Egri Szurkolói Oldal
Következik
Tabella
Gólszerzők
Névnap
Friss hírek
Agria Ultras

AU a Facebookon
Egyebek
A nap vicce

Közelmúlt büszkeségei
Jámbor János
Vancsa Miklós
Harmati Péter
Illyés Dániel
Vígh Ferenc
Persona non grata
K. Zoltán
L. István
H. Tamás
K. Sándor
A. László
Amikor egy kis borsodi városka is előttünk jár

Hogy mi van a következő ellenfelünknél (Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 15 ezres kis városka), ami Egerben nincs? Hát persze, hogy fedett lelátó, amihez egy normális eredményjelző is dukál.

Képekért kattints a részletekre!

Szurkolók nyílt levele Szabó úrnak!

Szabó Tamás ügyvezető úr részére!

Eger Labdarúgó Sport Kft. 3300 Eger, Stadion út 8.


Az egri labdarúgásért aggódó szurkolók nevében engedje meg, hogy néhány kérdést tegyek fel önnek klubunk működésével, működtetésével kapcsolatban.

Két és fél évvel ezelőtti nyilatkozata szerint a DVTK-nak erkölcsi és sportszakmai kötelessége, hogy támogassa azokat a régióbeli egyesületeket, városokat, amelyek Magyarország kormányának törekvéseivel összhangban komolyan gondolják a labdarúgás fejlesztését A város vezetésével folytatott előzetes egyeztetések meggyőzték önöket, hogy Eger egy ilyen sportszerető város, éppen ezért határoztak úgy, hogy az eddigieknél is nagyobb szerepet vállalnak az egri és az egész Heves megyei futball fejlődésének felgyorsításában. Előadott terveik szerint néhány év múlva Egerben egy stabil másodosztályú klubnak kell működnie, amelyik elsősorban a helyi utánpótlásban feltűnő fiatalokra alapoz. Minőségi infrastruktúrát és szakmai stábot akarnak, hogy lehetőség szerint egyetlen fiatalnak se kelljen elhagyni a megyét és a várost, mert itt is a lehető legmagasabb színvonalú labdarúgó képzésben részesül majd. Ígérte, hogy a szülők, a gyermekek és a labdarúgás helyi támogatói néhány hónapon belül látni fogják a pozitív változásokat.

Nos. Ön egy éve ügyvezetője is az Eger Labdarúgó Sport Kft-nek, melyben többségi tulajdonos a cikk és utolsó tudomásunk szerint a Borsodsport-Invest Kft., a cégadatok szerint azonban – igaz, csupán néhány hónapja - a Lend-Ball Beruházó és Szolgáltató Kft. Az említett nyilatkozat óta eltelt 30 hónap és bizony az ígéretekből ezidáig nem sokat tapasztal a helyi nagyérdamű. Egyetlen eredmény, hogy a felnőtt csapat immár nb 3-ban szerepel. A jövőt illetően azonban mindent hallani, csak jó híreket nem. A hosszabb távú cél a fentiek szerint az nb 2. Ehhez képest az idény elején kérdés volt, egyáltalán vállaljuk-e az nb 3-at, anyagi lehetőségek híján minőségi igazolásról pedig álmodni sem mertünk. Azóta eltelt egy újabb fél év, de az elmúlt napok, hetek nyilatkozatai arra engednek következtetni, hogy a fekete leves még csak most jön. 

A labdarúgásért aggódó egri szurkolók kíváncsiak az alábbiakra, melyre tisztelettel kérjük, szíveskedjen válaszolni, hogy végre mi is tisztán lássuk, mi történik a klubnál, és mire számíthatunk:

1 A fenti vállalásokból Ön szerint mit sikerült ezidáig megvalósítani? Mi az, amiben Ön, vagy a többségi tulajdonos ténylegesen segíteni tudott az egri labdarúgásnak, a kisebbségi tulajdonosnak?

2 Mit tett Ön, illetőleg a többségi tulajdonos annak érdekében, hogy gazdaságilag, anyagilag megerősítse a klubot? Ez miként sikerült? Milyen források állnak rendelkezésre a bajnokság befejezéséhez? Biztosított-e az idény befejezése?

3 Tett-e lépéseket támogatók, szponzorok keresése, TAO-s források felkutatása, bevonása végett? Ez milyen eredménnyel járt?

