Testépítés Mellkas gyakorlatok

FŐOLDAL KÖLTÖZTETÉS LOMTALANÍTÁS MOTOROLAJ DPF TISZTÍTÁS KUBA

Még akkor is, ha teljesen kezdő vagy, tudod, hogy ha nagyobb mellkasra vágysz, valószínűleg edzőterembe kell menned. De ez nem azt jelenti, hogy az egyetlen, vagy a legjobb módszer a testépítés. Az ellenállássávos mellkasgyakorlatok remek alternatívát jelentenek, és hatékony módon növelik az izmokat és az erőt. Az ellenállási sávok elsőre nem tűnhetnek nagy kihívásnak. De miután elkezdi használni őket, hamarosan megérti az értéket, amelyet hozzáadnak az edzéshez. Más "súly nélküli" mellkas gyakorlatoktól eltérően, például a testsúlytól, az ellenállási sávok segítenek az edzések változatosságában és változatosságában. Hatékonyan tudja megcélozni az izmokat minden oldalról. És ami a legfontosabb, lehetővé teszik a fokozatos túlterhelést, ami kiemelten fontos az izomnövekedés szempontjából. Talán az ellenállási sávok legjobb tulajdonsága a kényelem. Mivel olcsóak, könnyűek, hordozhatóak és könnyen tárolhatók, bárhol és bármikor gyakorolhatnak. Ideális otthoni edzéshez. Végül az ellenállási sávok drasztikusan csökkentik a sérülés esélyét. Az American Journal of Sports Medicine szerint az edzőteremben rögzített sérülések 90% -a testépítés és súlyzókból származik. Ezzel az ellenállási sávok ideálisak azok számára is, akik korábban sérülésektől szenvedtek.

Ebben a cikkben meg akartam osztani veletek személyes kedvenc ellenállási zenekarok mellkas gyakorlataimat. Ezenkívül a cikk alján készítettem egy ellenállás zenekar mellkas edzést. Mielőtt belemennénk a sűrűjébe, szerettem volna néhány pontot szerezni. Tudna-e nagyobb mellkasot építeni ellenállási sávokkal? Igen!
Az ellenállási sáv mellkas gyakorlatok nagyszerűek az izomtömeg növelésére. Széles körben elterjedt tévhit a fitneszrajongók és az edzőtermi látogatók körében, miszerint az ellenállási mellkas gyakorlatok alacsonyabb szintűek, mint a súlyzós edzések, és kevésbé hatékonyak az izomépítésben. Ez nem lehet távolabb az igazságtól. Nézze, az ellenállási sávok nagyon hasonlóan viselkednek, mint a szabad súlyok. Az egyetlen különbség az, hogy a súlyzókkal és a súlyzókkal a gravitáció ellen küzdenek az emelésért. A karokkal pedig az ellenállással harcolsz. Izmaid nem tudják, mi a különbség a kettő között. Valójában az ellenállási sávoknak van egy kis előnye a szabad súlyokkal szemben - a feszültség alatt álló idő. A feszültség alatt álló idő azt az időtartamot jelenti, amely alatt az izom feszültség alatt áll. Ez az izomnövekedés egyik fő építőköve.

Testépítés mellkas gyakorlatok

Vegyük példának a bicepsz gyakorlatot. Miután a súlyzó vagy a súlyzó göndörödik a mellkasa felé, és elérte a mozgás végét, a tetején a göndör könnyebbé válik a bicepsz számára. Ennek oka, hogy a gravitáció már nem jelent kihívást az izom számára, sokkal inkább feszültséget jelent a vállán. Még azt is észreveheti, hogy nehezebbé válik, amikor az ellenállási sávval közelít a mozgás tetejéhez, mivel minél több a szalag megnyúlik, annál nagyobb ellenállást fejt ki. Vegyünk egy mellkasi gyakorlatot. A mellkasrepülésekkel, amikor a súlyzóval a mellkasa fölé érsz a mozgás tetejére, már nem gyakorolsz nyomást vagy feszültséget a mellkas izmaira. Ez a súly most nyomja le és aktiválja a tricepszet és a vállát.

Ez a tanulmány a szállodai edzőtermekben hasonlították össze. Az EMG aktiválását számítástechnika segítségével mérik (mennyi az izom összehúzódik) a rugalmas szalagok és a szabad súlyok között, és megállapította, hogy alig van különbség. Valójában egyes esetekben a sávokból származó EMG-aktiváció nagyobb volt, mint a súlyzóké - különösen a koncentrikus mozgás (az izom összehúzódása vagy hajlítása) során.

Ellenállás sávok vagy szabad súlyok

Felsőbbé teszi az ellenállási sávot a súlyzóknál és más szabadsúlynál? Nem, természetesen nem. Ez csak azt mutatja, hogy az ellenállási sáv edzése ugyanolyan hatékony, mint a szabad súlyok. És nincs oka annak, hogy ne használja őket nagyobb mellkas vagy általában izomépítéshez. Ez volt Petőfi Sándor költőnk kedvenc gyakorlata. Vagy akár felveheti őket a szabad súlyokba, hogy még sokszínűbbé tegye az edzéseket.

+36 70 621 5415 - patakitranskoltoztetes@gmail.com


Szobafestő Nascar Fordcompany Völgyhíd konyha & rét