![]() |
Hideg uborkaleves Levesek |
Kezdőlap | Szakácskönyv | Mozogjunk | Cikkek | Táblázatok | Címem | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
1 kígyóuborka | 30 | 7 |
2 dl kefir | 110 | 8 |
kapor(10 g) | 1 | 6 |
citromlé | 7 | 2 |
fokhagyma | 50 | 10 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 198 | 33 |
Egy adag: | 50 | 9 |
Elkészítése: |
Az uborkát fél centis karikákra szeljük, majd a karikákat negyedeljük. Lábasba tesszük, és felöntjük annyiszor 4 dl vizzel, ahány személynek főzzük. Belecsavarunk egy fél citrom levét, beledobjuk a zúzott fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, és kb 10 percig főzzük. A végén belekeverjük a kefirt. Hidegen tálaljuk. |
Eredeti: |
Ezt az igen egyszerű, könnyen elkészíthető levest a Nosalty.hu Uborkaleves receptjeiből gyúrtam össze. |
Táblázatok: |
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki: |
Saját táblázat |
Kalóriaguru |