Karalábéfőzelék húsgombóccal
|
|
Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre:
6-8 db karalábé,
25 dkg darált pulykamell,
10 dkg rizs,
1 db tojás,
1 dl kefír,
kevés olivaolaj,
3 dkg liszt,
só, pirospaprika, bors
Elkészítés:
A rizst félpuhára pároljuk. A
karalábékat meghámozzuk, apró
kockákra
vágjuk. A darált húsból a félig
párolt rizzsel, tojással, sóval és
borssal keveréket készítünk, majd
gombócokat formázunk belőle. Híg,
világos rántást készítünk,
pirospaprikával színesítjük és
felöntjük a
karalábé
levével. Tálaláskor
ízesítjük.
|
1 adag energia- és tápanyagtartalma
|
Padlizsános rakott krumpli
|
|
Hozzávalók
Két közepes padlizsán
négy nagyobb, héjában főtt krumpli
2 dl kefír vagy joghurt
egy kisebb fej vöröshagyma
két gerezd fokhagyma
egy paradicsom
só, fehér bors, kevés olaj
Elkészítés:
A megmosott, héjas padlizsánt villával megszurkálom és 5-6 percre a
mikróba teszem. A legmagasabb fokozaton megsütöm, majd a belsejét
kikaparom. Egy teflon lábasba kevés
olajon megdinsztelem a vöröshagymát, ráteszem az apróra vágott
paradicsomot, a padlizsánhúst, az összezúzott fokhagymát, sózom,
borsozom és kb. tíz perc alatt összepárolom. Egy tűzálló tálat kikenek
olajjal, rászeletelek egy sor krumplit, ráterítem a padlizsánkrémet,
krumplikarikával beborítom, rá a kefírt és forró sütőben kb. 25 perc
alatt készre sütöm.
|
1 adag energia- és tápanyagtartalma
|
Rakott karfiol
|
|
Hozzávalók
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg karfiol
30 dkg darált sertéshús
4 evőkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2 dl kefír
4 dkg lecsó
fűszerpaprika, őrölt bors, só
Elkészítés:
A felmelegített olajon átfuttatjuk a finomra
vágott
vöröshagymát, beletesszük a
fűszerpaprikát a darált sertéshúst
és eros
tűzön sóval, borssal ízesítve
állandó keverés mellett lesütjük. Amikor
majdnem kész, hozzáadjuk a
lecsót. Közben a megtisztított,
rózsáira
szedett karfiolt sós vízben
előfőzzük. Egy hőálló edényt
kikenünk
olajjal, elterítjük benne a karfiol felét,
rásimítjuk a fűszeres darált
húst, majd rátesszük a megmaradt
karfiolt. A tetejét kefírrel
meglocsoljuk, előmelegített sütőben
átsütjük.
|
1 adag energia- és tápanyagtartalma
|
Rakott káposzta zabpehellyel
|
|
Hozzávalók
savanyú káposzta
csirkemell
zabpehely
12%-os tejföl
olívaolaj
pirospaprika
Elkészítés:
Tetszés szerinti savanyú káposztát előpárolok egy kis vízen, olaj
nélkül, közben sózom, borsozom. A csirkemellet ledarálom és kevés
olívaolajon megsütöm. Egy jénai tálba alulra káposztát rakok, erre jön
a darált csirkemell, majd zabpelyhet teszek rá, és megint káposztát.
Tetejére egy két teáskanál 12%-os tejfölt tehetünk. Pirospaprikával
díszítjük. Jó étvágyat!
|
1 adag energia- és tápanyagtartalma
|
1 - 2
© 2009-2016
Kaszás Csaba
|