Egy malomban őrölünk

A bemutatott őrlésnél termelői tönkölybúzát próbáltunk ki. Az 5-ös fokozaton egy viszonylagos nedvességtartalommal rendelkező hántolt tönkölyt ( Franckenkorn ) őröltünk meg. Így a külső héja durvább lett, de a belsője finom. A szitálásokkal a különböző frakciók jól elkülöníthetőek.
page7-1000-full.jpg

Widu - a malom

page7-1001-full.jpg

Tönköly liszt szitálása a finom szitával.

page7-1002-full.jpg

Az őrölt liszt.

page7-1003-full.jpg

A szitálás folyamata.

page7-1004-full.jpg

A kiszitált liszt.

page7-1005-full.jpg

Ami fennmaradt.

page7-1006-full.jpg

A két frakció egymáshoz képest.

page7-1007-full.jpg

A fennmaradt vörösliszt.

page7-1008-full.jpg

A második, köztes frakció.

page7-1009-full.jpg

Tönköly finomliszt.

page7-1010-full.jpg

BL55 liszt a kezembe, háttérben a tönköly liszttel.