Egri Szurkolói Oldal
Következik
Tabella
Gólszerzők
Lapok
Statisztika
Regisztrált tagok: 541
Legújabb tag: 6666

Látogatók ma: 153
Látogatók tegnap:284
Összes látogató: 885556

Utolsó 24 órában: 
Névnap
Friss hírek
Agria Ultras

AU a Facebookon
Egyebek
A nap vicce

Közelmúlt büszkeségei
Jámbor János
Vancsa Miklós
Harmati Péter
Illyés Dániel
Vígh Ferenc
Vitányi László
Sütő Szilárd
Persona non grata
K. Zoltán
L. István
H. Tamás
K. Sándor
A. László
K. Zoltán II
M.A. Ildikó
H.László
B. Miklós
Varga Iván: nehéz meccs vár a gárdára

Megkértem Varga Ivánt, hogy egy - egy mondattal megfűszerezve, tippeljen az NBIII Keleti csoport, következő forduló eredményeire.

Kattints a részletekre!

Re: Harmati Péter

Lehet szeretni, vagy nem szeretni HP-t, aki ismeri az egri foci jelenlegi eseményeit, tudja, ez esetben neki van igaza….

A Juhász Gáborral készült riport kapcsán már csak én nem reagáltam. Igazából nem is akartam nyilvánosság elé állni, de rákényszerítettek, illetve ezt kérték tőlem. Elöljáróban szeretném megjegyezni, hogy nagyon megtisztelő, hogy van aki olyan erősnek gondol, olyan pozíciót vizionál nekem, hogy én adok tanácsokat a város polgármesterének, lényegében én irányítom őt. Eszerint én vagyok a pénzember, de a cikkben egyébként is elég sokszor említik a nevem, mint aki mindenről tehet.

Szeretném elmondani nem így van! A riporttal az az alapvető problémám, hogy olyan hazugságok is szerepelnek abban, amelynek az ellenkezőjét bizonyítani tudom, de olyanok is, amelyek ellentmondanak egy másik mondatban írtakkal.

1.) Meg kell kérdezni a felnőtt csapat edzőjét, hányszor beszéltünk arról, hogy van 3 játékos, aki tudomásunk szerint eljönne Miskolcról és milyen jó lenne őket sorainkban tudni. Sajnos az ügyvezető többszöri ígérete ellenére nem történt semmi az ügyben. Ezt követően az átigazolási időszak utolsó napjaiban Mezőkövedről hívtak, hogy Zsiga Máté leigazolható. Másnap 2 perc (!) alatt megállapodtam a managerrel, s jeleztem, hogy alá kellene írni a szerződést. Erre azzal jött ügyvezetőnk, hogy a megállapodás szerinti fizetés sok, majd ő beszél a managerrel és a játékossal. Később vissza is hívott, hogy rendben minden. Mintegy 3 óra múlva a Máté és az édesapja hívott, hogy kereste őket egy Gábor nevű személy, és azt mondta, ő az ügyvezető, vele kell megállapodni (miközben mindenki azt mondta nekik, engem hívjanak, én döntök), vele azonban nem jutottak egyezségre, most akkor mi legyen. Elmondtam sajnos 2021 nyarától ő ír alá, nem tudok mit tenni. Így ment el Zsiga Máté Hidasnémetibe, pedig korábban azt mondták nem szeretnének oda igazolni, hisz így is csalódott a srác, hogy nem sikerült az nb2, legalább egy élhető város jó hangulatú csapatába kerülhetne nálunk. Akkor kérdem én, nem szólt bele az átigazolásba, s nekem szabad kezem volt S ez így volt Csuhay esetében és más edző esetében is, ahol konkrétan mondta nekik ő az ügyvezető, ő dönt, vele kell megállapodni. Ezen pont csak két dolgot cáfolt meg a riportból.

2.) Említette Juhász Gábor azt is, hogy a kisebbségi tulajdonos semmilyen pénzt nem tett bele a klubba. Ez nem igaz, már csak tagi hitel tekintetében sem. De ha már ezt nézzük, akkor hány forintot is tett bele a Lend-Ball Kft? Megmondom, semennyit! Az ügyvezető által említett pénz a DVTK-n keresztül, az ottani intézkedések eredményeként érkezett ide. Különböző összegek jöttek általam is, hisz az önkormányzati támogatások így kerültek az egyesülethez, de említhetném a támogatókat is (akik meghívták a csapatot, vagy fizettek bizonyos dolgokat) s volt olyan is, aki konkrétan pénzt utalt. Az Nb3-as MLSZ támogatás is csúsztatás, hisz a felnőtt csapatra a DVTK sosem szerzett pénzt a megyei 1 osztályban, de utána is keveset. Az Nb3-ba pedig lényegében saját erönkből jutottunk fel. A TAO-s pénzek közel 90%-át én szereztem, vagy általam jött. Eközben a DVTK akart 90%-os tulajdonos lenni, tehát a költségvetést is ilyen arányban kellett volna előteremtenie. Szerintem, ha az Északi épületet is hozzávesszük a maga 2 milliárd forintjával, akkor sem érné el a 90%-ot az általuk hozott pénz aránya. Ennek ellenére mindig elmondtam, ezek nagy segítségek, hisz mindegy hogy alakult a dolog, ez akkor is ide jött, a miénk. Ettől azonban még nem kell valótlant állítani.

3.) Amikor nem én voltam az ügyvezető, majd operatív vezető, az akkori elöljárók hozzám jöttek kölcsönkérni, nem a DVTK-hoz! Majd amikor Sántha Úr visszahívott engem a klubhoz, elmondta: kapok fizetést, s nekem nem kell beletennem semmit. Ez sem így történt. Elmondta Juhász Gábor azt is, hogy ő ingyen dolgozik, ellentétben velem, s ha hoznak egy új operatív vezetőt, azzal is sokat fognak spórolni a korábbiakhoz képest. Azt hiszem, egyszerű a képlet: Tegyük fel, kapok 100 egységet, s visszaadok 120-at, az egyenleg mínusz 20. Ha valaki nullát kap, de nem ad vissza semmit: egyenleg nulla. Ha kap 40-et, s nem ad vissza semmit, egyenleg -40. Remélem érti mindenki. Ráadásul ő így vállalta. Ha ilyen feltételekkel, akkor az az ő baja, miért kell mindenkinek ezt hangoztatni.

