Diabetesz lap
Savanyúkáposztaleves, virslivel
Levesek
Kezdőlap Szakácskönyv Mozogjunk Cikkek Táblázatok Címem Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
15 dkg savanyúkáposzta 29 7
1 tálca Orsi virsli 614 1
2 gerezd fokhagyma 100 20
1 evőkanál olaj 90 0
1 csapott evőkanál liszt 70 14
2 dl kefir 110 8
1 közepes vöröshagyma 40 8
köménymag 0 0
őrölt bors 0 0
0 0
Összesen: 1053 264
Egy adag: 58 15
Elkészítése:
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, foghagymát, rádobjuk a nem kinyomkodott (ez adja meg a leves pikáns ízét), savanyúkáposztát. Meghintjük köménymaggal, keverünk rajta egyet, majd felöntjük vízzel.
Sózzuk, borsozzuk. Főzzük egy negyed órát forrástól, majd hozzáadjuk a karikára vágott virslit.
Ha a virsli megfőtt, behabarjuk a levest lisztes kefirrel.
Eredeti:
Saját receptem.

Táblázatok:
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki:
Saját táblázat
Kalóriaguru