Kukorica - paradicsom saláta
|
|
Hozzávalók
30 dkg kukorica (dobozos)
20 dkg uborka
40 dkg paradicsom
20 dkg pulykasonka
2 dl kefír
só, majoranna
Elkészítés:
A kukoricáról leöntjük a levét, az
uborkát hosszában negyedeljük, majd vékonyra
szeleteljük.
A paradicsomot félbevágjuk, magját kikanalazzuk,
húsát kis kockákra vágjuk.
A sonkát 1 centis kockákra vágjuk. Az összes
hozzávalót egy mély tálban
összekeverjük,
és ráöntjük a fűszerekkel összekevert kefírt.
|
1 adag energia- és tápanyagtartalma
|
Sült paprika saláta
|
|
Hozzávalók
4 személyre:
8 db paprika,
só,
cukor,
ecet,
víz a salátaléhez
Elkészítés:
Platón megsütjük a paprikákat, amikor
kész, akkor tálba téve, kicsit fedő alatt
pár percig pihentetjük, és utána a
héját lehúzzuk, és beletesszük a
lébe, és hűtve tálaljuk. Jó
étvágyat kívánok.
|
1 adag energia- és tápanyagtartalma
|
Tavaszi saláta
|
|
Hozzávalók
Hozzávalók 1 főre
fejessaláta
retek
újhagyma
1 dl kefír
só, fokhagyma
Elkészítés:
A hozzávalókat felkockázzuk, és leöntjük az öntettel.
Öntet: ízesített joghurt, vagy kefir.
|
1 adag energia- és tápanyagtartalma
|
Virslisaláta
|
|
Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
24 dkg baromfivirsli
12 dkg óvári sajt
20 dkg ecetes uborka
1 evőkanál olaj
Só, bors, citromlé, vöröshagyma, mustár
Elkészítés:
A mustárt elkeverjük az olajjal, citromlével,
borssal, sóval. Beletesszük a karikára
vágott virslit, hagymát és a kockára
vágott uborkát, sajtot. Lehűtve tálaljuk.
|
1 adag energia- és tápanyagtartalma
|
1 - 2
© 2009-2016
Kaszás Csaba
|