4.) Szóba került a riportban a szakmaiság is, mely szerint az eredmények mind azért vannak, mert a DVTK itt van velünk. Érdekes, hisz eddig mindig azt hallgattuk, hogy itt milyen gyenge munka folyik, ezért kell elvinni Miskolcra a gyerekeket, s hogy ők átküldték a szakmai anyagukat, de mi nem az alapján dolgoztunk. Ebből volt vita. Meg kell kérdezni az edzők véleményét, hányszor csitítottam őket. Most meg az eredmény az ő érdemük. Mikor idejött Juhász Gábor megállás nélkül szidta Benczés Miklóst (igazoláspolitikáját, hogy sérült játékost igazolt, hogy ha meg jó játékos jött, azt nem is ő igazolta, csak azt mondja), Fogarasi Zoltánt arrogáns személy, nem ért hozzá, valakinek a valakije), s még néha Sántha Gergőt is. Ezeket én honnan szedném. Akkor hogy is van ez, hol jó a szakmai munka és hol nem?

5.) A riportalany elmondta, hány játékost köszönhet az egri csapat a DVTK-nak. Ez az egyik kedvencem! Ha ugyanis ugyanúgy pénzért jön, s nekem kell fizetnem a bérét, az milyen segítség, hisz így bárkit igazolhatok? Attól pedig, hogy valaki valaha ott játszott még nem a DVTK közreműködésével jött: Géringert Vácról, Pált Pestről, Nemest, Borost Diósgyőrből hoztuk, de Szilárdon keresztül, s nem az említett ajánlással! Egyedül Valkayt ajánlották, de mi egyeztünk meg vele (Összességében ez nagyon vicces.)

6.) Nem kellett volna a játékosokat elengedni. Hál, istennek vannak, akik nemcsak a pénzt nézik, hanem a kihívást. Ha többet ajánlok Gresónak és Vaskónak akkor is elmentek volna, hisz magasabb osztályból hívták őket. Mind a két ember megérdemelte, hogy elengedjem, s hogy könnyebb legyen, nem ajánlottam többet nekik, s nem kértem értük pénzt. Mert két nagyon korrekt, s jó emberről beszélünk! S ugyanez a helyzet volt Szilárddal is, ezek az emberek megérdemeltek sokkal többet is. Nemes Milán szintén nagyon korrekt volt, s bár Juhász Gábor elmondta, hogy ő és Boros a legrosszabb eredményt érte el a felmérésen (amit ő talált ki), érdekes módon az NB2.-es Nyíregyházánk jó volt a fizikuma, nekünk nem.

7.) Egy másik dolog Juhász úr nem szólt bele semmibe, de azt kérte IDÉN ne lépjük túl e keretet. Vagyis ő megadott egy keretet. Igaz nem szólt bele, de … Ezen túl azt sugallta, hogy korábban átléptük ezt. Kérdem én: mikor és kinek maradtam adósa, kit nem fizettük ki, ellentétben a jelenlegi helyzettel?!

Még valami: ha vezetőként megígérsz valamit, akkor az utódod is tartsa azt be, s ha nem tetszik tárgyalja újra, de ne mutogass vissza! Főleg úgy, hogy mindenről tudsz, csak letagadod.

Nem említettem mindent, de így is hosszabbra sikeredett, mint terveztem. Én nem fogalmaztam olyan szépen sem, mint a többiek, de egyet ne felejtsünk el: bármilyen problémák is voltak a múltban mindent meg tudtunk oldani – kivéve a jelenlegi ügyvezetővel.

Ez azért elgondolkodtató.

10 napja maradt a DVTK-nak
Nem hivatalos információm szerint, mivel Juhász Gáborék nem voltak hajlandók a jogilag szabályos működés érdekében az önkormányzat által kezdeményezett szerződésmódosítást aláírni és semmilyen kompromisszumra nem törekedtek, a sportiskola felmondta okt 22-vel felsővárosi edzőközpont bérleti szerződését.
Re: Vitányi László
Tisztelt Szerkesztő!
Tisztelt szurkolók, érdeklődők, sportbarátok!

Nagyon sokat gondolkodtam, hogy bármilyen véleményt formáljak a honlapon felmerült cikkel kapcsolatosan, de végül arra jutottam, hogy a teljes körű tájékoztatás érdekében meg kell tennem. Szeretném leszögezni, hogy ezzel a reakcióval nem a "vitatkozás" a célom, hanem inkább az, hogy megmutassam az én szemszögemből is a leírtakat. Az interjú szombaton jelent meg, ahol több témakör is feszegetve van, ami azért esik különösen rosszul és furcsán számomra, mert előző nap is minden vezetővel találkoztam a klubban és egészen a cikk megjelenéséig semmilyen jelzést nem kaptam a részükről.

Szeretnék aprólékosan, pontról-pontra haladni! Szinte minden felmerült témára tudnék érdemben reagálni, de azt gondolom, hogy a korrektség azt kívánja meg, hogy csak azokra válaszoljak, amelyek konkrétan engem nevesítenek.

Szeretném megköszönni a kérdésben szereplő jelzőket, jól esik, hacsak egy ember is így vélekedik a tevékenységemről, hozzáállásomról Egerben, innentől pedig sorban haladnék.

- valóban nem vállaltam el a felajánlott pozíciót, amelynek több összetevője volt. Én úgy gondolom, hogy a klub lépegetett előre az itt töltött időm alatt, azonban nem "szaladt"! Ebben az én munkám és egyéb tényezők is szerepet játszottak. Meggyőződésem volt, hogy a rohamos előrelépéshez drasztikus lépéseket kell megtennünk (mind klubok, mind edzők, mind egyéb szegmensek vonatkozásában), ezért az is fontos szempont volt a döntésemben, hogy egy új személy, egy új arc ezt talán jobban kitudja harcolni, végig tudja vinni - azonban ahogy említettem, több tényezős volt a dolog és ez a klub, a jómagam valamint a vezetők belügye.
 

- a következő állítás is helytálló, mert volt róla szó, hogy segítek az új szakmai igazgatónak. Nem véletlen, hogy a nyáron nem hagytam el a klubot (ez volt a fő érvem). Én magam is felajánlottam és szerettem is volna segíteni, szóban mind Józsival, mind Gáborral egyeztettünk és abban maradtunk, hogy egy tárgyalás keretében letisztázzuk a pontos pozíciót és feladatkört is. Létre is jött a tárgyalás, ahol nagy meglepetésemre az NB3-as csapat másodedzői, videóelemzői feladatkörét ajánlották fel számomra - melyet nem vállaltam el. Ekkor és ezt követően sem esett már szó a helyettesi feladatokról, én pedig úgy határoztam, hogy ebben a helyzetben megmaradok azoknál a feladatoknál, amelyeket éppen betöltök.

- szakmai program... Rendkívül érdekes kérdés. Az érkezésemkor nem rendelkezett a klub ilyen kézikönyvvel, így a feladataim köré sorolódott annak elkészítése. Ezt elkészítettem, a klub edzői 3,5 év alatt többszöri kérésemre nem tettek módosító javaslatokat rá. Természetesen én is éreztem, hogy egy ilyen jellegű anyagot egy ember nem készíthet el, ezért folyamatosan visszacsatolásokat kértem és kerestem az anyag minőségére. A DVTK partnerség okán az alábbi magas pozícióban lévő személyek tartották megfelelőnek a szakmai anyagot: Tajthi József, Benczés Miklós, Fogarasi Zoltán. Egy-két építő javaslat volt (pl: sérülésből visszatérés mérése), de a válasz az volt, hogy "rendben van az anyag". Így érkezett el a független Double Pass audit, ahol a szakmai anyagot is értékelték. Az értékelés során több alkalommal visszacsatoltak a programra és összességében pozitív értékelésben részesült. A TK státusz után az MLSZ irányelveit is be kellett építeni a programba, így igyekeztem beépíteni (a klub edzői még mindig nem éltek javaslattal), amely során bővítésre, kiegészítésre került az anyag, majd határidőre leadta a klub. A leadás előtt ezt látta Harmati Péter és Juhász Gábor is. Utóbbi is értékelte, a beküldés előtt "a DP értékelés többi javítandó pontjára megfelelő válaszokat ad a program" értékelést kaptam, ezért beküldésre került. A klub mellé az MLSZ egy mentort rendelt ki, Palaticzky Szabolcs személyében, aki szóban értékelte első meglátásából a programot és úgy gondolta, hogy nagyon terjedelmes, rövidíteni kellene. Volt még néhány javítandó javaslata (ne legyen benne angol szöveg, egyéni képzést jobban bontsuk ki, a korosztályoknál ne legyen kétféle edzési ciklus meghatározás amit én "A" és "B" csapatokhoz gondoltam, stb...), de összességében azt gondolta, hogy alapjaiban nem rossz a munka, lesz még vele dolgunk, de egy év van arra, hogy ezt pontosítsuk. Ez megerősítést nyert akkor is, amikor az MLSZ régiós vezetőjével érkezett a klubhoz és ugyanezeket elmondta. Ezt követően a szurkolói honlapon olvasom, hogy az egész mehet a kukába. Ezt is elfogadom, de az előzmények nem ezt sugallták és furcsállom, hogy velem erről nem egyeztetett senki

- természetesen az MLSZ audit eredményét bekérem, hogy tanulhassak belőle. Az utóbbi időszakban "titokban", előlem eldugva készül az új program. Bár nyilván mindenki azt gondolja, hogy teljesen hülye vagyok és nem tudok róla. Azonban sajnos pontosan tudom, hogy milyen módszerrel készül a majd most leadandó szakmai anyag, ugyanis a különböző vágási és másolási, terjedelem csökkentő technikák igen erős szerepet kapnak benne - bízom benne, hogy valahol lesz saját, Eger identitását jelző gondolat is. 

- egyáltalán nem gondolnám, hogy a követelményrendszer meghaladta a lehetőségeimet, hiszen amilyen adminisztrációt és sportdiplomáciai munkát végeztem a rengeteg más dolgom mellett, azt most három főállású személy (na jó, inkább csak 2,5) fogja végezni - ergo, ha a korábbi formában 3,5 évig ment, talán ment volna még önálló feladatkörként is. Azonban én annak örülök, hogy minden szinten javulunk. Mindenki számára elérhető a pályabeosztás, rendben az adminisztráció, nincs az, hogy mindenki azt csinál, amit akar, az edzők egy hajóban eveznek, a papírjai mindenkinek rendben, az intézményi program rendben megy és még sorolhatnám - ja, ezek nem ide...

- Produktivitási mutató... Előszeretettel alkalmazott fogalom az utóbbi időben és természetesen kiemelten fontos. Igen, valós mércét mutat az UP képzésről, bár egy olyan klub esetében, ami 5 éves, elég nehéz a klubban eltöltött idő alapján produktivitást nézni. Sok hibám mellett, talán azt is ide sorolnám, hogy a fiatalokat előszeretettel vetem be. Amikor az NB3-as csapatot edzettem 6 játékos mutatkozott be nálam. A bemutatkozást úgy értem, hogy vagy az első NB-s meccse volt (néhány megyei után) vagy egyáltalán az első felnőtt meccse! A tavalyi évben és az ideiben is meg lehet nézni, hogy mennyi UP játékos kapott szerepet a megyei első osztályban nálam. Talán soha nem volt edzői értekezlet, mint amikor nyílt vitát vállaltam fel Halász Dominik és Révész Andris megtartásáért... Talán a fiatalok helyzetbe hozásának elhanyagolásával nem lehet vádolni. De nézzük a produktivitást. Az új rendszer akkor fizet, ha akadémián vagy NB-s osztályban játszik a klubnál nevelkedő játékos, a klubban eltöltött idő után. Talán csak véletlen egybeesés, hogy már másfél éve készítettem egy kimutatást, hogy milyen játékosokat, nagyjából hány percig kell játszatni, hogy a klub komoly részesedést szerezzen ebből - azonban az csak javaslat, hiszen az NB3-ról a mindenkori vezetőedző dönt, de ez csak egy mellékszál. Az látható, ha mondjuk 7 éves korban leigazoltunk valakit a klub alakulásakor - akkor az még mindig csak 12 éves, tehát a valós nevelési idő és munka még nem jelenhet meg, hiszen a Produktivitás 2.0 rendszer még nem (hiszen az csak NB1-2-3, TOP bajnokságok, BL-EL, U15-16-17-19 akadémia és válogatott, valamint "A" válogatott után) fizet!!! Ez azt jelenti, hogy ha akadémia U15-ben játszik egy korábbi klub nevelés, akkor kapunk először utána Produktivitás 2 bónuszt - magyarul, ha valaki öt éve nálunk kezdte a focit, akkor 3 (!!!) év múlva tudunk először kapni utána bónuszt, viszont az itt eltöltött évei után, már elég komolyat. Ezért nem mindegy, hogy valaki nálunk nevelkedik vagy később igazoljuk le.

