Diabetesz lap
Finn halleves
Levesek

Kezdőlap Szakácskönyv Mozogjunk Cikkek Táblázatok Címem Fórum

Hozzávalók
4 adagra.:
Kalória (Kcal) Szénhidrát (g)
4 szelet tonhal 864 0
400 g húsleveszöldség 172 28
2 gerezd fokhagyma 9 2
1 evőkanál olaj 90 0
1 csapott evőkanál liszt 70 14
2 dl kefir 110 8
1 közepes vöröshagyma 44 11
1 zöldségleves kocka 18 1
őrölt bors 0 0
0 0
Összesen: 1377 64
Egy adag: 345 16
Elkészítése:
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, foghagymát, rádobjuk a leveszöldséget. Kicsit prítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel.
Sózzuk, borsozzuk. Főzzük egy negyed órát forrástól, majd hozzáadjuk a kockára vágott tonhalat.
Ha a hal megfőtt, behabarjuk a levest lisztes kefirrel.
Eredeti:
Saját receptem. Az eredeti leves burgonyával készült. Ha van csicsókánk, abból is készíthetjük, de a zöldséges változat ízesebb.

Táblázatok:
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki:
Saját táblázat
Kalóriaguru