Táplálkozási tanácsok - alapelvek
- Egyen változatosan! Minél több élelmiszerből, ételkészítési módok felhasználásával állítsa össze étrendjét! Bátran próbáljon ki új recepteket!
- Egyen kevésbé zsíros ételeket! Mellőze a rántást, kedvezőbb a kevés liszttel, keményítővel készített habarás.
- Kevés sóval készítse ételeit, utólag ne sózzon! Fűszerezzen!
- Legfeljebb hetenként egyszer (kétszer) egyen édességet, süteményt. Ahol lehet cukor helyett mesterséges édesítőszert használjon!
- Naponta igyon fél liter zsírszegény tejet vagy fogyasszon tejtermékeket!
- Rendszeresen, naponta többször egyen gyümölcsöt, zöldséget nyersen, salátának elkészítve.
- Mindennap kerüljön asztalára barna kenyér. Köretként, tészta helyett párolt zöldséget, burgonyát, rizst fogyasszon!
- Naponta négyszer-ötször étkezzen, egyenletesen ossza el a napi táplálék mennyiséget.
Egyen nyugodt, kellemes környezetben, nem kapkodva!
- Szomjúság legjobban ivóvízzel, ásványvízzel oltható!
- Szeszes italok, üdítők energiafelesleget jelentenek a szervezetnek.
- Nincsenek tiltott táplálékok csak kerülendő mennyiségek!
- A helyes táplálkozás kedvező hatásait hatékonyan egészíti ki a rendszeres testmozgás és a dohányzás mellőzése!A helyes testmozgás fedezi a szervezet élettani folyamatának energia- és tápanyag felhasználását. Megfelelő táplálkozás mellett a kívánatos testtömeg alakul ki és azt a könnyebb megtartani!