnificent Eight, Pre-Purchase Beta. $49.99 now $19.99
DCS: UH-1H Huey, Pre-Purchase Beta. $49.99 now $19.99
Lock On: Flaming Cliffs 3. $49.99 now $19.99
DCS: A-10C Warthog. $39.99 now $15.99
DCS: Black Shark 2. $39.99 now $15.99
DCS: P-51D Mustang. $39.99 now $15.99
DCS: Combined Arms. $29.99 now $11.99
DCS: Black Shark 2 Upgrade. $29.99 now $11.99
A-10A: DCS Flaming Cliffs. $14.99 now $5.99
Su-25: DCS Flaming Cliffs. $14.99 now $5.99