"Az egészség nem csak a
betegség hiányát,
hanem testi lelki szellemi
jólétet jelent."
Az új Biológia legegyszerűbben megfogalmazva azt állítja, hogy a legtöbb betegség mögött egyetlen alapvető ok rejlik, ez pedig nem más, mint a test elsavasodása.
Ezzel ellentétben a régi biológia, amely Louis Pasteur művein alapszik, arra az elképzelésre épült, hogy a betegségek többnyire olyan kórokozóktól erednek, amelyek kívülről támadják meg a szervezetet.
Dr. Robert Young, amerikai sejtbiológus kutató több évtizedes kutatást követően úgy találta, hogy amikor a test sav-bázis, vagy sav-lúg aránya egészséges egyensúlyban van, akkor a kórokozók képtelenek benne megtelepedni.
Gondoljon úgy a testére, mintha az egy akvárium lenne. Gondolja el, milyen fontos fenntartani a testében lévő belső folyadékok tisztaságát, hisz ebben úszkálunk nap mint nap. Testünk közel 70%-a víz!
Képzelje el, hogy ebben az akváriumban a halak az ön sejtjei, illetve belső szervei, és abban a folyadékban fürdenek, amely a tápanyagokat szállítja, a salakanyagokat pedig eltávolítja.
Most képzelje el, hogy odatolatunk az akváriumhoz egy autóval, és a kipufogócsövet odaillesztjük annak a levegőpumpának a szűrőjéhez, ami oxigénnel látja el a vizet a tartályban. A víz megtelik szénmonoxiddal, ezáltal lecsökken a lúgos pH, keletkezik egy savas közeg, veszélyeztetve a "halak", az ön sejtjei és szervei egészségét.
Mi történik, amikor túl sok ételt, vagy nem megfelelő fajta ételt (savtermelő ételeket, pl. tejterméket, cukrot és állati fehérjét) dobálunk a tartályba, és a halak nem tudják elfogyasztani, vagy megemészteni, és ez elkezd bomlani és rothadni? Az étel bomlásakor mérgező, savas hulladék- és vegyi anyagok keletkeznek, és ez a folyamat még több savas mellékterméket hoz létre, melyek megváltoztatják az optimálisan lúgos kémhatást.
Alapjában véve ez csak egy apró példája annak, hogy mit művelhetünk a belső nedveinkkel nap mint nap. Szennyezzük a légszennyezéssel, dohányzással, gyógyszerekkel, a túl sok savasító étellel, és még számtalan olyan vétekkel, ami felborítja lúgos kémhatású belső nedveink finom egyensúlyát.
Néhányunknak olyan akváriuma (teste) van, amely már épp csak alkalmas arra, hogy fenntartsa az életet, mégis valahogy átküzdjük magunkat a mindennapokon, egyre komolyabb egyensúlyhiányokat teremtve, amíg végül elkerülhetetlenné válik az összeomlás, és legyengítenek bennünket a krónikus, zavaró és nyugtalanító tünetek.
Belső nedveink pH szintje testünk minden egyes sejtjére hatással van. A test nem tolerálja jól a túlzott savas eltolódásokat. Valójában, a teljes anyagcsere-folyamat a kiegyensúlyozott belső lúgos környezettől függ.
Egy krónikusan túl savas kémhatás szétmarja a szöveteket, apránként belerágva magát a közel 95.000 kilométernyi vénába, artériába, és kapillárisba, mint ahogy a sav a márványba. Ha észrevétlen marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót akadályozni fog, a szívünk dobogásától kezdve az agy által kibocsátott idegi impulzusokig.
összefoglalva, az elsavasodás az egész életre kihat, és mindenféle betegséghez vezet!
"Meglehet, hogy Dr. Young egy új biológia küszöbén áll, melynek alapelvei, ha igazságuk bizonyítást nyer, forradalmasíthatják a biológiát és az orvostudományt." - Dr. Neil Solomon, PhD. a John Hopkins egyetem volt kutatási igazgatója
Az elmúlt huszonöt év során Robert O. Young a világ egyik legjobb kutatójaként nemzetközi hírnevet szerzett. Munkássága főként a sejtszintű biológia tanulmányozására összpontosult. A sejtek megfelelő tápanyagellátását kutatva, egész életét annak szentelte, hogy megtalálja a betegségek valódi kiváltó okait. E kutatás az új Biológia™ néven ismertté vált elmélet kifejlesztéséhez vezetett, amely segítséget nyújt az embereknek testi egyensúlyuk helyreállításában.
Kutatási eredményeit komoly szaklapokban publikálta, s az elmúlt évek során számos könyve jelent meg, és aratott nagy sikert világszerte: Gyógyítás gyógynövényekkel (1988), Egy betegség, egy kór, egy kezelés (1992), Betegen és fáradtan (1995), Vissza az Egészség házába (1999), A pH Csoda (2002), A cukorbetegség pH csodája ( 2003), Vissza az Egészség házába 2. (2003), és A fogyókúra pH csodája (2004).
Rendszeresen felszólal orvosi, és az egészség témakörét érintő konferenciákon, rendezvényeken, egyetemeken, szerte a világon (Kínai Központi egyetem, Brigham egyetem, Utah állami főiskola, Bécsi egyetem, Victoria egyetem, valamint Boston, Minnesota, Hartford, Oxford, és Harvard egyetemein).
Mindezek mellett, az a megtiszteltetés érte, hogy meghívta tagjai közé a NASA reformtáplálkozással foglalkozó bizottsága. Jelenleg a Puerto Rico-i egyetem és a Puerto Rico-i Diabetes központ által szervezett kutatási projektben dolgozik, az I. és II. típusú cukorbetegség lehetséges gyógymódján.
Biológia és Ăśzleti tudományok szakon diplomázott az Utah-i egyetemen, majd ezt követően Dr. Robert Bradfordtól tanult orvosi mikrobiológiát a Bradford Intézetben, Kaliforniában. Dr. Bradford jelenleg a Washingtoni Egyetem mikroszkópos vérelemzés professzora.
1993-ban Dr. Young táplálkozástudományból diplomát, 1995-ben kémiából és biológiából doktori fokozatot szerzett. 1997-ben táplálkozástudományból megszerezte a tudományos doktori (PhD) fokozatot. Ezután folytatta tanulmányait és kutatásait, s 1999-ben újabb doktori fokozatot szerzett természetgyógyászatból.
Tagja az Amerikai Mikrobiológusok Társaságának, az Amerikai Természetgyógyász Szövetségnek, tiszteletbeli tagja a Connecticut-i Holisztikus Egészség Szövetségnek, a Brigham Young egyetem elnöki tanácsának és táplálkozási tanácsadóként dolgozik több vállalatnál.
Vendégelőadóként felszólalt számos nemzetközi orvosi és egészségügyi konferencián, valamint amerikai rádió- és televízióműsorokban. Legfontosabb kutatási eredményei között szerepel az elhízás, valamint a cukorbetegség, a rák és az érelmeszesedés kiváltó okainak feltérképezése.
Dr. Robert Young karrierjét annak szentelte, hogy megtalálja azokat a hiányzó láncszemeket, amelyek szükségesek az egészség mibenlétének teljes megértéséhez.
Dr. Young nem orvos, nem természetgyógyász, és nem is praktizál ekként. öt tudományos fokozatot szerzett, ezen belül 3 doktorátust. Dr. Young tudós, táplálkozási tanácsadó, pedagógus és mikrobiológus, aki eddig nyolc könyvet írt a táplálkozásról, az egészségről, valamint a vér tudományáról és a mikrobiológiáról.