Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Bojli, YaxYeYcarp módra

Kezdjük az egészet az elejéről, amikor még csak porok, folyadékok, adalékok sorakoznak a boszorkánykonyha asztalán. Előre is bocsájtanám, hogy nem egy profi bojli gyártó bemutatót szeretnék tartani, hanem megismertetni benneteket azzal, hogy házi körülmények között is egyszerűen el lehet készíteni, az ideális csalit. Annak idején egy évig olvasgattam a különböző írásokat, néztem a videókat, hogyan is kell a golyókat elkészíteni. Aztán belevágtam, és mindezek ellenére, megtaláltam számtalan módját annak, hogyan nem lehet jó bojlit csinálni. (Elnézést kérek Edison-tól a poén lopásért!) Sokat harcoltam azzal, hogy mikor megfelelő a tészta állaga, nagyon sok alapmixet kipróbáltam, sajnos nem mind hozta a promóban leírtakat, de a most használt SBS porok kitűnő minőségűek, és könnyen kezelhető bojli készíthető belőlük. Még többet, birkóztam a különböző kinyomó alkalmatosságokkal Az egyszerű (nem olcsó, de nem jó minőségű) kinyomó pisztolytól olyan alkarom lett, mint Popeye-nek a tengerésznek, és csak hosszú harcok árán sikerült 1 kg oldódós csalit készíteni, a hurkatöltő gyors, viszont mivel nem kúpos a kivezető nyílása, keksztekercs szerű hurkát kaptam, és a golyó görgetésével, gyűlt meg a bajom. Aztán megtaláltam az ideális megoldást, kis mennyiségű csali elkészítéséhez, egy egyszerű húsdarálót. A következő lépés a görgetés, nem mindegy mekkora a hurka, ha túl kis átmérőjű, akkor hengereket tudunk belőle készíteni, ha túl nagy, akkor, minősíthetetlen a görgetés eredménye, és akkor még az is gyakorlás kérdése, hogyan kezeljük a rollert. Aztán az sem mindegy mennyi ideig főzzük, illetve szárítjuk a bojlit. Erre nem igazán tudok jó tanáccsal szolgálni, én maximum 2 percig főzöm a 20 mm-es gömböket, aztán, ha kell, egy-két napig szárítom. Ezeket azért írtam le, hogy senki ne keseredjen el, ha elsőre nem minden klappol, néhány kg bojli legörgetése után bele lehet jönni. Egyébként, a sikertelennek vélt amorf alakú fura állagú csalik nagyon sokszor fogósak lehetnek.
Az alapanyagok egy része

A nem működő eszközök

A húsdaráló

Íme, a technológia:
A por alakú összetevőket szárazon összekeverem, kivételt képez az amelyik kis mennyiségben kerül felhasználásra, azt a folyadékokhoz adom. Elegyítem a folyékony összetevőket, jól elkeverem, majd hozzá öntöm a tojáshoz, vagy oldódós bojli esetén, a gold treasure-hoz. A tojás keverésénél soha nem használok mixert, csak kézi erővel keverem, mert nem szabad, hogy felhabosodjon. Hozzáadom fokozatosan a port a folyadékhoz, közben addig keverem a géppel, amíg bírja, aztán jön a kézi gyúrás. (Nem szégyen tanulni a háziasszonyoktól.) Pihen a tészta, majd következik a hurkakészítés, görgetés, főzés szárítás, majd irány a fagyasztó. Az oldódók maradnak a szárítón.
Ilyen "egyszerű"! És mindez képekben:
Mindig kell "segítőtárs"!

A tojás, és a folyadékok

Alakul a tészta

Egy kicsit én is…

Jó lesz, mehet a kinyomóba!

Ez nem igazán gömbölyű!

A főzés.

Végső minőség ellenőrzés. Rendben!

A mindenes állvány.

Ugye nem is olyan bonyolult?
Néhány szó az állványról, a lényeg, hogy szellősen vannak a polcok elhelyezve, és a fiókok kivehetőek, fenekük egyszerű rabichálóból van. Ha nincs időm forgatni a golyókat akkor is szellőznek. Soha nem teszek egy polcra annyit, hogy egymáson legyenek.
Remélem sikerült kedvet csinálnom! Kellemes, és hatékony gyúrást kívánunk!
YaxeYcarp és Zsombi(miniYaX)
www.yaxeycarp.atw.hu

Hozzászólások

#1 | pavitomi - 2010.02.02 18:30:49
Hali!
Lényegretörő, nem félórás cikk, nekem tetszik.
Egy észrevétel: "Pihen a tészta, majd következik a hurkakészítés, görgetés, főzés szárítás, majd irány a fagyasztó. Az oldódók maradnak a szárítón."
Talán ez egy kicsit félreérthető, egy olyan ember számára, aki még nem csinált/látott ilyet.Wink
Tehát az oldódót nem kell főzni, csak görgetni, szárítani, ha jól tévedek Grin
#2 | don007 - 2010.02.02 20:43:41
szia yax! szuper lett az irás.nékem tetszik.Grin
#3 | todak - 2010.02.03 16:00:52
Szega yax!Tetszik amit leírtál!Pár dolog már érthető
(azt a szárító polcot én is megcsinálom)SmileÜdv todak
#4 | Lilali - 2010.02.03 20:08:44
Szevasz mester Smile
#5 | Lilali - 2010.02.03 20:09:22
Ja csak az SBS Smile
#6 | toneypan - 2012.11.24 08:10:15
Another advantage which is the outcome of cost-effective factor is that one can purchase and decorate her wardrobe with many replica Handbags at the same time. Because of the low price, you can buy many replica handbags you like to match your clothes. You need not to wait long for purchasing another one because you can afford many replica Handbags. Whether how many replica Gucci handbags you want, you can get them.These are some of the main reasons which have made designer handbags as most sought-after bags in the industry. Moreover, when people are getting same quality and designs in much lesser prices, then they prefer purchasing replica handbags in place of authentic ones.A buyer basically wants high quality products at affordable rates and replica stands strong on such parameters, therefore popularity of Replica Handbags is surging with changing needs and fashion.


Several people ask why the Replica watches are so cheap if they are as good as the original brands, and why the original timepieces have such big price tags. The answer to this question is extremely simple. One of the main reasons why the original watches are expensive is due to the cost incurred on the promotion and advertising of the brands. These brands pay a huge sum to endorse their brand merchandise.Although the Replica watches are cheap, they can give their original counterparts a run for their money in term of visual characteristics, aesthetic looks, and functionality.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Generálási idő: 0.77 másodperc
57,807 egyedi látogató