WebFazek Tojas Cukkini tojásban
Zöldséges omlett (1)
Zöldséges omlett (2)
Gombában sült tojás
Tejfölben párolt tojás
Cukkini tojásban
Kapros töltött tojás
Szardíniás tojáslepény
Tojáspörkölt
Omlett tekercs
zsemlében sült tojás
Zelleres tojaskrem
Tükörtojás rokforttal
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
6 tojás,
2 kis cukkini,
4 evõkanál tej,
2 csapott evõkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
4 evõkanál olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
ízlés szerint só,
késhegynyi törött fehér bors.

Elkeszites
A megmosott cukkinit héjastól felkarikázzuk, és jól megsózzuk. (Ha a cukkini már nagy, akkor hosszában félbevágjuk, magját kivájjuk, és félkarikákra aprítjuk.) A hagymát tisztítás után nagyon finomra összevágjuk. A tojásokat a tejjel és a liszttel habosra keverjük, majd megsózzuk, és a törött borssal ízesítve, a vágott hagymát is belekeverjük. Ezután 2 evõkanál olajat belecsorgatunk. Jó nagy, lehetõleg teflon- vagy palacsintasütõ serpenyõbe öntjük a megmaradt olajat. Felforrósítva, rátesszük a cukkinikarikákat, és erõs lángon kissé lepirítjuk mindkét oldalát. (Könnyebb a serpenyõt rázogatva megfordítani a cukkinidarabokat, mint kevergetve.) Ezután az ízesített tojásmasszát ráöntjük, és keverés nélkül sütjük a lepényt. A zöldséget úgy igazítjuk el benne, hogy lehetõleg mindenhová egyformán jusson. A megsült lepényt serpenyõben négy cikkre vágjuk, és salátával tálaljuk. Finom és könnyû vacsora.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997