Fűszeres élet…

A nagy hőség ellenére is kitartunk és locsolunk, és igyekszünk a lehető leggondosabb kisgazdák lenni a növények számára.

Akárcsak fűszerkertünk, mindezt meg is hálálja. Buja és rendületlenül zöld…

Akad közöttük olyan növény, amellyel – nem szégyen – eddig csak a boltok polcain, zacskóban találkoztunk. Mondjuk, itt van mindjárt a curry. Elsőre indiai ételek jutnak róla eszünkbe. Rizs, csirke… Pedig számtalan mindenre bevethető még! Rákellenes, bőrszépítő és szívvédő – is. És ez csak az egyik növényünk…

Hihetetlen mennyi minden készíthető belőlük, mennyi mindenhez használhatóak, és még azokon kívül mennyi mindenre jók is nemcsak a gasztronómia, hanem a gyógyászat terén!

Kis balkonládákba kezdtük sokan közülünk, de az az igazság lehet is, bőven egy virágládában is gazdálkodni. Mert eper, paradicsom, paprika és fűszernövények a legkisebb erkélyen is „megtermelhetőek”. Nem is a mennyiség miatt, inkább az élvezetért.

Gondoljunk csak bele! Ha a füves kiskertünk egyik sarkában egy aprócska kis területen haszonnövényeket ültetünk…nem telik bele egy kis idő, és büszkén locsolhatjuk a már meglévőt, majdan szedhetjük, és tehetjük is a család elé. Kis ráfordítással csodákra lehetünk képesek.

Szóval csak bátran ajánljuk bárkinek. Kezdje el, és meglátja kedvet kap!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>