Hírek

Sajtómegjelenések

A jelenségről

Miért kell önálló törvény

Árva kisujjam

2010-es gyűjtés

Egy nap könnyei

Angyalok erdeje

Üzenetküldés

Legyen önálló büntetőjogi törvényi tényállása a családon belüli erőszaknak Magyarországon is!

2013.06.04.
Az országyűlés által megszavazott kapcsolati erőszakról szóló BTK módosítás (T/11105.) normaszövege (Adobe PDF formában)

2013.01.30.
Sajtótájékoztató a miniszteri egyeztetésről (WORD-2007 Document formában)
A kormány által javasolt normaszöveg (WORD Document formában)

2012.09.30.
Nagyon sok megkeresés érkezett az utóbbi időben hozzám, melyben azt panaszolják, az áldozatok, hogy hiába fordultak segítségért az állami szervekhez, vagy civil szervezetekhez, azok nem segítettek. Azt gondolom, hogy itt az ideje ezeket a panaszokat csokorba gyűjteni, ezért kérem, hogy azok, akik ilyen tapasztalattal rendelkeznek és nevüket vállalják, küldjék meg a civilmcs@gmail.com címre. Kérem, hogy terjesszétek, hogy gyűjtsük össze ezeket a panaszokat!

2012.09.28.
Mindnekinek ajánljuk figyelmébe az alábbi novellát: Börzsönyi Erika - Árva kisujjam

2012.09.27.
Kérjük a CIVIL MUNKACSOPORTBA SZAKEMBEREK JELENTKEZÉSÉT!
"Közzétesszük a Kormány korábbi, Együtt élők közötti lelki bántalmazás nevű javaslatát a családon belüli erőszakkal kapcsolatos új tényállásra. Ez fogja kiindulópontját képezni az új büntetőjogi tényállás kodifikációjának. Kérjük, hogy észrevételeiteket, javaslataitokat legkésőbb vasárnap estig tegyétek meg és gyertek el Hétfőn (okt 1.) 10 órára az Országgyűlés Irodaházába, ahol közös álláspontot alakítunk ki, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kodifikációs megbeszélésén képviselni fogunk."
Ebbe a CIVIL MUNKACSOPORTBA szakemberek jelentkezését várjuk!
Melléklet - együtt élők közötti lelki bántalmazás_0924.docx
Mindenkit szeretettel várunk, de elsősorban olyanok jelentkezésére számítunk, akik a családon belüli erőszak (büntető)jogi vetületeivel is foglalkoznak. Mivel a beléptetéshez szükség van a résztvevők előzetes listájára, kérjük, hogy részvételi szándékotokat teljes névvel a civilmcs@gmail.com címre küldjétek.

2012.09.11.
Hétfő délután (10.-e) volt egy szavazás arról, hogy kedd délelőttre kerüljön át a vita.
Az alábbi linken olvasható az igennel szavazók névsora: LINK
Az alábbi linken pedig a NEMmel szavazók névsora: LINK
A NEMmel szavazók közül különösen két név érdekes, Talabér Márta, és Navracsics Tibor, tekintettel a május 21.-i nyilatkozataikra.
A napirendi pont végül késő este került napirendre.
Az alábbi képen pedig a kormánypárti frakció látható az éjjeli napirendi pont idején. Miután megszavazták, hogy éjjel kerüljön napirendre, láthatóan "sokakat" foglalkoztatott az ügy:

2012.09.06.
Az országgyűlés 2012. évi őszi ülésszaka szeptember 10-11-i (hétfő-kedd) ülésének napiprendjén a 12. napirendi pont: "Az Országgyűlés tűzze napirendjére azt, hogy legyen önálló büntetőjogi törvényi tényállása a családon belüli erőszaknak Magyarországon" címmel benyújtott országos népi kezdeményezés (H/7685. szám)
A teljes napirendet IDE KATTINTVA OLVASHATJA.

2012.03.02.
Ismét megkaptuk az engedélyt az aláírásgyűjtésre! Határidő: 2012.05.01.

Kampány kisfilm:

Jogászokból, pszichológusokból álló Bizottságot szeretnénk létrehozni, továbbá támogatókat keresünk, akiknek ezt az ügyet bármilyen vonatkozásban módjában áll támogatni.

Ha bármilyen ötlete, javaslata vagy kérdése lenne, akkor üzenet küldéséhez KATTINTSON IDE.


Minden segítséget köszönettel:
Halász Pálma

Támogatóink: