WebFazek Tojas Szardíniás tojáslepény
Zöldséges omlett (1)
Zöldséges omlett (2)
Gombában sült tojás
Tejfölben párolt tojás
Cukkini tojásban
Kapros töltött tojás
Szardíniás tojáslepény
Tojáspörkölt
Omlett tekercs
zsemlében sült tojás
Zelleres tojaskrem
Tükörtojás rokforttal
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 tojás,
4 csapott evõkanál finomliszt,
8 evõknál tej,
1 kis doboz szardínia (pl. sprottni),
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött bors,
kevés só.

Elkeszites
A szardínia levét lecsöpögtetjük, a halakat szétszedjük, és az egyik felét félretesszük. A másik felét villával kissé összetörjük. A tojásokat habosra felverjük, majd a tejjel és a liszttel is simára keverjük, végül belekeverjük az összetört halat. Ezután hozzáadjuk a szardíniaolaj felét, és kevés sóval (vigyázat, a hal és az olaj sós!), borssal, valamint a megtisztított és szétzúzott fokhagymával ízesítjük. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük, ezután nagyméretû tojássütõben a megmaradt halas olajon üvegesre futtatjuk. A tojásmasszát ráöntjük, és a serpenyõt kicsit megbillentve, körös-körül folyatva, keverés nélkül megsütjük az alsó felét. Ha már egészen szilárd, késsel vagy lapáttal óvatosan alányúlunk és megmozgatjuk. Ha a tojáslepény könnyedén csúszik a serpenyõben, megfordítjuk, mint a palacsintát, és a másik oldalát is megsütjük. Nagy, elõzõleg felforrósított tálra csúsztatjuk, és azonnal 4 adagra vágjuk. A félretett halakat egy-egy adagra rátesszük, és azonnal tálaljuk. Bármilyen saláta vagy savanyúság illik hozzá. Készíthetjük adagonként is, akkor viszont a tojásmasszát négy részre osztjuk, úgyszintén a halat is.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997