



















|
Hozzávalók:
4 tojás,
4 csapott evõkanál finomliszt,
8 evõknál tej,
1 kis doboz szardínia (pl. sprottni),
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött
bors,
kevés só.
|
 |
A szardínia levét lecsöpögtetjük, a halakat szétszedjük, és az egyik felét
félretesszük. A másik felét villával kissé összetörjük. A tojásokat habosra
felverjük, majd a tejjel és a liszttel is simára keverjük, végül belekeverjük
az összetört halat. Ezután hozzáadjuk a szardíniaolaj felét, és kevés sóval
(vigyázat, a hal és az olaj sós!), borssal, valamint a megtisztított és
szétzúzott fokhagymával ízesítjük. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra
metéljük, ezután nagyméretû tojássütõben a megmaradt halas olajon üvegesre
futtatjuk. A tojásmasszát ráöntjük, és a serpenyõt kicsit megbillentve,
körös-körül folyatva, keverés nélkül megsütjük az alsó felét. Ha már egészen
szilárd, késsel vagy lapáttal óvatosan alányúlunk és megmozgatjuk. Ha a
tojáslepény könnyedén csúszik a serpenyõben, megfordítjuk, mint a palacsintát,
és a másik oldalát is megsütjük. Nagy, elõzõleg felforrósított tálra
csúsztatjuk, és azonnal 4 adagra vágjuk. A félretett halakat egy-egy adagra
rátesszük, és azonnal tálaljuk. Bármilyen saláta vagy savanyúság illik hozzá.
Készíthetjük adagonként is, akkor viszont a tojásmasszát négy részre osztjuk,
úgyszintén a halat is.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|