A pH Csoda a médiában

Joggal merülhet fel a kérdés önben, ha most hall először a témáról, hogy ez az egész mennyire komoly dolog. Vajon nem ez is csak egy divathullám, ami Amerikában már lefutott, és most kis hazánkban szedi áldozatait? Vajon ki ez a Robert O. Young? Van ennek valami irodalma, jelent meg erről cikk valami magyar lapban? Mindegyik kérdése jogos. Megpróbáltam némi információt összeszedni, hogy ne önnek kelljen nyomozást indítani.


Lugosítás és egészséges fogyás [ klikk A ph csoda ]

Vannak ismert emberek is, akik a közelmultban a tévé képernyőjén beszéltek arról, hogy milyen sikereket értek el egészségük helyreállítása és/vagy megőrzése terén ezzel a módszerrel. Egyikük Pokrivtsák Mónika, aki az RTL Klub Fókusz című műsorában (2007-10-02 21:30) mondta el tapasztalatait. A "zöld lötty" nélkül ő például egy tapodtat sem tesz, egész nap nála van, hogy ihassa, amint azt az alábbi bejátszásban is láthatjuk:


[ klikk Pokrivtsák Mónika ]

Zöld ital vagy "zöld lötty"

És itt egy kép a fenti bejátszásból, ahol Mónika lelkesen meséli, hogyan alkalmazza A pH Csoda étrend részeként a "zöld italt".

Mészöly Kálmán és a pH csoda
[ klikk Mészöly videó itt! ]

Elgondolkodott már azon, miért lehet az, hogy annyira fáradt, stresszes? Hova tűnt az az energikusság, amivel fiatalkorában rendelkezett? Amikor reggel kelt, egész nap szaladgált, intézte a teendőit és este csak azért feküdt le aludni, mert este volt. Manapság szinte már ritkaságszámba megy ha valaki egészséges, nincs semmilyen allergiája, köszvénye, fájdalma, ízületi gyulladása.


Nagy kérdésként fogalmazódik meg, hogy vajon mi lehet ennek a hátterében, hogy miért lehet az, hogy elődeink sokkal egészségesebbek voltak nálunk, nem jelentkezett népbetegségként a stressz és egyéb szorongási betegségek.


Dr. Robert O. Young amerikai mikrobiológus uj biológiája szerint mindez visszavezethető a szervezet elsavasodására. Az alábbi linken található videóból is kiderül, hogy a szervezet elsavasodása következtében milyen különféle nemkívánt betegségek alakulhatnak ki a szervezetben. Mészöly Kálmán volt MLSZ elnök interjuja található itt, amiben elmondja, hogy különféle köszvények és rossz közérzet alakult ki neki, de talált rá egy gyógymódot.


A szervezet elsavasodása a modern felgyorsult életmódunkra vezethető vissza, ami nemcsak az állandó rohanásból, hanem a nem megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitelből és a nem megfelelő táplálkozásból is ered. Gondoljunk csak bele, milyen ételeket eszünk, husokat, zsíros ételeket, szénsavas üdítőket, gyorséttermi ételeket.


Ezekben mindben nyüzsögnek a savak, amit a szervezetnek semlegesítenie kell. Tudományos kutatások szerint a szervezet által megkívánt pH érték, ami a testben található folyadék savasságát illetve lugosságát jellemzi, lugosnak kell hogy legyen, ugyanis csak ekkor képes ellátni feladatát, megfelelően védekezni a betegségek ellen, valamint felvenni a megfelelő táplálékmennyiséget. Ha ez a pH érték inkább savas, vagyis savas ételeket viszünk be a szervezetünkbe, nem fogyasztunk elég vizet, akkor a szervezet arra pazarolja energiáit(meg kell jegyezni feleslegesen), hogy ezt a savmennyiséget semlegesítse.


Mi tehát a megoldás?

Robert Young szerint a lugosítás, ugyanis ilyenkor megkíméljük szervezetünket attól az energiaráfordítástól, hogy a bekerülő savakat semlegesítse. Ez nem csak egy légből kapott ötlet, ugyanis rengeteg ember ennek köszönheti jó közérzetét, egészségességét, többek között a fenti videóban is látott Mészöly Kálmán.


Elmondja, hogy miután elkezdte fogyasztani a lugos ivóvizet, amiből napi 3-4 litert iszik, megszűntek köszvényes panaszai, lefogyott, és sokkal jobb lett a közérzete.


Ez miért is lehetséges? Mivel ha lugos vizet fogyasztunk, akkor megkíméljük a szervezetünket a bekerülő savak lebontásától, és ezáltal az sokkal jobban tud a betegségek elkerülésére koncentrálni, sokkal ellenállóbbá válik immunrendszerünk, valamint mivel a zsírsejtek savakból állnak, ezért a lugos víz képes azokat lebontani, tehát felesleges kilóinktól is megszabadulhatunk. Mi ebből a tanulság? Ha szervezetünket sokkal ellenállóbbá szertnénk tenni, mi több egészségessé, fogyasszunk minél több lugosított vizet, ugyanis csak ezzel tudjuk biztosítani szervezetünk megfelelő savlebontását


Mi a fiatalos energia és szépség titka?

A story tv 2007. október 18-án sugárzott Forró témák című műsorában pedig a 60. születésnapját ünneplő Bánsági Ildikó színésznő mondta el, hogyan érzi magát, amikor issza a zöld italt, és mi történik, amikor nem issza. Ez a felvétel is megvan, íme:


Az alábbi videó a CNN műsorából származik. Ebben Dr. Young röviden angolul elmagyarázza, mi is az a pH Csoda.


Dr. Young: A pH Csoda

Azután nemrégiben jelent meg a nagy presztízzsel rendelkező Elixír Magazinban is egy címlapcikk a témáról, amit az alábbiakban lehet látni:


Sav-bázis egyensuly

Egyensuly

Egyensuly

Egyensuly



Üdvözlő oldal