Egri Szurkolói Oldal
Következik
Tabella
Statisztika
Regisztrált tagok: 541
Legújabb tag: 6666

Látogatók ma: 560
Látogatók tegnap:376
Összes látogató: 751674

Utolsó 24 órában: 
Névnap
Friss hírek
Agria Ultras

AU a Facebookon
Egyebek
A nap vicce

Közelmúlt büszkeségei
Jámbor János
Vancsa Miklós
Harmati Péter
Illyés Dániel
Vígh Ferenc
Persona non grata
K. Zoltán
L. István
H. Tamás
K. Sándor
A. László
K. Zoltán II
M.A. Ildikó
H.László
Hisztike az uszoda előtt!

Elöljáróban leszögezem, sosem tagadtam a labdarúgás iránti elkötelezettségemet, írásom azonban nem a „zászlóshajóként” emlegetett vízilabda ellen szól. Egyszerűen nem értek itt mindent. A napokban nagy visszhangot kavart az egri póló körül kialakult helyzet. Lényegében egy nagy politikai adok-kapok lett a vége. Volt alpolgármester-asszonyunk (a drága) és egy ifjú önkormányzati képviselő karakán módon kiállt a póló klub mellett, követelve annak megmentését, melyet a megszavazott 68 millió ft-os városi támogatás átutalásában látnak megvalósulni. Ezt ugyanis az önkormányzat eleddig elmulasztotta teljesíteni. Hát ezt a szemfényvesztést!

Kis városunkban már több hónapja, de inkább éve lépten-nyomon azt hallani, valami nincs rendben a vízilabda körül. Nem tudjuk ennek valóságtartamát, mi halandók csak az eredmények „hanyatlását látjuk”. Ugyanakkor a klub elnökének nyilatkozata szerint is jelentős adótartozásról szóló határozatot kaptak, lényegében ez vezetett oda, hogy minden sportolónak, alkalmazottnak fel kellett mondani. Önmagában ez is felveti: megfelelő lehetett-e a gazdálkodás az egyesületnél. Valószínűleg nem. És milyen egyesületről is van szó? A város zászlóshajójáról, amely évente a sportra szánt támogatás több mint felét elvitte. Sokan több tízmilliós önkormányzati kölcsönönről is beszélnek… Az egylet elnökségében mindeközben az előző városvezetés alpolgármestere, illetőleg a város korábbi vezetéséhez ezer szállal kötődő további személyek ülnek. A jelentős anyagi, erkölcsi támogatást élvező klub nem az elmúlt néhány hónapban került ebbe a helyzetbe, tehát azt nehezen lehetne az új városvezetés nyakába varrni, sőt…. És akkor jön a két megmentő, aki megmondja: a rossz, és a csúf egy személyben jelenlegi polgármesterünk, aki nem utalja a zsáknyi pénzt... Nem gond, hogy a járvány miatt kialakult amúgy is nehéz helyzetben a bevételek jelentős részétől „megszabadított” városnak ezer más gondja is van, a pólóért mindent! Mindeközben nem tudni, mi van a kölcsönnel, az elszámolásokkal, azzal, hogy a követelt támogatás mire is lenne elegendő, mert lássuk be, ha az adótartozás rendezésére, akkor az lényegében ablakon kidobott pénz. Mások szabályszegését (szándékosan nem írtam ettől bántóbbat) álljon helyt az önkormányzat. Ez lenne ám a felelős döntés.

De nézzük más oldalról a dolgot. Hol voltak ezek a megmondó emberek amikor az önkormányzati tulajdonban lévő városi stadion villany világításához néhány tízmillióra lett volna szükség, úgy, hogy a beruházás (mellyel a város gazdagodott volna, nem a klub)70 %-át állta volna az állam. Mert mindenki tudja, hogy lényegében ennyi kellett volna ahhoz, hogy az Egri FC annak idején megmeneküljön. Ott és akkor szándékosan kinyírták az akkor elsőosztályú Egri FC-t. Hiába volt minden szó az akkori vezetőktől, edzőktől, szurkolóktól. Hiába kértük később is az alpolgármester asszonyt, vagy országgyűlési képviselőnket, segítsenek az egyleten. Fülük bojtját sem mozdították! És ha már fül: eredménytelenül súgta korábbi városvezetőnk fülébe maga a miniszterelnökünk, a focira is figyeljetek, ne csak a vízilabdára! Semmi! (Közben a jelek szerint a pólóra is jól figyeltek..) Az utánpótlást felkarolta Harmati Péter, aki azonban semmilyen érdemi segítséget nem kapott a várostól! Persze a felnőtt csapat is elindult (nem városi ösztönzésnek és pénznek köszönhetően), de a kárt, amit egyesek okoztak, nem orvosolta. Egy megye 2-es egylet nem olyan vonzó, mint egy szomszédos első osztályú…. Azóta önerőből lépdelt előre a foci. Képviselőinket, alpolgármesterünket, polgármesterünket ez mit sem érdekelte. Hivatkozik itt most a nagyérdemű a sok gyerek "megmentesere" is. Egy első osztalyú labdarúgó csapat ennek sokszoros utánpótlása bezzeg senkit nem érdekelt!!!! Kedves uram, és hölgyem! Lehet, hogy visszanyalt a fagyi???? Mert a labdarúgó klub sosem kért olyan támogatást, mint a süllyedő zászlóshajó, ami ezzel az összeggel is lehet, hogy a víz alá kerül!

