A nagy hőség ellenére is kitartunk és locsolunk, és igyekszünk a lehető leggondosabb kisgazdák lenni a növények számára.
Akárcsak fűszerkertünk, mindezt meg is hálálja. Buja és rendületlenül zöld…
Akad közöttük olyan növény, amellyel – nem szégyen – eddig csak a boltok polcain, zacskóban találkoztunk. Mondjuk, itt van mindjárt a curry. Elsőre indiai ételek jutnak róla eszünkbe. Rizs, csirke… Pedig számtalan mindenre bevethető még! Rákellenes, bőrszépítő és szívvédő – is. És ez csak az egyik növényünk…
Hihetetlen mennyi minden készíthető belőlük, mennyi mindenhez használhatóak, és még azokon kívül mennyi mindenre jók is nemcsak a gasztronómia, hanem a gyógyászat terén!
Kis balkonládákba kezdtük sokan közülünk, de az az igazság lehet is, bőven egy virágládában is gazdálkodni. Mert eper, paradicsom, paprika és fűszernövények a legkisebb erkélyen is „megtermelhetőek”. Nem is a mennyiség miatt, inkább az élvezetért.
Gondoljunk csak bele! Ha a füves kiskertünk egyik sarkában egy aprócska kis területen haszonnövényeket ültetünk…nem telik bele egy kis idő, és büszkén locsolhatjuk a már meglévőt, majdan szedhetjük, és tehetjük is a család elé. Kis ráfordítással csodákra lehetünk képesek.
Szóval csak bátran ajánljuk bárkinek. Kezdje el, és meglátja kedvet kap!