|
Teáskanna:
Főzéshez használhatunk mázas agyagkannát, vagy modern, szűrős kannákat, felszolgáláshoz
porcelánkanna ajánlott, mely tartja a hőt. Az eredeti Yang-Xi (más néven Ji-Szing) kannák a
legjobbak, melyek évszázadok óta használatosak. Minél kisebb a teafőzésre használt edényünk,
annál jobban kiteljesedik a tea íze. Ha csak magunknak készítjük a teát, az erre a célra
kifejlesztett, szűrővel és fedővel ellátott csészét alkalmazzuk.
A teafőzéshez használt edényeket a jobb hőtartás miatt előmelegíthetjük, ez segít megőrizni
a tea néhány finomabb komponensét is. Zöld és oolong teánál nem szükséges az előmelegítés.
Szűrők:
A legjobb, ha szabadon áznak a levelek a kannában, majd átszűrjük
egy másik kannába a felszolgáláshoz. A teatojásban nem áramlik olyan intenzíven a víz,
valamint kevés a hely a levelek tágulásához. Egyesek szerint fémes mellékízt is adnak.
Műanyag, fém vagy cserépkosárral felszerelt kanna használatával könnyű a levelek kiszedése
és majdnem szabadon mozoghatnak a vízben. Papír vagy textil filtert is használhatunk, de
a textilfilter tisztítására gondosan ügyeljünk, benne maradhat az előző tea íze.
Tárolóedények:
A teafüvet jól záródó dobozban vagy üvegben, száraz, hűvös helyen
tárolhatjuk. Tartsuk távol a nedvességtől és a különféle illatanyagoktól (pl. kávé,
fűszerek...). Az ízesítés nélküli teákat ne tároljuk aromás teákkal együtt.
|
|
|