![]() |
Hideg uborkaleves Levesek |
| Kezdőlap | Szakácskönyv | Mozogjunk | Cikkek | Táblázatok | Címem | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 1 kígyóuborka | 30 | 7 |
| 2 dl kefir | 110 | 8 |
| kapor(10 g) | 1 | 6 |
| citromlé | 7 | 2 |
| fokhagyma | 50 | 10 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 198 | 33 |
| Egy adag: | 50 | 9 |
| Elkészítése: |
| Az uborkát fél centis karikákra szeljük, majd a karikákat negyedeljük. Lábasba tesszük, és felöntjük annyiszor 4 dl vizzel, ahány személynek főzzük. Belecsavarunk egy fél citrom levét, beledobjuk a zúzott fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, és kb 10 percig főzzük. A végén belekeverjük a kefirt. Hidegen tálaljuk. |
| Eredeti: |
| Ezt az igen egyszerű, könnyen elkészíthető levest a Nosalty.hu Uborkaleves receptjeiből gyúrtam össze. |
| Táblázatok: |
| A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki: |
| Saját táblázat |
| Kalóriaguru |