4 Igaz-e az, hogy a klubnak ígért és/vagy juttatott támogatás nem jutott el a címzetthez és amennyiben igen, mi ennek az oka?

5 Milyen a kapcsolat a helyi önkormányzattal, sikerült-e a futball pozícióit erősíteni a városházán? Mit tettek ennek érdekében?

6 Milyen előrelépés történt az utánpótlás terén? 

7 A stadionrekonstrukció elindításán túl mit tett annak tényleges megvalósítása érdekében, mi az oka annak, hogy bár az elkülönített források megérkeztek, a projektnek se híre, se hamva?

8 Igaz-e, hogy a többségi tulajdonos szerepvállalását kizárólag az állami támogatásból megvalósuló fenti projekt motiválta?

9 Mit tettek annak érdekében, hogy a fiatalok elvándorlását megakadályozzák?

10 Mint a Kft. ügyvezetője tervezi-e hogy találkozik a szurkolókkal?

Egyszóval mit nyert az egri foci a Borsodsport Invest, vagy bármilyen más többségi tulajdonos szerepvállalásával? Várható-e az ígért „felemelkedés”, vagy felejtsük el örökre?

Albérletre kellett a bundapénz

Budapest − Ha valaki már viselt címeres mezt, annak utána még inkább sokkoló lehet, hogy a csíkos rabruha aktuális öltözetként szolgálhat. Márpedig a korábbi kétszeres válogatott labdarúgó, N. N. (37) efféle kínos fenyegetéssel kényszerül szembenézni – ő is érintett a hazai bundabotrányban.

Anyagilag nehéz helyzetbe került, s ezért rossz útra tévedt. Ezzel magyarázta tettét tegnap a bíróságon a korábbi NB I-es játékos, aki a vádirat szerint 2013. április 26. és május 25. között akkori csapata, az Egri FC öt élvonalbeli mérkőzésének manipulálásában vett részt. Az egri bundaügyként elhíresült esetben 24 terhelttel szemben emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség még 2015 júliusában, az előbb említett férfi tizedrendű vádlottként szerepel a fogadási csalások ügyében, most az utolsó szó jogán beszélt.

Micsoda kontraszt: amikor a pályán volt, bizonyára leplezte, miben ügyeskedik, hétfőn viszont az arca azt tükrözte, megbánta tettét, szégyelli magát. Mondandójában hangsúlyozta, nem azért vállalt szerepet a csalásban, mert szeretett volna meggazdagodni, nehéz anyagi helyzete motiválta.

– Sajnálom, hogy itt kell lennem, s belekeveredtem ebbe az ügybe. Azóta sikerült új életet kezdenem. El kell mondanom, sohasem az hajtott, hogy luxusban éljek. A megélhetés miatt volt szükségem a pénzre, azért keveredtem bele az egészbe, hogy ki tudjam fizetni az albérletemet – közölte N. N. a bíróságon.

Azért a hallgatóság soraiban is akadtak, akik nem hatódtak meg... Játékosként több mint egy évtizedet lehúzott az élvonalban, légiós is volt, jóval a hazai átlag feletti jövedelemmel. Vagyis, ha akart, tehetett volna félre a szűkösebb időkre.

A vádirat alapján jelen ügyben 13 manipulációval érintett futballmérkőzésről van szó, amelyek között szerepel a 2013. április 13-án lejátszott FTC–Siófok (4-2) NB I-es összecsapás, az Egri FC hét bajnokija a 2012/13-as évadból, négy U19-es bajnoki és egy 2009-es Ligakupa-meccs. A játékosok átlagban fejenként 5000 eurót (1,6 millió forint) kaptak a „megfelelő” eredményért cserébe.

Idén nem lesz ítélet

Az egri bundaügyben a bíró egyéb tárgyalási kötelezettségei miatt idén biztosan nem születik ítélet, a 24 vádlott így továbbra sem tudja, milyen retorzió vár rá. Ítélet a következő tárgyalás során várható, amelyre január végén kerül sor a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. (Blikk.hu)

Emlékeztető
2015.04.10. Orbán Viktor: Egerben ne feledkezzenek meg a futballról és az utánpótlás nevelésről sem.
Annak idején ezt írtuk meg: Megalakult az Eger Labdarúgó Sport KFT

2016.05.04 19:26

Két évvel ez előtt kötött együttműködési megállapodást az Egri Sportcentrum SE és a DVTK. A megállapodás értelmében a DVTK szakmai és anyagi segítséget nyújtott az Egri Sportcentrum utánpótlás-képzéséhez. Az elmúlt időszak pozitív tapasztalatainak köszönhetően a mai nappal az együttműködést a felek szorosabbra fűzik.

