Kezdőlap     Diétás főételreceptek     Diétás levesreceptek

Kukorica - paradicsom saláta

Hozzávalók
30 dkg kukorica (dobozos)       
20 dkg uborka       
40 dkg paradicsom       
20 dkg pulykasonka       
2 dl kefír       
só, majoranna       
Elkészítés:
A kukoricáról leöntjük a levét, az uborkát hosszában negyedeljük, majd vékonyra szeleteljük.
A paradicsomot félbevágjuk, magját kikanalazzuk, húsát kis kockákra vágjuk.
A sonkát 1 centis kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót egy mély tálban összekeverjük,
és ráöntjük a fűszerekkel összekevert kefírt.

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma


Sült paprika saláta

Hozzávalók
4 személyre:
8 db paprika,
só,
cukor,
ecet,
víz a salátaléhez
Elkészítés:
Platón megsütjük a paprikákat, amikor kész, akkor tálba téve, kicsit fedő alatt pár percig pihentetjük, és utána a héját lehúzzuk, és beletesszük a lébe, és hűtve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok.

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma


Tavaszi saláta

Hozzávalók
Hozzávalók 1 főre   
fejessaláta   
retek   
újhagyma   
1 dl kefír   
só, fokhagyma
Elkészítés:
A hozzávalókat felkockázzuk, és leöntjük az öntettel.
Öntet: ízesített joghurt, vagy kefir.

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma


Virslisaláta

Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre         
24 dkg baromfivirsli       
12 dkg óvári sajt       
20 dkg ecetes uborka       
1 evőkanál olaj       
Só, bors, citromlé, vöröshagyma, mustár
Elkészítés:
A mustárt elkeverjük az olajjal, citromlével, borssal, sóval. Beletesszük a karikára vágott virslit, hagymát és a kockára vágott uborkát, sajtot. Lehűtve tálaljuk.

 

1 adag energia- és tápanyagtartalma


                                                                                               1 - 2
 © 2009-2016 Kaszás Csaba