Fejessaláta burgonyával, zöldségekkel
|
|
Hozzávalók
fejessaláta,
héjában főtt burgonya,
piros retek,
színes paprikák,
párolt gomba,
fokhagyma,
kisebb savanyú uborka,
olaj, só, bors,
zsírszegény reszelt sajt
Elkészítés:
A salátát feltépkedjuk, reszelünk rá
néhány cikk fokahagymát, es olajjal
összekeverjuk. Hozzáadjuk a többi
zöldséget is felkarikázva vagy kockázva, majd
a sót, borsot is.
Összekeverjuk es megszórjuk reszelt sajttal. Frissen fogyasztjuk.
|
1 adag energia- és tápanyagtartalma
|
Halas saláta
|
|
Hozzávalók
40 dkg burgonya
30 dkg zöldbab
30 dkg konzerv tonhal
30 dkg paradicsom
só, bors, delikát
Az öntethez:
1 nagy fej lilahagyma
1 tört fokhagymagerezd
3 evokanál almaecet
2 kiskanál mustár
bazsalikom, kakukkfű
(salátalevelek)
Elkészítés:
A burgonyát héjában, enyhén sós
vízben megfőzzük, megvárjuk míg kihűl, majd a
héját lehúzzuk és kockára
vágjuk.
A zöldbabot megtisztítjuk, megszórjuk
delikáttal, borssal és pici vízben
megpároljuk, majd lecsepegtetjük.
A paradicsomokat félbe a nagyobbakat cikkelyekre vágjuk.
Az így előkészített zöldségeket
salátástálba halmozzuk, majd a kisebb darabokra
tördelt tonhalat is hozzáadjuk.
A mustárt és az ecetet simára keverjük,
tört fokhagymával, apróra vágott
lilahagymával,
bazsalikommal, kakukkfűvel ízesítjük.
Az így kapott öntetet a zöldséges halra
öntjük, és lazán hozzákeverjük.
Salátalevélre szedve tálaljuk.
|
1 adag energia- és tápanyagtartalma
|
Kefíres zöldségsaláta sajttal
|
|
Hozzávalók
Hozzávalók 1 főre
20 dkg retek
40 dkg alma
20 dkg sárgarépa
4 dl kefír
só, édesítőszer, zöldfűszerek
12 dkg köményessajt
Elkészítés:
A retket lereszeljük, besózzuk és állni
hagyjuk. Az almát, sárgarépát
szintén lereszeljük,
és összekeverjük a kicsit kinyomkodott retekkel.
A kefírből öntetet készítünk, amit
ízesítünk sóval,
édesítőszerrel, zöldfűszerekkel.
A salátaféléket egy tálba
tesszük,ráöntjük az öntetet és
óvatosan összekeverjük.
Lehűtve tároljuk.
|
1 adag energia- és tápanyagtartalma
|
Krinolinsaláta
|
|
Hozzávalók
24 dkg krinolin
20 dkg ecetes uborka
2 dl kefír
4 db főtt tojás
só, bor, édesítőszer
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A krinolint és az ecetes uborkát vékony
csíkokra vágjuk és összekeverve egy
tálba tesszük. A kefírből öntetet
készítünk, amit ízesítünk
sóval, borssal, édesítőszerrel, és a
salátára öntjük. Tálaláskor
a tetejére tesszük a feldarabolt főtt tojást,
és megszórjuk petrezselyemzölddel.
|
1 adag energia- és tápanyagtartalma
|
1 - 2
© 2009-2016
Kaszás Csaba
|