Kattints a részletekre!

Szurkolói levél: Nótás Attila

Egerben megint baj van!

Harmati Péter nyilatkozata után, újra úgy érzi az ember, hogy megint…sokadjára is összeomlik az egri futball! Jópáran hozzászóltak a cikk alatt, én egy kicsit bővebb lére engedném a dolgokat! Egy kicsit más oldalról közelíteném meg! Teljesen mindegy, hogyan fejezzük be a tavaszt!(Mondjuk ki lehet logikázni…..!) Sőt! Nekem az is mindegy, hogy bennmaradunk e vagy sem! Nálam az a kérdés, MEGINT hogyan jutottunk ide? Miért kötöttünk szerződést (vagy mit?) a DVTK –val és abból mi lenne(lett volna) az EGER előnye? Gondolom van publikus része, amire lehet nem csak én lennék kíváncsi! Hogyan lehet az, hogy a DVTK semmit nem teljesít? VAgy egyáltalán mi volt a szerződésben, vagy mit kellett volna? Akkor van jogi út! Vagy felelős…. (Bár elnézve a DVTK tulajdonosi pókhálóját és viszonyait, valamint lassan milliárdos adósságát…..szinte értelmetlen mert még a perköltséget sem tudná lassan egyik fél sem fizetni, nem még, hogy érdemben lenne ítélet!) VAgy megint csak a TAO-s mutyi, kézfogás és ígéret?Erre lehetett volna egy NB III-as csapat jövőjét alapozni? Orbán Viktor ittjártakor kiemelte, hogy megyeszékhelyen NB II-es foci lenne az elvárás! Akkor hirtelen beindult a stadion rekonstrukciós terv, sőt összegek és időpontok is elhangzottak! Szóba került az Északi sporttelep fejlesztése…… majd hopp! Mára már mindenki mossa kezeit! Nincs egy olyan felelős emberünk, aki felmenne a "hivatalba" és elmondaná, hogy itt bizony semmi nem történt és úgy néz ki nem NB II lesz, hanem megye I vagy II!! Itt mindenki csak igérget...stb.stb. Az önkormányzat semmilyen forgatókönyvében nem szerepel az egri labdarúgás megmentése, átszervezése, irányítása? Harmati Péterrel nem ment…nélküle fog? És csak további kérdések fogalmazódnak meg a fejemben! Amúgy a megye I hez is kell pénz! Az honnan lesz? Szabó Béci tudott névadó szponzort szerezni! Akkor két megyei csapatunk lesz? Az nem nevetség? És ha az NB III alig érdekelte az embereket, akkor a megye I fogja? Egy megyeszékhelyen a 100 -200 néző normális? Érdemes itt egyáltalán a fociért küzdeni valakinek? Most csak a felnőtt foci borul vagy az utánpótlás is? Az edzők megint átmentik az egri fiatalokat valahová? Ez így normális? Soroljam még? Akaratlanul is csak az Üvegtigrisből tudnék idézni! Emberek! „-Itt mindenki hülye? -Itt?.....Mindenki!”

Hát, ez nem mindenkinek fog tetszeni

Eltel az idény fele. Vége az őszi szezonnak és ez még akkor is igaz, ha van még hátra egy előrehozott mérkőzés a Tiszaújváros ellen.

Feltettünk egy pár, ilyenkor aktuális kérdést Harmati Péter elnök úrnak.

Kattints a részletekre!

Mestermérleg
Vígh  Ferenc: Az ellenfelünk nagyon jó ,erőkből’ áll anyagilag,de főleg játékos minőségben. Ezt a különbséget az első félidőben sikerült eltüntetnünk, de a kínálkozó lehetőségeinket megint elpuskáztuk. A második félidőben elintéztük magunkat bő tíz perc alatt! Helyzet nélkül kikaptunk egy olyan mérkőzésen ahol a nagyobb lehetőségek előttünk adódtak. Tehetetlennek érzem magam, nem tudok kintről mit csinálni. Nincs támadónk aki képes gólt lőni! Mindent megtettem úgy érzem annak érdekében, hogy a komfortzónából kizökkentsem a srácokat és levegyem a nyomást róluk, mert nem jönnek a gólok.
Nem sikerült a csorba köszörülés!

