



















|
Hozzávalók:
6 tojás,
2 kis cukkini,
4 evõkanál tej,
2 csapott evõkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
4 evõkanál olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
ízlés szerint só,
késhegynyi törött fehér bors.
|
 |
A megmosott cukkinit héjastól felkarikázzuk, és jól megsózzuk. (Ha a cukkini
már nagy, akkor hosszában félbevágjuk, magját kivájjuk, és félkarikákra
aprítjuk.) A hagymát tisztítás után nagyon finomra összevágjuk. A tojásokat a
tejjel és a liszttel habosra keverjük, majd megsózzuk, és a törött borssal
ízesítve, a vágott hagymát is belekeverjük. Ezután 2 evõkanál olajat
belecsorgatunk. Jó nagy, lehetõleg teflon- vagy palacsintasütõ serpenyõbe
öntjük a megmaradt olajat. Felforrósítva, rátesszük a cukkinikarikákat, és erõs
lángon kissé lepirítjuk mindkét oldalát. (Könnyebb a serpenyõt rázogatva
megfordítani a cukkinidarabokat, mint kevergetve.) Ezután az ízesített
tojásmasszát ráöntjük, és keverés nélkül sütjük a lepényt. A zöldséget úgy
igazítjuk el benne, hogy lehetõleg mindenhová egyformán jusson. A megsült
lepényt serpenyõben négy cikkre vágjuk, és salátával tálaljuk. Finom és könnyû
vacsora.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|