Keress a Facebook-on is!


Read/Post Comment: 0 Posted by admin /  19.07.2014
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Read/Post Comment: 0 Posted by admin /  03.03.2014
Kedves rajongók, biztos sokan hallottatok róla, hogy anno a Szabó család hangjátékot egy ideig párhuzamosan a sorozattal együtt megjelentették írásos formában is. Ezt most sikerült megszereznem. Több kilónyi újság. Lassan elkezdem beszkennelni. De az igazi érték az lenne, ha digitalizálva felkerülhetne az oldalra. Nekem van erre megfelelő programom. Aki érez magában erőt, kitartást hogy segítsen nekem ebben kérem jelentkezzen az mrszabocsalad@gmail.com címen. A részleteket egyeztetjük!
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Read/Post Comment: 0 Posted by admin /  16.11.2013November 14-én a Bajor Gizi Színészmúzeumban, múltidéző beszélgetést tartottak a Szabó családról a korábbi hallgatókkal és szereplőkkel. A Szabó családból vendégeink voltak: Major Anna, Moór Marianna, Benkő Péter, Csurka László és Fülöp Zsigmond. Azoknak, akik nem voltak ott ide kattintva regisztráció után letölthetik a teljes beszélgetést. Ha bármilyen hiba lépne fel e risztrációnál írj a mrszabocsalad@gmail.com címre.
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Read/Post Comment: 0 Posted by admin /  13.07.2012
Nyolcvanöt éves korában váratlanul elhunyt Liska Dénes író, dramaturg, a Szabó család "atyja"; az első magyar folytatásos rádiós hangjáték útjára indítóját szerda este érte a halál.
Liska Dénes Budapesten született 1927. június 26-án. A Színház- és Filmművészeti Főiskola dramaturg szakának elvégzését követően pályáját a Vígszínházban kezdte, majd 25 éven keresztül a József Attila Színház vezető dramaturgja volt. Nevéhez fűződik az első magyar folytatásos rádiós hangjáték, a Szabó család útjára indítása 1959-ben, a családregény-sorozatot szerzőtársaival 40 éven keresztül írta hétről hétre.
Alsó sor balról: Liska Dénes, Mednyánszky Ági, Moór Mariann, Balogh Erzsi, Major Anna. Felső sor balról: Tahi József, Zenthe Ferenc, Benkő Péter, Detre Annamária, Kardos Zoltán, Meixler Ildikó, Balázsi Gyula és Gáspár Imola, a Magyar Rádió Szabó család című rádióműsor szereplői. A rádiójáték 1959. június 30-án került először adásba, a 2000. adást 1997. október 14-én sugározták.Fotó: Czimbal Gyula
A József Attila Színháztól való távozása után a Magyar Televízió Ifjúsági osztályán gyermek- és ifjúsági műsorokat szerkesztett. A Magyar Televízió szórakoztató osztályának vezetőjeként ment nyugdíjba. Több könyve jelent meg: a Fiúk! Fel a fejjel! című a cserkészéletről szól, a Zárt ajtók mögött címűben Bajor Gizi rejtélyes halálát dolgozta fel, írt a nemzet atyjáról Deák Ferencz az anekdoták tükrében címmel, a Szabó család történetét pedig a Papa, Mama, meg a többiek című kötetében írta meg.

Utolsó könyve A szerelemgyerek, egy jellegzetes családtörténet, amely a 20. század válságokkal, háborúkkal terhes világában felnövő gyermek, fiatalember útkereséséről szól. Könyvei és számos hangjátéka mellett kitalálta a gyerekeknek szóló telefonmese szolgáltatást, amelyet 55 éven keresztül szerkesztett, rendezett. A mesékből válogatás jelent meg CD-n és könyvben Drótmesék címmel.
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Read/Post Comment: 0 Posted by admin /  18.03.2012
Ez itt a Magyar Rádió történetének leghosszabb teleregényének a Szabó család emlékoldala. Az oldal célja, hogy emléket állítson ennek a hangjáték sorozatnak, és összegyűjtse azokat a hallgatókat, akik szerették ezt a hangjátékot. Néhány rész meg is hallgatható a sorozatból. Szívesen fogadok bármilyen anyagot, ami a sorozattal kapcsolatos a mrszabocsalad@gmail.com címre Szabó család tárggyal. Kellemes időtöltést kívánok az oldalon! Az oldal 2010. június 18-tól újraindult, a korábbi regisztrációk törlődtek ezért kérem a korábbi tagokat, ismét regisztráljanak. Kisesebb szünet után mivel az előző szolgáltató ingyenes tárhelye megszűnt, ezért 2012. márciusában ismét elindulhatott ezúttal az atw tárhelyén az oldal.
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Read/Post Comment: 0 Posted by admin /  18.03.2012
Gyermekkoromban sosem értettem, hogy hívhatnak valakit majorannának - és akkor én meg miért nem lehetek Villám Will, ennyi erővel. Előre elnézést kérek Major Annától, tudom, a legtuskóbb dolog valakinek a nevével viccelődni (én pl. Leveske voltam), de akkor is ide kívánkozik az akkori csodálkozás emléke, hiszen a Szabó családhoz nehéz nem érzelmileg közelíteni. A névhez még csak annyit, sosem értettem, miféle foglalkozás lehet az a dramaturg - de anynyira, hogy el sem tudtam képzelni, pedig hangzásának idegensége miatt nálam egy ideig versenyben volt az űrhajós, a meteorológus és a kukás szakmákkal.
Read/Post Comment: 0 Posted by admin /  18.03.2012
2007 májusban véget ért a rádiós családregény, amely 1959 óta 2500 epizódon át mesélte-mesketélte egy képzeletbeli, egyszersmind roppant népes família történetét. Visszatekintésünkben e korszakokon átívelő műsorszámot parentáljuk.Majd' fél évszázados története során nemzeti kincsnek és megőrizendő hungarikumnak éppúgy megtették már, mint veszélyes ízlésrombolásnak vagy épp erényügyi ponyvának. Ám ha a Szabó család színvonala, művészi értéke körül a kezdetektől fogva tart is a disputa, az aligha lehet kétséges, hogy a műsorfolyam kordokumentum, a kádári Magyarország valóságos bédekkere.
Read/Post Comment: 0 Posted by admin /  18.03.2012
Harminc forinttal meg lehetne menteni a Szabó családot. Európa legrégebbi hangjátéka már nem szerepel a Magyar Rádió új műsorstruktúrájában, mivel állítólag nincs rá pénz.Harminc forinttal meg lehetne menteni a Szabó családot. