"Az egészség nem csak a
betegség hiányát,
hanem testi lelki szellemi
jólétet jelent."
Nem tudom, hogy milyen táplálkozási szokásokat hordoznak a csillagjegyek magukban, én valószínűleg akkor születhettem, amikor a ragadozók is szoktak.
Kedvenc ételeim akadtak bőven, úgymint: Csülök pékné módra, Bajor csülök, Pacal pörkölt, Bécsi szelet, Vörösboros marhalábszár-pörkölt pirított tarhonyával, Bográcsgulyás, Babgulyás, Töltött káposzta, Székely káposzta és a többi népies étel, lehetőleg négylábú legyen. Akadt is túlsúly bőven. Imádtam enni és természetesen inni is. Még arra is figyeltem, hogy a köztes időkben a „jó közérzethez” hány sört szavazzak meg magamnak, sőt azt is tudtam, hogy ez nem az ideális irány, de hittem benne, hogy változtatni a jövő héten sem késő, esetleg hónapok elteltével sem. A kilók persze gyarapodtak szépen és a változtatás ideje is egyre arrébb tolódott.
2006. májusában aztán eljött a cselekvés ideje, amit az váltott ki, hogy a kisebbik lányommal, aki különböző – gyógyíthatatlan - betegségeket /vele született ekcéma, liszt érzékenység, a szinte összes létező allergia/ tett már át múlt időbe egy lúgosító-energizáló ital segítségével, hosszasan elbeszélgettem arról, hogy a szervezetünk kémiai egyensúlyának felborulása milyen biológiai folyamatokat idéz elő.
Ennek hatására aztán mindent elolvastam, amihez csak hozzájutottam, elkezdtem a lányom által megismert lúgosító-energizáló táplálék kiegészítők fogyasztását és megpróbáltam változtatni étkezési szokásaimon. Jóval kevesebbet és ritkábban eszem húsféléket, inkább egy kis halat és rengeteg salátát. Zöldségeket /amit egyre jobban kívánok/ wokban elkészítve, oliva olajjal, lehetőleg frissen vásárolva.
Az eredmény: 16 kg súlyvesztés, nagyszerű közérzet, rengeteg energia. Azóta már hiszek abban, hogy egy hanyatlásnak indult egészségi állapotot egy kis segítséggel és egy kis odafigyeléssel vissza lehet fordítani, az optimális egészséget pedig egy életen keresztül meg lehet őrizni.