Iskolák, Klánok és Rendek

Ide gyűjtöttem össze az általam alkotott vagy használhatónak talált azon Iskolákat, Klánokat és Rendeket, melyek az Új Törvénykönyv szabályai szerint készültek.


Árvák klánja                                    szerző: Hulla                                       letöltés: 999 db
Bajvívó                                            szerző: Hulla                                       letöltés: 605 db
A falanxharcos                                 szerző: Hulla                                       letöltés: 166 db
Gladiátor                                         szerző: Hulla                                       letöltés: 326 db
Dwoon vértes-gyalogos                    szerző: Hulla                                       letöltés: 134 db
Fehér-lovasok                                  szerző: Hulla                                       letöltés: 104 db
Ereni Kékköpenyesek                      szerző: Hulla                                       letöltés: 102 db
Szabad Lovasok                               szerző: Hulla                                       letöltés: 74 db
Harcosok, gladiátorok, barbárok (2. kiadás) 
                                                        szerző: Hulla&Selmo                          letöltés: 7611 db
Papok, paplovagok, kegyeltek 
                                                        szerző: Hulla&Selmo                          letöltés: 2063 db


Papok, paplovagok, kegyeltek(letöltés)
Végre ez is elkészült!! Itt az ETK-hoz megjelent Papok, paplovagok kiegészítő szabálykönyv (PPL) bővített átírata ÚTK-ra. E Papok, paplovagok, kegyeltek című kiegészítő a két PPL-en túl tartalmazza az MTK és a Summárium témába vágó anyagait, azaz ötvennél is több iskolát és háromszáznál is több varázslatot, illetve fohászt. Ezen kívül olyan érdekességek is fellelhetőek benne, mint az Antiss, a Torz mágia (Káosz fohász), a Korkategória-függő karakteralkotás. (letöltés)

                                                    vissza a lap tetejére


Harcosok, gladiátorok, barbárok (Második kiadás)(letöltés)
Végre elkészült! Itt az ETK-s Harcosok, gladiátorok, barbárok kiegészítő szabálykönyv (HGB) átírata ÚTK-ra. Jelenleg a Második kiadás tölthető le, amely tartalmazza az első kiadás Erratájának összefoglaló jegyzékét is. Szerencsére játéktechnikai szempontból csak kevés változás történ és azok sem befolyásolják az egyes iskolák KAP-költségét. Az első kiadást összesen 111-szer töltötték le.
A korábban megjelent, de ebbe tartozó iskolák ezentúl ebben az összefoglaló anyagban érhetőek el. Közülük néhányban a régebben feltett verzióhoz képest minimális változtatást eszközöltünk. (letöltés)

                                                    vissza a lap tetejére


Szabad Lovasok(letöltés)
Az erigowi Tartományi Bandériumokban szolgáló Szabad Lovasok az Északi Szövetségen belül mindenütt nagy tiszteletet és megbecsülést vívtak ki maguknak, mint a hagyományos könnyűlovasság megtestesítői.
Az iskola ezentúl a HGB-ben érhető el. (letöltés)

                                                    vissza a lap tetejére


Ereni Kékköpenyesek(letöltés)
Hat év kemény, a hat Hercegi Hadiakadémiák egyikén kapott kiképzés után mondhatja el magáról valaki, hogy az Ereni Kékköpenyesek közé tartozik.
Az iskola ezentúl a HGB-ben érhető el. (letöltés)

                                                    vissza a lap tetejére


Fehér-lovasok(letöltés)
A Fehér-lovasoknak, melyek lényegében a dwyll könnyűlovasságot alkotják, nagyon fontos szerep jut a különféle ütközetekben. Köszönhető ez az innen kikerülők sokoldalúságának. Legfőbb erényeik az ügyesség, a furfang és a kimagasló fegyverforgató tudomány.
Az iskola ezentúl a HGB-ben érhető el. (letöltés)