Személyesen néztem meg a mérkőzést, amitől azt vártam, hogy a srácok kiköszörülik a Salgótarján elleni csorbát. Hát nem. Ezt a játékot nem lehet rúgott gól nélül játszani. Letelt az őszi szezon, és tisztán látni, hogy a télen szerezni kell legalább 2, de inkább 3 csatárt!

Putnok - ESE 2:0 (0:0)

Nótás Attila: Félek, hogy átszaladnak rajtunk

Megkértem Nótás Attilát, hogy egy - egy mondattal megfűszerezve, tippeljen az NBIII Keleti csoport, következő forduló eredményeire.

Kattints a részletekre!

Blog

A napokban több cikket is lehetett olvasni a szurkolók által Vígh Ferencnek felajánlott gyűjtéssel kapcsolatosan. Szerintem egyik „adakozónak” sem jutott eszébe, hogy ennek ilyen híre megy. Nem ezért tette egyikünk sem. Persze jól eső érzés olvasni a dicsérő szavakat, nekünk mégis valahol máshol fáj, máshol kellene egy kis gyógyír!

Aki figyeli a város labdarúgó életét, az tudja, hogy Harmati Péter szó szerint a semmiből indulva immár olyan klubot irányít, amely a harmadik vonalban képviselteti magát, méghozzá újoncként, elég jól! Vannak, akik kézlegyintéssel elintézik mindezt, azt mondva, „ez is valami?”. Erre én azt mondom, igen az, de még mennyire! Részben a klub korábbi vezetői, részben a város „nemtörődömsége” oda vezetett, hogy ha 2014-ben nem nyújt segítő kezet valaki, ha nem veszi a fáradtságot és nem sajnálja anyagi forrásait, akkor akár évekre, ki tudja, talán évtizedekre elhal a foci Egerben.

Jól emlékszem, amikor az Északi sporttelepen az akkori sportért felelős alpolgármester bemutatta az új tulajdonost, mint aki a létbizonytalanság felé sodródó egyleten segít, mentőövet dobva ezzel a helyben focizni akaró gyermekek részére. A város ezzel meg is tette dolgát, elkerülte, hogy az a csúfság érje, hogy egy 60 ezres városban nincs labdarúgás. Ennyit tett, többet nem. Elengedték az új tulaj kezét, bízva annak elszántságában.

Nem voltam rest, megszámoltam. Csak utánpótlás csapatainkban több mint 180 játékos játszik ma (az egyesület hivatalos oldalán ellenőrizhető), és akkor még nem beszéltem a három felnőtt férfi és több női csapatunkról. Ennyi labdarúgó, továbbá jónéhány edző, sok-sok szülő, nem nagyszámú, de annál kitartóbb szurkoló örül, örülhet annak, hogy van hol játszani, ahol figyelnek rájuk, igyekeznek megfelelő körülményeket biztosítani részükre a sportolásra, játékra, munkára vagy épp a szurkolásra. Belátható, nem könnyű mindezt fentartani, működtetni. Támogatók sehol, a DVTK-val történt együttműködés is kizárólag formai jellegű, a hírek szerint tényleges anyagi segítséggel nem jár. Az önkormányzat mesze földön híres a focinak nyújtott támogatásának nagyvonalúságáról. Ugyanakkor a „kirakatcsapat”, a felnőttek NB 3-as szereplése nem kevés ráfordítást igényel. Több helyen megjelent, Harmati Péter egymaga nem tud ennél többet vállalni, talán ez is „túlvállalás” részéről. Ezt nem tudjuk. De az alábbiakat igen:

