Kezdõlap

Jasper Hale

Születési név: Jasper Whitlock
Teljes név: Jasper Whitlock Hale
Született: 1843 Texas
Ekkor változott vámpírrá: 1863 - 20 éves volt.
Eredetileg itt élt: Texas
Haja színe: Méz szőke
Szeme színe: Vámpír arany/fekete
Külső jellemzői: izmos, de szikár, mézszőke haja van, a sok csata után egyre több sebhely borította a testét
Magasság: 188 cm
Átváltoztatta: Maria
Hobbijai: szeret stratégiákat kidolgozni, és érti is a dolgát  
Autója: van, de ismeretlen
Különleges képessége: befolyásolni tudja az emberek (és vámpírok) érzéseit, hangulatát
Családtagjai:
    Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen
    Felesége: Alice Cullen
    Sógorai: Edward és Emmett Cullen
    Testvére: Rosalie Hale
Háttértörténet:
    Amikor Jaspert alig 20 évesen vámpírrá változtatták egy olyan család tagja lett, ami bizony nem követte a "vegetáriánus" életmódot. A férfi egy idő után mély depresszióba esett és elhagyta a családot, céltalan vándorlásra kényszerítve magát. Alice talált rá és együtt indultak el megkeresni a Cullen családot. Jaspernek volt a legnehezebb áttérnie az új életmódra, hiszen már csaknem egy évszázada vadászott emberekre, mikor találkozott Aleceszel. Az emberek azt hiszik, hogy Rosalie és Jasper testvérek, mivel úgy hasonlítanak egymásra, épp ezért vette fel a Hale nevet ő is.
Élettörténete:
 
 Jasper konföderációs katona volt az Amerikai Polgárháború idején. 1863-ban változtatták vámpírrá.Egy Maria nevű vámpír alakította át,mivel tudta hogy Jasper befolyásos katona és a segítségét akarta. Jasper feladata volt a fiatal vámpírok edzése, majd megölése amikor már nem lehetett hasznukat venni(kb.1évvel átalakításuk után miután az erejük kezdett fogyni.)A hosszú idő után belefáradt ebbe az életstílusba és egy barátjához Peterhez és annak feleségéhez költözött.A család, akikkel együtt maradt, ellentétes elveket vallott a diétát illetően. Jasper egy idő után lelkileg teljesen kikészült.
    Már a végső kétségbeesés lett úrrá rajta, Alice épp időben talált rá. Jaspernek volt a legnehezebb beilleszkedni a Cullen családba. Már egy évszázada vadászott emberekre, és itta a vérüket. Sosem tett másként, de kitartott és erősen elhatározta, hogy ellenáll. Edward és Alice folyamatosan segítik ebben. Iskolába járni nehéz neki a rengeteg ember miatt, de Alice kedvéért megteszi (bármit megtenne érte), a diákokat azonban kerüli. Jasper - Rosalie után - a Hale nevet vette fel, mert annyira hasonlítanak egymásra. Az emberek azt hiszik, hogy ikrek, így pedig könnyebb beilleszkedniük és nem kell magyarázkodni.
    Az Alkonyatban Alice-el és Bellával tart mikor üldözni kezdi őket James. Használja a képességét hogy megszüntesse a lány félelmét. Az Újholdban megtámadja Bellát mikor a lány megvágja az ujját,ezután hagyja el a Cullen család Forksot hogy megvédjék Bellát. Az Eclipseben Jasper harcolni tanítja a vérfarkasokat és a vámpírokat, hogy megvédjék magukat az újonnan kreált vámpírokkal szemben. A Breaking Dawnban Jasper és Alice együtt kezdenek el keresni egy másik fél-ember,fél-vámpír hibridet, hogy így bizonyítsák be Renesmee nem vámpír gyerek.
 A könyvrõl
 A filmrõl
 Szereplõk
 Galéria
 Zenék
 Kották
 A folytatás
 Linkek
 

Karekterek: