Film-találkozó

November 29 – Vass Lajos Ált. Iskola 18h

Vetített filmek:
Tájfajták bevetésre várva
Ellenálló vetőmagok
Szegedi magbörze
Következő filmes esemény:
December 7-én. 19-20 óra között a Minőségi Menza! Lehetséges? c. film lesz levetítve a Wekerlei Kultúrházban.
Tájfajták bevetésre várva
Színes, magyar kisdokumentumfilm, 15.45 perc, 2011
Készítette: Bihari László
Hogyan uralták le a vetőmagcégek a piacot szerte a világon és részben már Magyarországon is? Mit kell tudni a tájfajtákról? Miért nem lehet kapni már fehér dinnyét és egyre ritkább a jonatán alma? A Védegylet és a Zöld Pók filmje a vetőmag-bizniszről és a mezőgazdasági sokféleségről.
Ellenálló vetőmagok (Semi Resistenti)
Színes, feliratos olasz dokumentumfilm, 28.31 perc, 2011
Készítette: Danilo Licciardello és Simone Ciani a Centro Internazionale Crocevia megbízásából
A vetőmag az élelemhez való jog és az élelmiszer-önrendelkezés egyik alapja. Éppen ezért világszerte egyre több gazdálkodó tartja fontosnak, hogy az ipari vetőmagokról átálljon a helyi természeti adottságokhoz alkalmazkodó és a környezetkímélő gazdálkodási módszereknek megfelelő vetőmagokra. Nemzetközi körkép innovatív gazdálkodói kezdeményezésekről a mezőgazdasági sokféleségért: kísérleti iskolák, ahol a gazdálkodók oktatnak, paraszti vetőmag-nemesítés és közösségi vetőmag-házak. Tapasztalatok Olaszországból, Magyarországról, Franciaországból és Tunéziából.
Szegedi magbörze
Színes, magyar kisdokumentumfilm, 7 perc, 2011
Készítette: Kincses Bálint
Videó a Védegylet szegedi tájfajtás konferenciája keretében szervezett nagy sikerű mag-csereberéjéről, ami a Mars téri piacon zajlott.
plakát

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>