Azonban kíváncsiságból belenéztem én is a PRODUKTIVITÁS 2.0 FÉRFI rendszerbe, hogy mégis hogyan állunk. A STATISZTIKA/EGYESÜLETI LISTA/MINDEN SZEZON menüpontot választottam ki. Jelenleg itt a 281-ik helyen vagyunk (10 játékos után kapunk bónuszt) 1134 ponttal. A lista 799 klubot tart nyilván. Ezen a listán a Plútó a 71-ik helyen van 7273 ponttal, a megszűnt Egri FC a 163-ik helyezett 2666 ponttal, a Sportcentrum a 197-ik a megszerzett 1953 pontjával, míg a Focisuli 373-ik 680 ponttal. Vettem a fáradtságot és összeadtam, hogy mi lett volna, ha mondjuk már 15 éve egy zászló alatt húzna ez egri foci! Nos, akkor (ha jól számoltam) 13706 pontunk lenne amellyel a 39-ik helyen lennénk!!! Hozzáteszem, hogy ritkán nézegetem ezt, ezért lehet rosszul szűkítettem a feltételeket és nem megfelelő az általam kiválasztott statisztika.
- az edzők véleményét pedig nem szeretném tolmácsolni, aki kíváncsi kérdezze őket.

Szeretném leszögezni, hogy nem szeretek a neten üzengetni, szívesen beszélgetek bárkivel - főleg klubon belül, állok rendelkezésre! Nem kívánom jobb színben feltüntetni a munkámat, mint amilyen volt. Rengeteget hibáztam, volt amikor magamtól, volt amikor a külső körülmények nem engedték, hogy máshogy döntsek és ezt nem is feltétlenül tudja a külvilág. Ettől függetlenül tettrekész vagyok, szívesen segítek az egri fociért - ha igénylik! A hibákból tanulni kell, ezen vagyok én is!!! Azonban az megengedhetetlen, hogy egy harmadik személy jelezze nekem, hogy az újak közül valaki épp miért szid engem fennhangon. Sok új ember került ide, olyan is, aki ha én maradok max belépőért jöhetne be az egri pályákra, de itt a lehetőség, hogy valami nagyot alkosson mindenki! Akkor fogjuk meg (ha engem is hívnak persze) és építsünk!!! A múltból tanulni kell és a tapasztalatokat felhasználva jobbá válni!

Bízom benne, hogy ezt követően a klub belügyei a klubon belül is maradnak!

Sok sikert kívánok mindenkinek, HAJRÁ EGER!

 Vitányi László
Gólösszefoglaló egrifocitv
Mestermérleg az egrifocitv engedélyével
Vereség

Az első félidőban az 1:0-ás vendég vezetés ellenére még partiban volt csapatunk a Kisvárda második csapata ellen, de a második félidőt inkább felejtsük el és örüljünk, hogy csak három lett a vége.

Eger SE - Kisvárda II 0:3 (0:1)

Re: Mírkóczki Ádám

A DVTK semmiben sem akar partner lenni és együtt sem működik semmiben!

Juhász Gábor elképesztő csúsztatásokkal és hazugságokkal teli interjút adott. Hihetetlen. Nem tudom mi a jobb, ha egyszerűen csak azt feltételezem hogy képtelen megérteni a helyzetet vagy ha szándékosan csak a saját álomvilágát fogja fel “valóságként”. Mindkét esetben alkalmatlan a feladatára.

Lehet, hogy éppen ezért szánták neki ezt a szerepet a kenyéradói, ezt nem tudhatom… Ha egy mondatban kellene összefoglalnom a Juhász-interjút, azt kellene mondanom: a DVTK azért nem engedi Egert beleszólni semmibe és azért nem adja át nekünk a többségi tulajdont, hogy a DVTK a saját pénzét az egriekre költhesse továbbra is… ugye milyen “hihető”!?

Nézzük a tényeket. Fontos hogy megértse minden egri: a helyzet két síkon kezelendő egyszerre. Az egyik a jogszabályok és a törvényes működésnek a helyreállítása, a másik az egri érdekek érvényesülése mind a tulajdonosi összetételben, mind a napi, operatív döntéshozatalban. Jelenleg egyiknek sem felelünk meg és nekem Eger polgármestereként, sportszerető emberként, az ESE szurkolójaként ezt a két problémát nem pusztán feladatom, hanem kötelességem megoldanom! Minden döntésem ezen érdekek érvényesülésének rendelem alá.

Sajnos sok játékos, edző, és szülő sem érti, hogy mi miért történik. Megpróbálom most tényszerűen elmagyarázni. Van a törvényesség oldala. Itt az a helyzet, hogy a felsővárosi edzőközpont, több, mint egy éve a jogszabályokkal ellentétesen működik. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a Borsodsport Invest, mint többségi tulajdonosa az Eger Labdarúgósport Kft-nek volt a 2,3 milliárdos támogatás kedvezményezettje, a végkedvezményezett pedig, az Eger Labdarúgósport Kft. Ez van a szerződésben, ami azt is kimondja, hogy a használatbavételi engedélyt követő 15 éven keresztül az ESE-nek kell működtetni az ingatlant és viselni annak minden terhét, költségét. Ezt az okiratot Szabó Tünde államtitkár és Sántha Gergely ügyvezető írták alá 2017-ben. Ehhez képest az egri önkormányzat költségvetéséből működő Egri Városi Sportiskola működteti az “északit” és viseli annak minden terhét! Tehát a támogatói okirattal, a támogatói szerződéssel teljesen ellentétes a valóság, ez már önmagában egy visszafizetési kötelezettséggel fenyegeti a diósgyőri tulajdonosokat.

Ehhez képest kisebb súlyú ügy volt az ESE és a sportiskola között létrejött pályabérleti szerződésnek a megszegése azzal, hogy törvénytelenül, bármiféle megállapodás nélkül kiadták az “északit” 2021 júliusában a Megmozgatlak SE-nek, amit nem tehettek volna meg. A belső vizsgálat tárta fel ezeket a jogi anomáliákat és jogszerűtlen állapotokat, amit nekem törvényi kötelezettségem kezelni. Juhászék ezt sem képesek felfogni. Egyedül az egri gyerekek sportolásának érdekében nem zártam le eddig a felsővárosi edzőközpontot, pedig a jogi helyzet rendezéséig ezt kellett volna tennem azonnal, de a gyerekek miatt, csak a nagycsapatot “mertem” büntetni, azzal a céllal, hogy vegye már észre magát a tulajdonosi kör és fogják már fel, hogy mekkora a baj.

