|
Ízesítés:
Mindenki a saját szájíze szerint ízesítheti a teát cukorral, citrommal, mézzel, tejjel,
tejszínnel, sőt rummal, borral, konyakkal, pálinkával, az ínyencek vajjal is.
Néhány jó tanács:
A tejszín és a zsíros tej túl átható ízű a legtöbb teához, ezért a sovány tej használata
ajánlott inkább. Tejet elsősorban a hosszan áztatott English és Irish Breakfast teához
adhatunk. Mindig a tejhez öntjük a teát és nem fordítva.
A tej és a vaj semlegesíti a tannint.
A tej és méz együttes alkalmazása nem túl jó.
A tej és citrom együtt szintén tönkreteszi az italt, a savas citrom azonnal kicsapja a
tejet.
Az édesítőszerek elrontják a tea ízét, ahogy a citrom túlzott használata is.
A zöld és oolong teák tisztán a legjobbak.
A szeszes italokat csak nagyon kis mennyiségben, közvetlenül a fogyasztás előtt adjuk a
teához.
A fehér vagy barna kandiszcukor kellemesen lágyan édesíti a teát, emellett kiemeli
természetes aromáit.
Teafajták lehetséges ízesítői:
Assam tea: barna cukor, fehér cukor, tej, esetleg tejszín
Ceylon tea: fehér cukor, tej
Darjeeling és zöld tea: fehér cukor
Rooibos és gyümölcstea: fehér cukor, méz
|
|
|