                                                    vissza a lap tetejére


Dwoon vértes-gyalogos (letöltés)
A Dwyll Unió hadseregének gyalogos derékhadát adják e katonák. Jól képzett, kis létszámú, nehéz vértbe bújt egységeik meghatározó szerepet töltenek be az ország védelmében. Ebből adódóan, csak született dwoont soroznak be.
Az iskola ezentúl a HGB-ben érhető el. (letöltés)

                                                    vissza a lap tetejére


Gladiátor (letöltés)
Sokak joggal tették fel a kérdést az Új Törvénykönyv szerkesztőinek, mi okból maradt ki a gladiátor a kötetből. Egyrészt az ő kívánságukra, mintegy hiánypótlásként, másrészt mert a HBG kapcsán, úgyis szükség lesz rá, következzék most ez a könnyen (és) jól játszható iskola. Tán a játék fejlődése egyesek szerint túllépett már rajta, de biztos vegyok benne, lesznek olyanok, akik örömmel kipróbálják majd az új szabályok keretei közt is.
Az iskola ezentúl a HGB-ben érhető el. (letöltés)

                                                    vissza a lap tetejére


A falanxharcos (letöltés)
Mondhatni évek teltek el az Új Törvénykönyv megjelenése óta, de igencsak kevés és - ha az Új Bestáriumra gondolok - gyenge minőségű hivatalos kiegészítőanyag jelent meg hozzá. Ráadásul a kiadó üzletpolitikája, amennyire nem foglalkoznak a rajongókkal, ahogy sorozatban szegik meg korábbi ígéreteiket csak tovább rontják a helyzetet. Sajnos tartok tőle, ezzel újfent elszalasztottak egy kecsegtető - és talán végső - lehetőséget a M.A.G.U.S. feltámasztására. Ennek elenére (vagy épp ezért?) belekezdek egy sorozatba, mely a H.B.G.-ben megjelent alkasztok átírásával foglalkozik. Az idő majd megmutatja, van-e igény még a rajongókban egy ilyen anyagra.
Az iskola ezentúl a HGB-ben érhető el. (letöltés)

                                                    vissza a lap tetejére


Bajvívó (letöltés)
Az Új Törvénykönyv megjelenését követően talán a legtöbben a Bajvívót hiányolták a kimaradt iskolák közül. Ennek pótlására elkészítettem a Bajvívó HGB-re alapozott átíratát és egyúttal sikerrel teszteltem az iskolaalkotó metódusomat is. Bár a bajvívók hivatalosan a harcos iskola tagjai, mégis mi sem áll távolabb tőlük, minthogy közönséges harcosnak tekintsük őket. A bajvívó leginkább a bárdokkal, illetve a lovagokkal mutat némi hasonlóságot. Mindegyikük igazi mestere a rapír forgatásának. További fontos jellemzőjük, hogy minden bajvívó nemesi származással bír, és ez nagyban meghatározza viselkedését...
Az iskola ezentúl a HGB-ben érhető el. (letöltés)

                                                    vissza a lap tetejére


Árvák klánja (letöltés)
Az Árvák klánját alig hét emberöltővel ezelőtt alapította egy Taba El Ibarából elszármazott kalandozó, aki - bár nem volt dzsad származású - az ottani gladiátor iskolákban sajátította el a fegyveres küzdelem tudományát. Miután Dredzs Al Tire végigbarangolta Ynev tájait, Abaszisz egyik hercegkapitányának - Lampryssa urának - szolgálatába szegődött. Idővel feladatául kapta, hogy egy olyan iskolát hozzon létre, ahol a kiképzett fegyveresek elsajátíthatják a színfalak mögött, csendben és jól koordinálva végrehajtott, kis csoportokban vagy egyedül kivitelezendő támadások tudományát. Ahogy Al Tire egyre nagyobb hatalmat kapott feladatának végrehajtására, néhány kalandozót gyűjtött maga köré és több, családi kötelékektől mentes ifjú kiképzését kezdte meg. A központi hatalomtól távol, a hegyek közt, kis falvakat sajátított ki és megkezdte egy saját fejvadász klán kialakítását...(letöltés)

                                                    vissza a lap tetejére