Nem sikerült nekik vagy ha igen, annál gonoszabbak! Úgy látom, hogy Juhász és a DVTK tulajdonosi kör épp az egri gyerekeket használja “élő pajzsként” és tolják őket maguk előtt az önkormányzattal szemben, mert tudják, hogy én nem szeretnék ártani saját gyerekeinknek és eközben telehazudják a szülők fejét, hogy én akarom tönkretenni a gyerekeket és az egri focit, ellentétben velük!

Pedig valójában ők azok, akik semmiben nem partnerek, semmiben sem együttműködők és semmilyen terhet, költséget nem hajlandók viselni, de elvárják, hogy a jogszabályokat semmibe véve, mi fizessünk mindent helyettük.

Aljasság mindaz amit csinálnak, és nettó hazugság mindaz amit állítanak. Pl. Juhász úgy adja elő, mintha a DVTK saját pénzén építette volna az edzőközpontot. Egy nagy túrót! Állami támogatásból készült (azt most inkább nem firtatnám, hogy bele tették-e azt a 2 milliárdot vagy esetleg annak csak a felét…?) de tény, hogy a DVTK egy fillér saját pénzt nem adott hozzá, ellenben azt hiszi, mi egriek ennyire hülyék vagyunk! Amikor a héten szerződésmódosítást kínáltunk az ESE-nek, hogy a jogszerűtlen állapotokat rendezzük, mi volt Juhász válasza!? Egyetlen érdemi mondat: “Nem kívánunk szerződést módosítani.” Ennyit az együttműködési hajlandóságról és partneri viszonyról.

Pedig a szerződés módosítás csak arra irányult, hogy a működési költségek és számlák rájuk eső részét térítsék meg, tehát semmi különlegeset nem kértünk és erre is az volt a válaszuk, hogy “Nem”. De ezeket a tapasztalatokat az elmúlt két évből sorolhatnám: Tárgyaltam Benczés Miklóssal, Sántha Gergellyel, Képes Lóránttal, majd az akkori tulajdonos Leisztinger Tamással is! Később tárgyaltam Juhász Gáborral, Bajusz Endrével, Farkas Balázzsal, az EMMI sportért felelős beosztottaival, sőt legutóbb a jelenlegi tulajdonos Kertész Józseffel is kétszer egyeztettem telefonon! És semmi. Mintha meg sem próbáltam volna semmit.

Kértem az ESE tulajdonát, azt mondták nem. Kértem az ingatlan vagyon nélküli többségi tulajdonjogot, azt mondták nem. Kértem 66 majd 51 százalékot, azt mondták nem. Kértem, hogy mi nevezhessük ki az ügyvezetőt, azt mondták nem. Hol a partnerség!? Az együttműködés, kérdem én?

Tavaly azt ígérte Sántha, hogy amennyit én beleteszek az egri fociba, annyit tesz mellé a DVTK is. 2020-ban 70 millióval támogattuk az ESÉ-t - elődöm 10 év alatt adott ennyit - majd közölte velem Leisztinger, hogy Sántha nem az ő nevében beszélt, tehát az a 70 millió, már csak 35. Aztán ebből lett 30, az is csak akkor jött, amikor nyilvánosan balhét csináltam, mert egy fillért nem küldtek.

Juhász mélyen elhallgatja, hogy a DVTK a saját pénzéből szinte semmit sem fizet! Amiből az Eger gazdálkodik, az az EMMI támogatás, az önkormányzati támogatás, a TAO és az MLSZ támogatás. Ha megkapnánk a tulajdonjogot, ezek ugyanúgy maradnának Egernek! Bizonyára azért nem engedik át nekünk, mert akkor ennek az összegnek a 100 százaléka az egri focira lenne költve.

Tényleg elhiszi bárki, hogy azért nem enged nekünk a DVTK semmiben, mert továbbra is ő szeretné a saját pénzét Egerre költeni!? Ne vicceljünk már!

Arról sem beszélnek, hogy az vajon hány milliós évi támogatásnak számít a konkrét támogatáson túl, hogy nem piaci áron, hanem “hiperkedvezményes” százezrekért adjuk oda éves szinten nekik a teljes sport infrastruktúránkat és még a számlákat is mi álljuk!

És ennek ellenére viselkednek velünk ilyen arcátlanul. Ezek gazemberek!

Ma már ott tartunk, hogy a döntéshozók akkor sem állnak velünk szóba ha keresem őket, az SMS-re nem válaszolnak. Abba meg én fáradtam bele, hogy döntéseket nem hozható bohócokkal egyezkedjek azért, hogy fenn tudják tartani a látszat párbeszédet és látszat együttműködést.

Én már mindent megpróbáltam az elmúlt két év alatt! Mindenkivel leültem, minden lehetséges konstrukciót felajánlottam, minden verziót megpróbáltam, de a DVTK semmiben nem partner, semmiben sem együttműködő.

Ezért nincs tovább velük szemben se türelem, se konstruktivitás a részemről. Két éven át hiába próbáltam meg mindent! Hiába vagyok sport és főleg focirajongó, még egy ilyen polgármestert se vesznek kutyába se!

Mit képzelnek ezek magukról!? Ha nem lesz miénk az ESE, jönni fog az új klub és azzal visszünk tovább mindent és abban biztosítjuk a játékosaink és gyerekeink további sportolását, versenyeztetését.

Ha nincs más út, akkor újra kezdjük az egészet, de ebből a diósgyőri garnitúrából elég volt!

