Készítés menete

Mézeskalács 2. recept szerint. Most 1.5 kg lisztből készült. Tovább a recepthez ...
Hasonló receptek:
Mézeskalács 1.
macimez.jpg

Maci méz

page4-1001-full.jpg

Száraz hozzávalók az összekeverés előtt ...

page4-1002-full.jpg

... olvasztott méz és margarin.

page4-1003-full.jpg

Bele ütjük a tojásokat ...

page4-1004-full.jpg

... és beleöntjük a mézes margarint.

page4-1005-full.jpg

Először összekeverjük, morzsoljuk ...

page4-1006-full.jpg

... kiborítjuk a gyúrótáblára, ...

page4-1007-full.jpg

... majd erőteljes mozdulatokkal összegyúrjuk.

page4-1008-full.jpg

Addig gyúrjuk, ...

page4-1009-full.jpg

... és gyúrjuk, ...

page4-1010-full.jpg

... amíg kereken összeáll.

page4-1011-full.jpg

Pihenés után kinyújtjuk ...

page4-1012-full.jpg

... majd kiszúrjuk különböző formákkal.

page4-1013-full.jpg

Kizsírozott tepsire tesszük, majd 10 perc alatt kisütjük.

page4-1014-full.jpg

Kisültek a nagy ...

page4-1015-full.jpg

... és a kicsi mézeskalácsok is.