![]() |
Finn halleves Levesek |
| Kezdőlap | Szakácskönyv | Mozogjunk | Cikkek | Táblázatok | Címem | Fórum |
| Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
| 4 szelet tonhal | 864 | 0 |
| 400 g húsleveszöldség | 172 | 28 |
| 2 gerezd fokhagyma | 9 | 2 |
| 1 evőkanál olaj | 90 | 0 |
| 1 csapott evőkanál liszt | 70 | 14 |
| 2 dl kefir | 110 | 8 |
| 1 közepes vöröshagyma | 44 | 11 |
| 1 zöldségleves kocka | 18 | 1 |
| őrölt bors | 0 | 0 |
| só | 0 | 0 |
| Összesen: | 1377 | 64 |
| Egy adag: | 345 | 16 |
| Elkészítése: |
| Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, foghagymát, rádobjuk a leveszöldséget. Kicsit prítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Főzzük egy negyed órát forrástól, majd hozzáadjuk a kockára vágott tonhalat. Ha a hal megfőtt, behabarjuk a levest lisztes kefirrel. |
| Eredeti: |
| Saját receptem. Az eredeti leves burgonyával készült. Ha van csicsókánk, abból is készíthetjük, de a zöldséges változat ízesebb. |
| Táblázatok: |
| A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki: |
| Saját táblázat |
| Kalóriaguru |