Hali,
Ahogy olvastam már más is beleszaladt, de azért leírom én is a gondomat. Az esetek 95%-ában a cégnél, mélygarázsban parkoltatom a járgányt, de előfordul néha hogy a ház előtt éjszakáztatom. Kb. 2 hete az egyik ilyen alkalom után meglepve tapasztaltam hogy nem indul. Teker, teker teker, de hiába van rajta a szivató nem pöccen be. Aztán 3-4 próbálkozás után már lehetett hallani, hogy az akksi kezdi feladni a dolgot, így maradt a flinston módszer. Utána ez legközelebb megint egy kint hagyott éjszaka után fordult elő, előtte a garázsban simán indult.
Ma viszont totál off volt az egész. Bp-ről Veszprémbe mentem, ma indultam volna haza. Már amikor indítózni akartam hallottam, hogy az akksiban bizony nem sok kraft van. Szivató ráhuz, tekertetem semmi. Még 1x megpróbáltam akkorra az akksi már alig tekert. Betolom 1-es, kuplung ki... Toszott nagy robbanás a kipufogóbol, de beindult. Szemtanuk szerint bazi nagy fekete füst kísérte a durranást. Ez azért volt mert teleszívta magát már anyaggal motor?
Én egyértelműen akksi problémára gondolok, és talán azért indult a garázsban mert ott konstans meleg van, ezért talán kevesebb töltés szivároghat el belőle. Persze lehet ez nagy baromság, majd megmondjátok. Arra gondoltam hogy veszek egy új akksit. Persze az is jó lenne, ha valakinél meg tudnánk nézni, hogy tényleg azzal van-e a baj. Ha valaki tud segíteni ebben nagyon megköszönném.
Akksiból ugye YTX12-BS kell a macsekba? Bosch-ról hallottatok valamit? Mert van egy ismerősöm aki jelentős kedvezménnyel tud bosch termékeket rendelni, és ha nem egy trágya akkor inkább az mint a Yuasa 16 ezerért.
Előre is köszönöm a kommenteket