Diabetesz lap
Hideg uborkaleves
Levesek
Kezdőlap Szakácskönyv Mozogjunk Cikkek Táblázatok Címem Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
1 kígyóuborka 30 7
2 dl kefir 110 8
kapor(10 g) 1 6
citromlé 7 2
fokhagyma 50 10
0 0
Összesen: 198 33
Egy adag: 50 9
Elkészítése:
Az uborkát fél centis karikákra szeljük, majd a karikákat negyedeljük. Lábasba tesszük, és felöntjük annyiszor 4 dl vizzel, ahány személynek főzzük. Belecsavarunk egy fél citrom levét, beledobjuk a zúzott fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, és kb 10 percig főzzük. A végén belekeverjük a kefirt. Hidegen tálaljuk.

Eredeti:
Ezt az igen egyszerű, könnyen elkészíthető levest a Nosalty.hu Uborkaleves receptjeiből gyúrtam össze.

Táblázatok:
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki:
Saját táblázat
Kalóriaguru