Inerjú Juhász Gábor ügyvezető igazgatóval
 -Az előző szezonban egy viszonylag jó, szerethető csapattal vágtunk neki a bajnokságnak, melyből ugyan menet közben már meghatározó játékosok távoztak, de így is a 6. helyre futottunk be. Mi volt az oka, hogy a csapatot nem sikerült egyben tartani, hogyan lehet az, hogy a hírek szerint a korábbiaknál is nagyobb forrásból - akár feljutási célokat is megfogalmazva - a jelenlegi keretünk láthatóan gyengébb, sokak szerint – és elnézve a hátralévő őszi meccseinket, lehet benne valami – jó, ha a bentmaradás meg lesz? 
– Erre a kérdésre leginkább a közelmúltig a klub sportszakmai irányításáért felelős vezetője, Harmati Péter tudna választ adni, hiszen a játékosok igazolásában és a szakami stáb kialakításában szabad kezet kapott. Sajnálom, hogy a korábbi vezetőedzővel, Vitelki Zoltánnal és több minőségi játékossal, köztük például a gólok termeléséért felelős Boros Gáborral nem jutott közös nevezőre. 
-Miként érinti, hogy a csapat mélyrepülése, mely még csak most csúcsosodhat ki igazán, az Ön „érkezésével" következett be?
- Nem lepődőm meg a kérdésen, mert az eredménytelen időszakokban jön elő a felelősség áthárítása. Ahogyan az előbb is írtam, a csapat, valamint a szakmai stáb összeállítása teljes mértékben Harmati Péter feladata volt, ő döntött az edzőkérdésben, ő tárgyalt és állapodott meg a játékosokkal is. A korábbiakhoz képest az egyetlen újszerű kérésem Harmati úr felé az volt, hogy az előző szezonokkal ellentétben ne lépjük túl az anyagi kereteinket, és ne kelljen a legjobb játékosoktól szezon közben megválni. 
-Van-e, voltak-e konkrét tervek megfogalmazva a szezon előtt? 
– Ha azt nézem, hogy Harmati Úr kikkel állapodott meg szóban, akik végül a kézfogás ellenére nem maradtak, vagy nem érkeztek meg, akkor valóban élcsapat lehettünk volna. A magam részéről közvetlenül a szezon előtt a középmezőny elejére vártam a csapatot, és a keret bizonyította, hogy erre képes is – most is ennek megfelelő helyen állunk. Abból sok belső konfliktus volt, hogy látva a végül kialakult keretet, hiba volt azt kommunikálni, hogy az éremért, feljutásért indulunk harcba, de Ő úgy látta, hogy a keretben a tavalyihoz képest több lesz, ennek megfelelően nyilatkozott, amiben szintén teljes szabadsága volt. 
-Megkapta-e a várostól az önkormányzati támogatást erre az évre a klub, ez milyen hányada a teljes költségvetésnek? 
– Sajnálatos módon nem. Az írásban is megígért, korábban a közgyűlés által jóváhagyott támogatásból egy fillért sem kaptunk meg. Ez kétségbe vonja az egri sportfejlesztési szándékot, ráadásul újra kell tervezni mindent a szezon közepén. 
-A város „elengedte" a klub kezét. Mi a cél így hosszabb távon? 
– Habár mi mindent megtettünk, és a továbbiakban is megteszünk a várossal történő megfelelő együttműködés érdekében valóban úgy tűnik, hogy nem a város, hanem annak polgármestere így döntött. Ennek ellenére a felelősség azt diktálja és a magunk részéről azon vagyunk, hogy rendezzük a helyzetet.
- Igaz-e az, hogy volt, vagy voltak olyan játékosok, akikkel a korábbi operatív igazgató megegyezett a nyáron, mégsem ide szerződtek, mert Ön le szeretett volna faragni a már megállapodott bérből? 
– Nem igaz, ez sajnos a személyem ellen indult lejárató kampány része. A játékosok legnagyobb részével egyáltalán nem is tárgyaltam, akikkel igen, azokkal is az operatív vezető jelenlétében. 
-Igaz-e az, hogy a DVTK, vagy annak képviselői kifejezetten lebeszéltek játékost arról, hogy ide szerződjön vagy itt maradjon? 
– A DVTK szerepe az egri labdarúgás esetében túl van misztifikálva, hiszen ez a szerep a korábbi megállapodás értelmében elsősorban az utánpótlás rendszer kialakításában nyújtott segítségben, a rendszer felügyeletében, a klub sportszakmai és infrastrukturális fejlesztéseihez szükséges anyagi erőforrások megteremtéséhez nyújtott segítségben, közreműködésben merült ki, ugyanakkor itt is megfigyelhető a felelősség áthárítása: a DVTK neve csak akkor kerül elő, amikor az első csapat eredményei nem a várakozásoknak megfelelően alakulnak. Viszont a kérdésre válaszolva, hogy kerülhetett volna akkor Egerbe Valkay, Géringer, Boros, Nemes vagy több más korábbi DVTK labdarúgó? Rajtuk kívül is számos játékost próbáltak ide irányítani az egri klubvezetés kérésére, ahogyan az történt a korábbi években is. Több olyan játékos is van, akiknek anyagilag jobbat kínáltunk, mint ahova végül szerződtek. Ez kritika felénk, de igyekszünk még jobb feltételeket teremteni ahhoz, hogy vonzóbb klub legyünk. 
- Igaz-e, hogy a többségi tulajdonosnak csupán a beruházások számítanak, a korábban ígért, NB2 távolról sem, ha nem, ebből miért nem látszik semmi, sőt miért van az, hogy egyre távolodunk tőle? 
– A tulajdonosnak elsősorban a stabil háttér megteremtése az elsődleges célja, melyet jelenleg is biztosít. A középtávú cél, amennyiben a helyi önkormányzat és szponzorok is úgy gondolják, természetesen lehet az NB II-be való feljutás, viszont véleményem szerint elhibázott döntés volt túl korán az NB2-es szereplést célul kitűzni, úgy, hogy szinte semmilyen követelménynek nem felelünk meg, elsősorban az infrastruktúra helyzet tekintetében. Egyéni és politikai érdekek nem írhatnak felül törvényszerűségeket. A klub még nem áll készen az NB II-re - ehhez szükség lenne az új stadionra, továbbá a szakmai stáb jelentős bővítésére, valamint a felnőtt csapathoz tartozó adminisztratív hátteret is további 3-4 fővel kellene bővíteni. Ehhez további, jelentős támogatókra lenne szükség. 
-Miért működik minden ugyanígy Salgótarjánban, ahol szintén van kritika? 
- Valóban hasonló a helyzet, hiszen kilátástalan, ezer sebből vérző klubok sikeres fejlesztésében volt partner a DVTK Salgótarjánban és Egerben is. Ön egri és ismeri az egri labdarúgás helyzetét. Képzelje maga elé az Egerből foci edzésre Mezőkövesdre járó gyerekeket, ami a szerepvállalásunk előtt „normális” volt. A labdarúgás térképére mindkét klub a DVTK segítségével került vissza. Meghatározó fejlesztések és jelentős anyagi támogatások történtek ebben az időszakban. Az utánpótlásban tehetségközponti státuszt kaptunk. Harmati Péter saját elmondása szerint is folyamatosan kiemelte és hangoztatta azt a külső segítséget, amely nemcsak szakmai, hanem anyagi fronton is tapasztalható volt. 
-Mit szól ahhoz, hogy a DVTK II-es csapatán túl a Salgótarján és könnyen lehet, hogy az Eger is kiesés ellen küzd majd idén? Mi értelme így az „együttműködésnek"? Mi itt a cél egyáltalán? 
- A DVTK soha nem szerette volna a partnerei klub színét piros fehérre változtatni. A felnőtt labdarúgás sikeres működtetése, támogatása elsősorban a helyi szponzorok és a város igénye, egyben lehetősége kell, hogy legyen. A DVTK mindig eleget tett vállalt kötelezettségeinek. Mindkét klub felnőtt csapata alacsonyabb osztályban volt, mielőtt a DVTK anyagi és szakmai segítségét kérte. Az együttműködés első számú célja, hogy az utánpótlásban dolgozó gyermekek, edzők színvonalas körülmények között tudjanak dolgozni. Talán Önnek is feltűnt az a pozitív elmozdulás, ami a külső segítség nélkül lehetetlen lett volna. Minden, ami a felnőtt csapattal kapcsolatos további elvárás – például a feljutás az NBII-be - az elsősorban a város és a helyi támogatók belső igénye és felelősségteljes támogatása kell, hogy legyen, melyben természetesen partnerek voltunk, vagyunk és leszünk. 
-Hozott-e ide Ön, vagy a DVTK érdemi szponzort, támogatót? 