Elszámolták magukat. Pedig lehet, hogy ősszel jól jött volna az a néhány tíz-száz szavazat, amit a labdarúgást kedvelőktől kaptak volna. Soha, senkit nem szabad lebecsülni, mondja a jó sportoló!

Reméljük, polgármesterünk ezt a kettős mércét nem alkalmazza majd. Bízunk abban, a foci is a megfelelő polcra kerül. És nem a póló vagy más sportág hátrányára. Egyszerűen az ész érvek és az arányosság szem előtt tartásával. Mi szurkolunk Ádámnak és csak remélni tudjuk, megkereséseink a jövőben nem maradnak megválaszolatlanul. 

Hajrá ESE! Miért? Azért mert Eger!

#1 | vasutas - 2020.05.14 08:20
Sosem csipáztam ezt a némbert. Haja is mindíg milyen? Grin A *** leggyengébb láncszemei az egri és a Heves megyei vezetők! Remélem napjaik meg vannak számlálva! Egyikkel sem vesztenénk semmit.
#2 | Thomas - 2020.05.14 09:29
Milyen 300 gyerekről beszél ez nő? Max. ha van 10 korosztály. Korosztályonként 30 gyerek? Ki veszi ezt be? A fociban vagy az Amerikai fociban sem tartanak egy csoportban ennyi gyereket. Ennyi gyereket képtelenség edzeni a még mágusoknak tartó poló UP edzőknek sem akik bőven fél millión felül keresnek! 300 pólós, 500 úszó, felnőttcsapat az utca embere egy medencében? Ki a ***om hiszi ezt el? Talán azok akik egy főre adják a TAO-t? Javaslom a polgármesternek, hogy nézzen szét alaposan a poló házatáján mielőtt egy fillért is ad ezeknek.
Hozzászólás küldése
Név:

Ellenőrzőkód:
Ellenőrzőkód


Szavazás
Az álomcsapat vezetőedzője

Szentmarjai Tibor
Szentmarjai Tibor
11% [13 Szavazatok]

Csank János
Csank János
43% [53 Szavazatok]

Bánkúti László
Bánkúti László
11% [14 Szavazatok]

Vígh Tibor
Vígh Tibor
0% [0 Szavazatok]

Szentes Lázár
Szentes Lázár
10% [12 Szavazatok]

Simon Antal
Simon Antal
6% [7 Szavazatok]

Csuhay József
Csuhay József
3% [4 Szavazatok]

Vígh Ferenc
Vígh Ferenc
11% [14 Szavazatok]

Nagy Endre
Nagy Endre
2% [2 Szavazatok]

Valaki más
Valaki más
2% [3 Szavazatok]

Szavazatok: 122
Indult: 08.02 08:35
Vége: 08.09 11:48

Szavazás Archiv
Üzenőfal

Max karakter
Név

Üzenet
Hangulatjelek Félkövér

666  4260
08.09 21:21
Rendben, igyekszem. Viszont ez az oldal nem az ESE vezetése alatt áll! Az ő honlapjukon ezek már megtalálhatóak. egerse.com

Stalmajer.Jozsef 
08.09 20:20
Kérem az ESE vezetését, hogy a játékosállományt fényképpel, névvel a honlapra feltölteni szíveskedjenek. S.J.

mimi 
08.02 23:37
Sajnos a magyar labdarúgással egyutt, az Eger Se-nél se sikerult rájonni arra, hogy utanpotlas nevelesre, kepzesre szukseg van. Ha fektetnenek az utanpotlas kepzesre akkor nem lenne az a csod mint ami gyakran elofordul itt Egernel, hogy polgármester választás kell, vagy más tényező? az ivóvíz pótlására.?

mimi 
08.02 23:34
lol

Janonen 
08.02 20:26
Áldás b?kess?g!

További üzenetek

Partnerek
Kattints a logóra!

Hozzászólások
08.08 20:52 - Köszöntés az ÖREGriektől
Isten éltesse Sanyi bácsit még sokáig!

08.07 18:30 - Tállaiéknak egy tál, vagy inkább szakajtónyi gól
Sajnos tényleg megye 1-es a kövesd II

08.07 18:03 - Tállaiéknak egy tál, vagy inkább szakajtónyi gól
Csak az Eger!!!!!!

08.07 17:58 - Tállaiéknak egy tál, vagy inkább szakajtónyi gól
Hajrá ESE!

08.06 15:00 - Tállaiéknak egy tál, vagy inkább szakajtónyi gól
Jó utánpótlásotok van! Kövesd lerabolt. Közben...

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Közösség