![]() |
Savanyúkáposztaleves, virslivel Levesek |
| Kezdőlap | Szakácskönyv | Mozogjunk | Cikkek | Táblázatok | Címem | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 15 dkg savanyúkáposzta | 29 | 7 |
| 1 tálca Orsi virsli | 614 | 1 |
| 2 gerezd fokhagyma | 100 | 20 |
| 1 evőkanál olaj | 90 | 0 |
| 1 csapott evőkanál liszt | 70 | 14 |
| 2 dl kefir | 110 | 8 |
| 1 közepes vöröshagyma | 40 | 8 |
| köménymag | 0 | 0 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 1053 | 264 |
| Egy adag: | 58 | 15 |
| Elkészítése: |
| Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, foghagymát, rádobjuk a nem kinyomkodott (ez adja meg a leves pikáns ízét), savanyúkáposztát. Meghintjük köménymaggal, keverünk rajta egyet, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Főzzük egy negyed órát forrástól, majd hozzáadjuk a karikára vágott virslit. Ha a virsli megfőtt, behabarjuk a levest lisztes kefirrel. |
| Eredeti: |
| Saját receptem. |
| Táblázatok: |
| A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki: |
| Saját táblázat |
| Kalóriaguru |