– Igen - a várossal ellentétben. Ezúton is köszönöm a DVTK-nak a koordinációs segítséget és a szponzorainknak, hogy az idei évben is jelentős összeggel támogatták az Eger SE-t. Ezen felül a DVTK a regionális együttműködésének keretein belül további 120 millió Ft támogatást biztosított az egri labdarúgásnak. Az infrastrukturális fejlesztésekre további, százmilliós összeg áll most is rendelkezésre. Én, mint ügyvezető az egri Harmati Péterrel ellentétben társadalmi munkában dolgozom az egri labdarúgásért, a DVTK által nyújtott szakmai támogatás szintén nem kerül semmibe az egri focinak. Ezt kell összehasonlítani azzal, hogy az Eger városából érkező szponzori támogatásunk idén is 0 Ft volt, a kisebbségi tulajdonos Egri Sportcentrum hozzájárulása, valamint az önkormányzati támogatás szintén. 
-Miért lehetetlenítették el Harmati Pétert, miért nem igyekeztek kompromisszumra, megegyezésre? Lesz-e új operatív vezető, ha igen mikortól, ki lehet a „befutó"? A fizetésen túl mivel lehet most bárkit is ide vonzani? 
– Nem volt szó ellehetetlenítésről. Az MLSZ egyértelmű elvárása is az, illetve a józan ész is azt diktálja, hogy az operatív vezetés és a szakmai vezetés váljon ketté. Péternek még szeptember 1-én is felajánlottam az operatív vezetői pozíciót, illetve annak folytatását, azzal, hogy a szakmai igazgatóval egy szinten helyezkedik el a szervezeti hierarchiában. Ezt nem vállalta, az által adott diktátum az volt, hogy csak akkor folytatja, ha a főnöke lehet a szakmai igazgatónak az utánpótlásban is. Ennek a diktátumnak az elfogadásával azonban többek között a tehetségközponti státuszt is veszélyeztettük volna, ahol egyértelműen le van fektetve az az irányelv, hogy szakmai kérdésekben a szakmai igazgató mondja ki a végső szót. Harmati Péter felmondott! Az új operatív vezetővel a szóbeli megegyezés megtörtént, az Ő fizetésével milliókat spórolunk a korábbiéhoz hasonlítva éves szinten, de ez nem volt célunk. 
-Miért lehetetlenítették el a mindenki számára kielégítő és kiváló munkát végző, szívvel lélekkel az Eger csapatáért dolgozó Vitányi László munkáját? 
– Vitányi László nem vállalta el a szakmai igazgatói pozíciót, hiába a hosszas tárgyalások és rábeszélések, sem nekem, sem Harmati Péternek nem sikerült meggyőzni - ezt követően kezdődtek meg másokkal is a tárgyalások. Felkértem szakmai igazgatóhelyettesnek is – immáron Csuhay József javaslatára - de ezt szintén visszautasította. Itt meg kell jegyeznem további két dolgot a mindenki számára kielégítő és kiváló munka kapcsán. 1. A Vitányi László által jegyzett szakmai program értékelése nagyon negatív volt az MLSZ audit részéről, gyakorlatilag a teljes szakmai programot újra kell írnunk. Vitányi Laci több munkahelyen, több feladatkörben dolgozik, szerintem megahaladta a lehetőségeit a követelményrendszer, amit Ő is felismert. 2. A produktivitási mutató, mint az utánpótlás nevelés egyik leginkább objektív mérőszáma nem azt támasztja alá, hogy itt minden tökéletesen működött: ha csak az idei szezon pontszámait nézzük, akkor az Eger Labdarúgó Sport Kft. a 140. helyen áll. Ha mind az 5 egri utánpótlásnevelő klubot összeadjuk, akkor az a 64. helyre elég, ami azt jelenti, hogy a teljes egri labdarúgó utánpótlás tart ott, ahol a Jászárokszállás vagy a Kőbányai Ifjúsági SE, és többek között a Gyöngyösi AK is jelentősen előrébb van. Talán ebből is látszik, hogy szükség volt a DVTK jelentős támogatására, amit például az Eger SE dolgozói nem is kérdőjeleznek meg. 
-Sokan mondják: Harmati Péter munkájával és az önkormányzat előző évekhez képest jelentősnek mondható támogatásával az elmúlt években lépésről lépésre komolyabb célokat tűzhetett ki maga elé a klub. Jött a DVTK-ban a tulajdonosváltás, azóta mintha mesterségesen is „visszafognák" mindezt. Nem kell ide NB 2., csak maradjunk bent ha lehet, mégis hülyén nézne ki egy megye 1-es csapatnak stadionrekonstrukció... Mit szól Ön ehhez, mit gondol erről? 
– A sportban sikerek és kudarcok váltják egymást. Senki sem vonta kétségbe Harmati Péter szerepét a sikerek alatt. Szerintem a kudarcok alatt sem kell ezt tennünk. Férfiak vagyunk, ha hibázunk, akkor azt vállaljuk. Nézze, a siker az csak Egeré a kudarc pedig a DVTK-é? A DVTK rengeteg pénzt, valamint humán erőforrást áldozott és áldoz az egri és a regionális labdarúgás fejlesztésére, miközben helyi szinten minimális összeget tesznek, tettek bele ugyanebbe a történetbe. Eger városa 2020-ban valóban jelentős támogatást adott – a teljes összeg felhasználásáról egy személyben döntött az operatív vezető, ennek eredménye lett a 6. hely. 2021-ben azonban a bevételi struktúrában Egerből érkező bármiféle támogatás, vagy szponzori pénz egyáltalán nincsen. 
-Hol lesznek a hazai mérkőzések ezután? 
-Több lehetőségünk is van, ugyanakkor talán nem csak én emlékszem arra, hogy milyen volt az, amikor az egri csapat nem Egerben játszotta a hazai mérkőzéseit – több negatív rekord is fűződik ahhoz az időszakhoz. A labdarúgók és a szurkolók érdekes is azt kívánja, hogy újra Egerben lehessenek a mérkőzések, ez (sem) rajtunk múlik. 
Lássuk be, egy város csapata a város nélkül nem sok jót ígér? A hírek szerint a város 41 % tulajdonrész átadása esetén hajlandó csak az együttműködésre. Lássuk be, nem ömlött ide a pénz az elmúlt időszakban, az együttműködés idején. A város ezzel ellentétben az elmúlt két évben komolyabban támogatta a futballt. Akkor mi akadálya ennek? Lát kiutat a jelenlegi helyzetből, ha igen mi lehet az? 
– Az Ön információi tévesek vagy szándékosan torzítja azokat! Számunkra a gyermekek és a velük dolgozó edzők mindenki előtt elsőbbséget élveznek. Ahhoz, hogy a működés a mostani szinten legyen biztosítva, évente minimum 100-120 millió Ft forrásra lesz szükség a TAO és MLSZ forrásokon felül! Ezt jelenleg a klubot üzemeltető Kft. többségi tulajdonosa, valamint az utánpótlás esetében a DVTK északmagyarországi rendszere biztosítja - ha az önkormányzat, illetve Polgármester Úr bemutatna bármit, ami alapján ez az összeg biztosított a gyermekek számára, lenne miről beszélni. Amíg ez nincsen meg, addig nem látjuk biztosítottnak a nálunk sportoló 300-350 gyermek fejlődését, dolgozóink megélhetését, így az egri gyermekek, az egri labdarúgás érdekében a nehéz helyzet ellenére folytatjuk a munkát. (És arról még szó sem esett, hogy egy milliárdos értékű cég többségi tulajdonáról beszélünk). Az egri futball mindemellett – a kérdéssel ellentétben – soha nem látott támogatásban részesül, részesült az együttműködés kezdete óta. Itt milliárdos nagyságrendről beszélünk az infrastruktúra terén, százmilliós nagyságrendről a működés terén, ehhez képest a városi támogatás 2021-ben 0 Ft volt, 2020-ban pedig pár tízmilliós nagyságrend, ha jól tudom, 64 millió Ft. Ezt vessük össze azzal, hogy csak idén bőven 130 millió Ft feletti a DVTK által koordinált észak-magyarországi rendszernek köszönhető direkt támogatás az egri futballban, melyet az elsőtől az utolsó fillérig Egerben költünk el. A céget 2016-ban alapították. Nézze meg a bevételek alakulását, a személyi jellegű ráfordítások alakulását, az alkalmazottak számát, vagy például azt, hogy a cég mérlegfőösszege 2020.12.31-én közel 2,4 milliárd Ft volt – valóban nem érkezett forrás Egerbe? Érvényes bérleti szerződésünk van a pályák használatára, melyet nem szegtünk meg, ez csupán egy indok, amelynek köszönhetően szintén sikerült kitiltani számos, mégcsak nem is hozzánk tartozó egri gyereket az egri pályákról. Igyekszünk tárgyalások útján kezelni a helyzetet, reméljük, sikerülni fog. Mi valóban az egri fociért küzdünk!   
Beharangozó
Labancz Róbert, vezetőedző Eger SE: Újra a Stadionban .Győzni szeretnénk bár azt nem tudhatjuk hogy ellenfelünk milyen kerettel érkezik.
Nálunk  a sérültek még továbbra sem tudnak játszani.
Varga Iván: már csak a mérkőzésekre kell koncentrálni.

