



















|
Hozzávalók:
1 hosszúkás kenyér (francia vagy
zsúrkenyér),
5 dkg juhtúró,
5 dkg vaj vagy margarin,
1 kis fej lilahagyma,
2 kisebb ecetes uborka,
5 dkg füstölt sajt,
2 evõkanál sör,
1 evõkanál tejföl,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 teáskanál mustár,
késhegynyi törött fekete bors,
csipetnyi porcukor,
késhegynyi õrölt köménymag,
ízlés szerint só.
|
 |
A juhtúrót keverõtálba rakjuk. Hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt és a sört.
Rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a mustárt, a sót, a borsot, a porcukrot
és a köménymagot. Addig keverjük, amíg habos, egynemû krém lesz belõle. Az
uborkát, a sajtot és a lilahgymát egyforma, nagyon apró kockákra vagdaljuk,
majd a körözöttbe belekeverjük. A kenyeret hosszában kettévágjuk, és a belét
kiszedjük, majd nagyon apróra összevágjuk. A krémhez keverjük. A két fél kivájt
kenyérhéjat megtöltjük a krémmel, majd a kenyeret eredeti formájára
összeállítva, alufóliába csomagoljuk. A mélyhûtõbe tesszük, és megdermesztjük.
Akár dupla adagot is érdemes készíteni belõle, mert hónapokig eláll a
mélyhûtõben. Fogyasztás elõtt elég fél órával elõvenni. Ujjnyi vastag
szeletekre felvágva tálaljuk. Kitûnõ borkorcsolya vagy vacsora.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|