WebFazek Sorkorcsolya Juhturos pogacsa
Aszpikos sonkatekercs
Rántott hagymakarikák
Töltött lángos
Töltött szendvics
Ropogós
Juhturos pogacsa
Krumplis pogácsa
sajtos rúd
Ízletes bucik
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg juhturo
25 dkg margarin
1 egesz tojas
1 dl langyos tej
csipet cukor
eleszto
tejfol, amennyit felvesz (max. 2dl)
so

Elkeszites
A langyos tejben feloldjuk a pici cukrot, majd beleteszunk egy csomag por-elesztot (fel kg liszthez valot). A lisztet a soval, margarinnal, juhturoval es egy tojassal osszekeverjuk, majd hozzaadjuk a megfuttatott elesztot. Annyi tejfolt adunk hozza, hogy retesteszta kemenysegu tesztat kapjunk (minel tovabb dagasztjuk, annal tobb tejfolt fel fog venni). Ne legyen tul kemeny a teszta. Ezutan 3/4 orat meleg helyen pihentetjuk. Kinyujtjuk, pogacsaszaggatoval kiszaggatjuk, tetejet tojassal megkenjuk. Meg 1/2 orat pihentetjuk a tepsiben, majd szep vilagosbarnara sutjuk. Az ize szuper, es sokaig finom puha marad.

A receptet Kortvely Emoke küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998