Házi szabályok

Ide gyűjtöttem össze az általam alkotott vagy használhatónak talált azon opcionális Házi szabályokat, melyek az Új Törvénykönyvhöz készültek.


Szegmensalapú harcrendszer           szerző: Hulla                                       letöltés: 1076 db
Iskola alkotó metódus (1.2)             szerző: Hulla                                       letöltés: 1927 db
Iskola generáló (2.0)                       szerző: Hulla                                       letöltés: 1605 db
TIPPEK a játékhoz                         szerző: Hulla                                       letöltés: - db


Szegmensalapú harcrendszer (letöltés)
Sajnos, amikor a MAGUS legújabb szabálykönyvének harcrendszerét áttanulmányoztam, kénytelen voltam megállapítani, hogy az előzetes beharangozókban emlegetett "Szegmens alapú harcrendszer" a valóságban sajnos csak nyomaiban sikeredett szegmens alapúra, és jó néhány tisztázatlan, a kezdő játékosok számára nehezen megérthető részt tartalmaz. Ezért láttam szükségesnek, hogy lehetőleg szegmens alapúvá tegyem azt, a harci cselekedetek minél pontosabb időbeli lemodellezése végett. Ennek során törekedtem arra, hogy csak a lehető legkevesebb változtatást eszközöljem az ÚTK szabályrendszerében. Szerettem volna megőrizni a küzdelem hagyományos, körökre való bontását. Nem akartam bevezetni új statisztikákat, a már meglévő dolgokból kívántam építkezni. Ezen túl törekedtem arra, hogy minél egyszerűbb megoldással szolgáljak a problémára. Szintén elengedhetetlennek láttam, hogy a harci körök gyors lebonyolítása végett ne vezessek be újabb próbadobásokat se... (letöltés)

                                                    vissza a lap tetejére


Iskolák, Rendek, Klánok KAP költségének meghatározása (letöltés)
Szinte az Új Tövénykönyv megjelenésének pillanatában a közvéleményben - és bennem is - felvetődött a kérdés, vajon milyen szisztéma szerint lettek meghatározva az Új Törvénykönyv egyes Iskoláinak KAP költségei, és hogyan alkothatnánk mi - egyszerű rajongók - újabb iskolákat, klánokat és rendeket. Az Új Törvénykönyv alkotói állították, létezik egy szigorú matematikai képlet, melynek segítségével ez kivitelezhető, de azt részleteibe menően vonakodtak a rajongókkal megosztani.
Ezért arra gondoltam, megkísérlek olyan képletet meghatározni, amely segítségével az Új Törvénykönyv iskoláinak KAP-költségét a legjobban meg lehet közelíteni. Aztán amikor szembesültem a KAP költségek Új Törvénykönyvben tapasztalható következetlenségével, letértem erről az útról. Minek találjak ki egy olyan szisztémát ami a hibákat konzerválja. Inkább fogtam magam és egy olyan rendszert (képletet) alakítottam ki, ami az iskolák, klánok, rendek által adott előnyöket a legjobban visszaadja, amikor annak segítségével az adott iskola KAP-költségét szeretném kiszámolni... (letöltés)
Továbbá excelben elkészítettem egy Iskola generáló programot (letöltés), ami alkalmas arra, hogy a szükséges adatok megadásával pillanatok alatt meghatározzuk az általunk életre hívott iskola, rend vagy klán KAP költségét... (letöltés)

                                                    vissza a lap tetejére


Tippek a játékhoz
Gyors találati hely meghatározás. A harcot sokkal realisztikusabbá teheti, ha minden támadás alkalmával meghatározzuk a találat pontos helyét, vagy azt hogy hova irányult a csapás. Ezt - mármint az előbbit - egyébként az Új Törvénykönyv elő is írja, lásd: 174. oldal. Én feleslegesnek és időhúzónak tartanék egy (esetleg két) újabb k10 -es dobást, ezért a támadó vagy a célzó dobás segítségével szoktam meghatározni a pontos találati helyet. A k100-al növelt teljes támadó- vagy célzóérték tagjainak helyiértékét felcserélem. Az így kapott első tag megadja a fő testrészt: 1=jobb láb, 2= bal láb, 3=bal kar, 4-5= jobb kar, 6-9= törzs, 0=fej. Tudom az Új Törvénykönyv 30-30%-ot ad a fegyverforgató kar és a törzs találatának, de én ezt a páncélok használhatóságának csökkenése miatt rossz elgondolásnak tartom. A második tag a Második Törvénykönyvben meghatározott módon tovább pontosítja a találatot.

                                                    vissza a lap tetejére