WebFazek Sorkorcsolya Töltött szendvics
Aszpikos sonkatekercs
Rántott hagymakarikák
Töltött lángos
Töltött szendvics
Ropogós
Juhturos pogacsa
Krumplis pogácsa
sajtos rúd
Ízletes bucik
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 hosszúkás kenyér (francia vagy
     zsúrkenyér),
5 dkg juhtúró,
5 dkg vaj vagy margarin,
1 kis fej lilahagyma,
2 kisebb ecetes uborka,
5 dkg füstölt sajt,
2 evõkanál sör,
1 evõkanál tejföl,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 teáskanál mustár,
késhegynyi törött fekete bors,
csipetnyi porcukor,
késhegynyi õrölt köménymag,
ízlés szerint só.

Elkeszites
A juhtúrót keverõtálba rakjuk. Hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt és a sört. Rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a mustárt, a sót, a borsot, a porcukrot és a köménymagot. Addig keverjük, amíg habos, egynemû krém lesz belõle. Az uborkát, a sajtot és a lilahgymát egyforma, nagyon apró kockákra vagdaljuk, majd a körözöttbe belekeverjük. A kenyeret hosszában kettévágjuk, és a belét kiszedjük, majd nagyon apróra összevágjuk. A krémhez keverjük. A két fél kivájt kenyérhéjat megtöltjük a krémmel, majd a kenyeret eredeti formájára összeállítva, alufóliába csomagoljuk. A mélyhûtõbe tesszük, és megdermesztjük. Akár dupla adagot is érdemes készíteni belõle, mert hónapokig eláll a mélyhûtõben. Fogyasztás elõtt elég fél órával elõvenni. Ujjnyi vastag szeletekre felvágva tálaljuk. Kitûnõ borkorcsolya vagy vacsora.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997