index
művészek tovább a következő művészhez      H-1095 Budapest,
Soroksári út 42. I./7.

Telefon: +361-218-1827
Mobil: +3620/944-0910
E-mail:
gergely.judit@gmail.com Web: www.genzim.hu


GALÉRIA


GALÉRIA - mobil-profil


 

Gergely Judit
zománcipari vegyészmérnök

Szatmárnémetiben (Románia) született 1958-ban. 1982-ben végzett a Temesvári (Románia) Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar Szilikátipari szakán zománc szakemberként. Szakmai tapasztalatai a zománc alapanyag gyártására és különböző alkalmazási technológiai fejlesztéseire vonatkozik.

2002-től a Magyar Zománcipari Egyesület elnöke és szakmai irányítója. A TMT alapító tagja.
Budafokon szervezésével és szakmai koordinálásával 10 éven keresztül működött a  TMT Nemzetközi workshopja.

Fontosnak tartja a szakismeret terjesztését, a szakmai fejlesztés és minden olyan tevékenység támogatását, amely a zománc alkalmazásokat korszerű, magas színvonalú kivitelezésekben valósítja meg, akár ipari, akár egyedi iparművészeti alkotások során is. A zománcozási technikák népszerűsítésével, a technika oktatásával is foglalkozik, szakképesítési tanfolyam létrehozásával.

Megvalósított munkáiban az anyag üvegszerű viselkedésén kívül a formálható ridegség és alakíthatóság a legnagyobb kihívás a számára. A téma kialakítása, az alapanyagok megszelídítésével és játékával társul.

Zománcozással kapcsolatos fejlesztések, publikációk:

Színes direkt öntvényzománc fejlesztése, alkalmazásának bevezetése (1986); Direkt saválló dekorzománcok színterizált acélra (1990); Elektrosztatikus nedves szórás alkalmazástechnikai megvalósítása (1991); Térszűrés alkalmazási lehetőségei a szilikátiparban, IX. MZE konferencia (1997); A bojlerzománcozás alkalmazástechnikai fejlesztése a Lampart Budafoki Zománc kft.-ben (1999–2000); Bojlerzománcok javítási lehetőségei, XIII MZE konferencia (2001); Zománcozható acéllemez komplex fejlesztése és ellenőrzési módszerei, OK pályázati tevékenység részmunkája (2000–2003); Csúszásgátló dekoráció fejlesztése szilikátipari alkalmazásokra, a módszer szakmai kidolgozója. A funkcionális dekorok kiterjesztése a csúszásgátlást biztosító szilikát vegyületek felhasználásával a különböző hordozó felületekre: szaniter kerámia, szilikát padló burkolók, zománc, üveg (2004–2005); Új zománc dekor eljárás kidolgozója a Magyar Szent Korona „másolatának” kivitelezése során (2006).

2010 óta szakkonzulens,  zománcipari alkalmazóknál, Hajdu HAJDUSÁGI Iparművek, Wamsler Se.

Egyéni kiállítások:

2010 Nyárádszereda - Románia,
2012 Szatmárnémeti - Románia, Tatabánya.

 

 


index
művészek tovább a következő művészhez      

oldal tetejére