Újabb Díjat nyert el a kert

A Városi Kertek Közhasznú Egyesület Első Kis-Pesti Kertje  díjat nyert a Kispesti Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága által meghirdetett Szebb Kispesti Környezetünkért című pályázaton.
Közösségi kertünk célja, hogy a kerület oktatási, nevelési intézményeiben tanuló gyerekek látvány pedagógia módszerekkel bővítsék ismereteiket, tudásukat. Közösségi kertünk lehetőséget ad, hogy a gyerekek közvetlenül ismerjék meg a zöldségeket, növényeket, hasznos és kevésbé hasznos  rovarokat, kerti eszközöket, szelektív hulladék kezelést, komposztálást.
Az aktivitásért, tudásért, személyes kipróbálásért (pl. ízlelés)  apró jutalmat kaphatnak a gyerekek.
Az ismereteket élmény – és  kalandpedagógiai módszerekkel adjuk át. A személyes tapasztalás  a saját élményszerzés, az élmény megosztása, feldolgozása, mind közelebb hozza őket a természethez.
Kialakítható egy környezettudatosabb gondolkodás, viselkedés – nem bántjuk a növényeket környezetünkben, közterületen nem szemetelünk.     
 Pályázaton Közösségi kertünk a Környezetvédelmi Bizottság Különdíját nyerte el.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>