![]() |
Finn halleves Levesek |
Kezdőlap | Szakácskönyv | Mozogjunk | Cikkek | Táblázatok | Címem | Fórum |
Hozzávalók 4 adagra.: |
Kalória (Kcal) | Szénhidrát (g) |
4 szelet tonhal | 864 | 0 |
400 g húsleveszöldség | 172 | 28 |
2 gerezd fokhagyma | 9 | 2 |
1 evőkanál olaj | 90 | 0 |
1 csapott evőkanál liszt | 70 | 14 |
2 dl kefir | 110 | 8 |
1 közepes vöröshagyma | 44 | 11 |
1 zöldségleves kocka | 18 | 1 |
őrölt bors | 0 | 0 |
só | 0 | 0 |
Összesen: | 1377 | 64 |
Egy adag: | 345 | 16 |
Elkészítése: |
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, foghagymát, rádobjuk a leveszöldséget. Kicsit prítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Főzzük egy negyed órát forrástól, majd hozzáadjuk a kockára vágott tonhalat. Ha a hal megfőtt, behabarjuk a levest lisztes kefirrel. |
Eredeti: |
Saját receptem. Az eredeti leves burgonyával készült. Ha van csicsókánk, abból is készíthetjük, de a zöldséges változat ízesebb. |
Táblázatok: |
A recept szénhidrát és kalórtiaértékét a következő netes táblázatok alapján számoltam ki: |
Saját táblázat |
Kalóriaguru |