Kezdőlap

Edward Cullen

Születési neve: Edward Anthony Masen
Teljes név: Edward Anthony Masen Cullen
Született: 1901 június 20. Chicago
Ekkor változott vámpírrá: 1918
Eredetileg itt élt: Chicago, Illinois
Haja színe: Bronz
Szeme színe: Eredetileg zöld (Újhold), vámpír arany/fekete
Külső jellemezői: magas, barna hajú, változik a szeme színe, jóképű, jó az állóképessége, az illata és a hangja roppant megnyerő, nem feltétlenül szükséges lélegeznie, de anélkül nem érezné jól a szagokat, más vámpírokhoz hasonlóan nem tud aludni
Magasság: 183 cm
Átváltoztatta: Carlisle Cullen
Hobbijai: Szeret zongorázni, emellett nagyon kifinomult és széles a zenei ízlése.Szereti a klasszikusokat,jazzt, progressive metált, alternatív rockot, punk rockot, de countryt utálja. Az Alkonyatban említi, hogy az '50es évek zenéjét jobban szereti mint a '60as évekét, a '70es évekét pedig utálja. Másik szenvedélye az autószerelés. Van egy Volvo S60 R-je és egy Aston Martin V12 Vanquish-e. Az Eclipseben, testvérének Alicenek pedig egy Porsche 911 Turbot ajándékoz. Vett egy motort is, hogy Bellával használják, de a motort Jaspernek adta miután rájött hogy a motorozás olyan hobbija lett Bellának, amit szívesen csinál Jackob Blackkel.
Autója: Egy ezüst metál Volvo C30, Eredetileg egy Volvo S60R(könyvben)
Különleges képessége: olvasni tud mások gondolataiban (kivéve Belláéban)
Családtagjai:
    Biológiai szülei: Edward és Elizabeth Masen
    Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen
    Vámpír Testvérei: Alice és Emmett Cullen,
    Sógornője és sógora: Rosalie és Jasper Hale.
    Felesége: Bella Swan
    Gyermeke: Renesmee "Nessie" Carlie Cullen
Háttértörténet:
    Szülei spanyolnáthában meghaltak és ő is ugyan ettől a betegségtől szenvedett, mikor Carlisle Cullen rátalált.A sokszázéves vámpír magányosnak érezte magát, és mivel az akkor 17 éves fiú, már árva volt és a betegség is lassan győzedelmeskedett volna fölötte, hatalmas szenvedések árán vámpírrá változtatta. Edward eleinte nem értette Carlisle "vegetáriánus" életmódját, azért elszakadt tőle és gyilkosokra kezdett vadászni, de bűntudata addig marcangolta lelkét, amíg felhagyott ezzel az életmóddal és visszament Carlislehoz. Nevelőapját mindennél jobban tiszteli, ahogy szoros kapcsolat van mostohatestvérei és nevelőanyja között is. A családjuk étkezési szokásukat vegetarizmusként írja le. Edward mániája a gyorsaság, imádja a gyors autókat és szintén ő az egyik leggyorsabb futó a vámpírok között is.

Renesmee Carlie Cullen

Született: 2006 szeptember 10.
Apja: Edward Cullen
Anyja: Isabella Swan 
Élettörténete:
    Bella 19.születésnapja előtt született 3nappal a Breaking Downban. Az első keresztneve Bella édesanyja (Renée) és Edward anyja (Esme)nevének kombinációjából született.Míg középső nevét Edward (Carlisle) és Bella (Charlie) apjának keresztnevéből alkották. Ugyanolyan vonásai és hajszíne van mint Edwardnak,de göndör a haja mint nagyapjának Charlienak, és olyan barna szemei vannak mint édesanyjának. Habár nagyon fiatal, Bella és Edward szerint ő a világon a leggyönyörűbb teremtés. Becenevét-Nessie- Jackob Blacktől kapja, habár Bella hevesen tiltakozik ellene, hogy lányát a Loch Ness-i szörnyhöz hasonlóan becézzék, mégis a negyedik rész végére, minden családtagja ezt használja. Renesmee születése után már is veszélyben van, mivel egy másik vámpírkoven tagja, Irina meglátja és azt hiszi, hogy ő egy halhatatlan vámpír-gyerek. Azonnal értesíti a Volturikat, akik a vámpírok "rendőrsége"ként műkődnek. Azok elutaznak Forksba hogy végezzenek a gyerekkel, mivel a vámpíroknak tilos gyerekeket átalakítaniuk.A Cullen család bebizonyítja Alice segítségével, hogy Renesmeet senki nem alakította át, és nem veszélyes.Mivel Alice keres egy másik félvért, Nahuelt, akit elvisz a Volturiknak, és ő elmagyarázza nekik hogy mi is Renesmee valójában. Hisznek neki, és a Volturik elmennek Forksból.
Jellemzői és képessége:
    A szive vért pumpál, és falfehér bőre a napfényben világít.De bőrének érintése meleg.Renesmee pedig olyan erős akár egy vámpír. Egyaránt ihat vért, és ehet emberi táplálékot,de a vért jobban szereti. Viszont az igazi vámpírokkal ellentétben ő nem termel mérget. Képes mások gondolataiba látni,de csak akkor ha megérinti az illetőt, valamint mások képességeivel szemben mentális védőpajzsal rendelkezik. Renesmee szellemileg és fizikailag is gyorsan nő, születése után már 7 nappal tudott beszélni.A Breaking Dawn végére már képes futni,olvasni,vadászni és más képességei hasonló gyorsasággal fejlődtek ki.Az intelligenciája mindenkit elbűvöl, különösen Bellát és Edwardot,amikor megérti a kislány hogy mi zajlik körülötte mikor a Volturik megérkeznek Forksba. 7 éves korára befejezi a fizikai fejlődést is,habár már ekkor 17 évesnek néz ki. De innentől kezdve megáll az öregedésben.  
 A könyvről
 A filmről
 Szereplők
 Galéria
 Zenék
 Kották
 A folytatás
 Linkek
Karekterek: