Szőrtelenítés - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Kozmetika

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Szőrtelenítés

Kozmetika

A szőrtelenítés sok ember szinte mindennapos problémája. A test, különböző területeit a legtöbb ember szőrteleníti. A szőrtelenítés legfőbbképpen a nők esetében van jelen. A különböző testrészek szőrtelenítésére sok féle módszer áll rendelkezésre napjainkban. Nyílván valóan ha szőrtelenítés kerül szóba, a legtöbben olyan módszert szeretnének, amely fájdalommentes egyszeri és örök. Ilyen szőrtelenítés is létezik természetesen, persze a végleges szőrtelenítés nem olcsó beavatkozás.

A kozmetikámban alkalmazott gyantázások:
-arc és bajusz gyanta
-honaljgyanta
-fazongyanta és intim gyanta
-térdig és végig gyanta
-kargyanta


A szőrtelenítés: borotválás

A nők részére ma már léteznek speciálisan a szőrtelenítés céljára kialakított borotvák és borotvahabok is. A szőrtelenítés ezen, formája azért kedvelt sokak által, mert teljesen fájdalommentes, és nem tart sok ideig sem. A szőrtelenítés ezen, formájának azonban az a hátránya, hogy nem túl hosszú életű. Pár napig a borotválás biztosítja a szőrtelen testfelületet, de pár nap elteltével újra el kell végeznünk a szőrtelenítést. Az is kissé hátrányos ebben, hogy a bőr alól kinövő szőr miatt a szőrtüszők begyulladhatnak, amely kellemetlen viszketést okoz. A szőrtelenítés közben ilyenkor a bőr hámfelülete is sérül enyhén, amely pl. műszálas ruha hordása esetében irritációt válhat ki a bőrfelületen. A borotválást általában 2-4naponta kell ismételni, ha teljesen csupasz lábakat és kezeket akarunk magunknak. Ez a szőrtelenítés módszer akkor ajánlatos egyébként miután fürödtünk, mert ilyenkor a bőrünk sokkal puhább.

A szőrtelenítés: szőrtelenítő habok és krémek


A szőrtelenítés ezen módszere lassabb mint a borotválásé, é ez a szőrtelenítés is teljesen fájdalommentes. A hátránya ennek is az, hogy kb. 2-4napon át tart maximum. Vannak azonban ma már olyan speciális szőrtelenítő krémek is, amelyek a bőrfelszín alatt 1-1,5 mm-el eltávolítják a szőröket. A krémeket és habokat a szőrtelenítés előtt ajánlatos előbb csak kis bőrfelületen alkalmazni, ugyanis előfordulhat egyeseknél, hogy allergiás reakciót váltanak ki. A szőrtelenítő krémek használata csakis addig történjen ameddig a dobozra rá van írva. Tovább nem szabad, mert az irritációt és kiütéseket válthat ki a bőrödön. A szőrtelenítésre alkalmas szőrtelenítő habok és krémek csakis lábon használhatóak.

A szőrtelenítés: gyanta


Régen ez a szőrtelenítés módszer csak kozmetikai szalonokban volt elvégezhető, mára már azonban itthon is könnyedén elvégezhető a gyantával való szőrtelenítés. Ma már kaphatóak görgőfejes patronok, amelyeket a gyantamelegítőben kell megmelegíteni az előírt hőmérsékletre. Vannak még ezen kívül gyantacsíkok is. A szőrtelenítés ezen formája elég fájdalmas lehet. Mindenki máshogy van ezzel, van akinek nagyon fáj van akinek egy cseppet sem. A szőrtelenítés ezen, formája úgy történik, hogy a gyantát egy ecsettel felvisszük a szőrteleníteni kívánt bőrfelületre, majd erre helyezzük a gyantacsíkot, várunk vele picit míg kellően odatapad, majd lerántjuk a papírt. A lerántáskor figyelj arra, hogy a bőr feszes legyen, hogy ne hogy megrántsad a bőröd, mert az még kellemetlenebb lehet. A gyantázás előnye az, hogy akár hetekig is kitarthat.

A szőrtelenítés: az elektromos epiláció


Ez a szőrtelenítés végleges szőrtelenítés. A hátránya az, hogy lassú és elég fájdalmas. Egy tű segítségével áramot helyeznek minden egyes szőrszál gyökerébe a szőrtelenítés során. A szőrtelenítés ezen, formáját többször meg kell ismételni. Az első kezelés során a szőr kb. 60% tűnik el véglegesen általában. Ezt főként arcon alkalmazzák. Az ilyen szőrtelenítés az érzékenyebb testrészeknél nem használatos, mert túl fájdalmas lenne. Lábon is ritkán alkalmazzák az elektromos epilációt, ugyanis ez túl hosszú folyamat lenne.

A szőrtelenítés: a villanófényes szőrtelenítés


Ez a szőrtelenítési forma is egyre elterjedtebbé vált. A hátránya az, hogy elég drága és nagyon hosszadalmas szőrtelenítés. Az előny a villanófényes szőrtelenítés esetében az, hogy teljesen fájdalommentes és tartós eljárás. A növekedési fázisban lévő szőrt az IPL pusztítja el. A beavatkozást azonban itt is többször el kell végezni. A szőrtelenítés ezen, formája során a bőrt jégzselével kenik át és ezzel hűtik, mert a bőrt erősebb hőhatás érheti.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz