Kezdőlap     Diétás főételreceptek     Diétás levesreceptek

Fejessaláta burgonyával, zöldségekkel

Hozzávalók
fejessaláta,
héjában főtt burgonya,
piros retek,
színes paprikák,
párolt gomba,
fokhagyma,
kisebb savanyú uborka,
olaj, só, bors,
zsírszegény reszelt sajt
Elkészítés:
A salátát feltépkedjuk, reszelünk rá néhány cikk fokahagymát, es olajjal összekeverjuk. Hozzáadjuk a többi zöldséget is felkarikázva vagy kockázva, majd a sót, borsot is.
Összekeverjuk es megszórjuk reszelt sajttal. Frissen fogyasztjuk.

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma


Halas saláta

Hozzávalók
40 dkg burgonya   
30 dkg zöldbab   
30 dkg konzerv tonhal   
30 dkg paradicsom   
só, bors, delikát   
Az öntethez:   
1 nagy fej lilahagyma   
1 tört fokhagymagerezd   
3 evokanál almaecet   
2 kiskanál mustár   
bazsalikom, kakukkfű   
(salátalevelek)   
Elkészítés:
A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, megvárjuk míg kihűl, majd a héját lehúzzuk és kockára vágjuk.
A zöldbabot megtisztítjuk, megszórjuk delikáttal, borssal és pici vízben megpároljuk, majd  lecsepegtetjük.
A paradicsomokat félbe a nagyobbakat cikkelyekre vágjuk.
Az így előkészített zöldségeket salátástálba halmozzuk, majd a kisebb darabokra tördelt tonhalat is hozzáadjuk.
A mustárt és az ecetet simára keverjük, tört fokhagymával, apróra vágott lilahagymával,
bazsalikommal, kakukkfűvel ízesítjük.
Az így kapott öntetet a zöldséges halra öntjük, és lazán hozzákeverjük.
Salátalevélre szedve tálaljuk.

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma


Kefíres zöldségsaláta sajttal

Hozzávalók
Hozzávalók 1 főre       
20 dkg retek       
40 dkg alma       
20 dkg sárgarépa       
4 dl kefír       
só, édesítőszer, zöldfűszerek       
12 dkg köményessajt   
Elkészítés:
A retket lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk.  Az almát, sárgarépát szintén lereszeljük,
és összekeverjük a kicsit kinyomkodott retekkel.
A kefírből öntetet készítünk, amit ízesítünk sóval, édesítőszerrel, zöldfűszerekkel.
A salátaféléket egy tálba tesszük,ráöntjük az öntetet és óvatosan összekeverjük.       
Lehűtve tároljuk.

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma

Krinolinsaláta

Hozzávalók
24 dkg krinolin   
20 dkg ecetes uborka   
2 dl kefír   
4 db főtt tojás   
só, bor, édesítőszer   
petrezselyemzöld   
Elkészítés:
A krinolint és az ecetes uborkát vékony csíkokra vágjuk és összekeverve egy tálba tesszük. A kefírből öntetet készítünk, amit ízesítünk sóval, borssal, édesítőszerrel, és a salátára öntjük. Tálaláskor a tetejére tesszük a feldarabolt főtt tojást, és megszórjuk petrezselyemzölddel.       

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma


                                                                                            1 - 2
 © 2009-2016 Kaszás Csaba