Kezdőlap     Diétás levesreceptek     Diétás salátareceptek

Brokkolis virsli

 

Hozzávalók
80 dkg brokkoli   
4 db baromfivirsli   
12 dkg óvári sajt   
1 dl ketchup   
só, delikát
Elkészítés:
A brokkolit delikátos vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük.       
A virslit is megfőzzük és lecsepegtetjük.  Reszelt sajttal megszórva a sütőben pirosra sütjük.            
A virsliket tűzálló tálba fektetjük, a brokkolikat a virslire terítjük és ketchuppel meglocsoljuk.       

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma

Csirke cserépben, zöldségekkel

Hozzávalók
Hozzávalók 4 személyre:       
4 db csirkecomb (4 x 15 dkg)       
20 dkg sárgarépa       
20 dkg karalábé       
20 dkg zeller       
20 dkg gomba       
15 dkg petrezselyemgyökér       
10 dkg zöldpaprika       
1 kis fej zöldhagyma       
2 evőkanál olivaolaj       
petrezselyemlevél       
só, orölt bors, majoránna, kömény
Elkészítés:
A lebőrözött csirkecombokat beszórjuk a fűszerekkel és kevés sóval.        
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk és tetszőlegesen daraboljuk.        
A megmosott zöldhagymát és petrezselyem zöldjét finomra aprítjuk és a zöldségekhez adjuk.        
Az előző nap vízbe áztatott római tál aljára tesszük az enyhén sózott zöldségkeverék felét.        
Ráfektetjük a csirkecombokat és meglocsoljuk az olivaolajjal.        
Beborítjuk a zöldségek másik felével és középmeleg sütőbe téve kb. 1 óra alatt készre sütjük.       
       

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma

Csirkecomb cukkinivel római tálban

Hozzávalók
Hozzávalók 4 személyre:   
1 kg cukkini   
4 x 15 dkg csirkecomb   
1,5 dl sovány tejföl   
őrölt pirospaprika   
2 ek. finomra vágott kapor   
só, bors   
Elkészítés:
Karikázzuk fel a cukkinit, felét tegyük az előzőleg        
vízbe áztatott tálba, sózzuk, borsozzuk.       
A csirkecombot sózzuk, paprikázzuk, és tegyük a cukkinira.        
A tetejét a maradék cukkinivel fedjük be.        
A tejfölt megborsozzuk, összekeverjük, és az egész tetejére öntjük.        
Lezárjuk a római tálat, hideg sütőbe tesszük, 220 fokon kb. 90 percig sütjük.        
Kaporral hintve tálaljuk.   

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma

Csirkecomb gombával töltve

Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre:       
4 x 15 dkg csirkecomb       
20 dkg gomba       
3 evőkanál olivaolaj       
Só, bors, majoranna       
Elkészítés:
A csirkecomb bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, és a megtisztított felszeletelt gombát a hús meg a bőr közé csúsztatjuk.  Utána a húst fűszerekkel, olajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra fektetve a sütőben kb. egy óráig sütjük.

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma

1 - 2
© 2009-2016 Kaszás Csaba