Megkértem Varga Ivánt, hogy egy - egy mondattal megfűszerezve, tippeljen az NBIII Keleti csoport, következő forduló eredményeire.

Kattints a részletekre!

Szavazás
ESE - Füzesgyarmat

Hazai győzelem

Döntetlen

Vendég győzelem

Üzenőfal

Max karakter
Név

Üzenet
Hangulatjelek Félkövér

azaz 
10.04 22:40
Haza kell hozni a mérkőzéseket.

Varg 
10.01 20:39
Közben beindult a DVTK kommunikációja (heol), de az egri ügyeken is van cikk

egy.oreg 
09.29 09:52
Ellentétben veled, aki mindenhez is ért!

azaz 
09.29 08:01
A politikusok mindent elrontanak.mert nem értenek semmihez csak a nagy duma van.

666  5861
09.28 09:08
A másik ami nagyon bosszant, az olyan apukák mint max. Az ő fia a legjobb a világon és nekünk őt kellene nézni. Azért, hogy soknak látszódjon, nem riad vissza attól sem, hogy több néven írkálja az okosságait. Igazam van Max? Vagy inkább Cafe?

További üzenetek

Partnerek
Kattints a logóra!

Hozzászólások
10.14 19:13 - Re: Harmati Péter
Juhasz Gabor takarodj el egerbol.

10.13 18:11 - Re: Harmati Péter
húgymeleg juhász ! húzz a vérbe Egerből!

10.13 10:16 - Re: Harmati Péter
Juhász! Szerintem ezt most ne erőltesd. Te vagy...

10.12 13:36 - 10 napja maradt a DVTK-nak
Látom arcoskodnak miskolcon Grin

10.12 09:23 - Re: Vitányi László
Egy újabb megkeseredett apuka 😃

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Közösség