Az Önkormányzat nem hogy érdemi támogatást nem nyújt, arra is képtelen immár 5 éve, hogy támogató, szponzor keresésében segítsen, hiába kérték ezt a vezetők, a szurkolók! De folytathatnák a sort. A TAO program nagy segítség a sportegyesületek számára. Az egyesületek által készített és az MLSZ által elfogadott sportfejlesztési programok keretében az egyébként önkormányzati tulajdonú létesítmények felújítása a költségek 30%-val „letudható” lenne, és a város gazdagodna… Emellett a program lehetőséget nyújt az utánpótlás támogatására, sporteszközök beszerzésére is, mellyel ugyancsak a helyben sportoló gyermekek, felnőttek nyernének... Az ehhez szükséges önerőt a sportegyesületeknek kell biztosítani. Ehhez elég lenne, ha egyes vállalkozások a társasági adójukat nem a központi költségvetésbe, hanem az egyesületnek fizetnék meg. Ebben, vagyis a TAO feltöltésben sem tudnak segíteni a sportért felelősök, miközben volt olyan sportág, ahol egyetlen (!) versenyzőnek egy nap alatt (!) találtak szponzort. Történik mindez akkor, amikor az állam legfelsőbb vezetői imádják ezt a sportot, dől oda a pénz, amikor vannak olyan városok, ahol több kimagasló sportági támogatás mellett akár 50 millió Ft-al is támogatják az utánpótlást. (És nem Felcsútra gondolok.)

Mi „Egriek” büszkék vagyunk rá, milyen impozáns beruházások, fejlesztések valósulnak meg városunkban. A kivitelezők nem akármilyen cégek.  Vannak kiváló borászaink, akik ugyancsak részesednek állami- uniós pénzekből. Ott az ÉRSEKSÉG! Vannak itt helyi vállalkozások, kicsik és nagyok. Senkinek – tisztelet az elenyésző kisebbségnek - nem jut eszébe a szponzoráció, vagy a támogatás, legyen az akár „csak” TAO-s is.

Szóval mi, szurkolók nem vágyunk elismerésre szerény tettünkért. Mi akkor leszünk igazán boldogok, ha szeretett klubunk olyan önzetlenül kap segítséget támogatást, nevezzük bárhogy is, ahogyan mi adtunk csapatunk elismert edzőjének….


Szavazás
Tiszaújváros - ESE

Hazai győzelem

Döntetlen

Vendég győzelem

Üzenőfal

Max karakter
Név

Üzenet
Hangulatjelek Félkövér

Geza 
11.17 18:33
Gresó a dvtk nál mindig,szélső támadót játszott!

NA 
11.17 14:49
2-0-ás vereség! Második félidőben szokásos nulla teljesítmény! Farek 89.-ben piros lap! Semmi meglepetést nem okoztak a fiúk!

NA 
11.17 13:40
HA csak az első 35 percet nézzük, két 100%-os helyzetünk volt...természetesen gólt nem sikerült lőni! Itt lehet követni! [Link megnyitása]

farkas 
11.16 06:55
Az a helyzet amit az egri városvezetés (nem) teremt a labdarúgás részére az -0.A póló "csillagoknak" már külön utcája lesz-van, a foci meg....... Ezeket a TÉNYEKET ismerve minden tiszteletem az egri labdarúgásért dolgozó ÖSSZES FANATIKUSNAK (szertárostól-buszsöförtő l-edzőtől-játékostól-admi nisztratív dolgozótól-szurkolóig)! CSAK AZÉRT IS HAJRÁ ESE !!!

bela 
11.14 06:37
ultras! Ha szerinted nem kell ide foci akkor rossz nevet választottál magadnak. Milyen ultras az ilyen, aki egy döntetlen után ilyet nyilatkozik. Tudjuk hogy a legkevesebb összegből gazdálkodunk! Tudjuk hogy a Te általad elképzelt fizetések nem gyengén túlzóak, mert közel sem keresnek ennyit. Azt is tudjuk, hogy jelenleg a cél a bennmaradás. Nézz a tabellára ! Szerintem nincs okod károgni.

További üzenetek

Partnerek
Kattints a logóra!

Hozzászólások
11.20 18:22 - Albérletre kellett a bundapénz
Az azért érdekes, hogy a sok bundameccs közül a...

11.20 09:18 - Szurkolók nyílt levele Szabó úrnak!
Mondom minek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11.20 09:16 - Albérletre kellett a bundapénz
5 éve nincs ítélet,hagyjuk már . Régen el kell...

11.19 22:03 - Szurkolói levél: Nótás Attila
Attilát hasonlóan bennem is felmerült pár kérdé...

11.19 13:59 - Szurkolói levél: Nótás Attila
Sajnos igen, Attila! Egy Tállya, egy Sényő, egy...

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Közösség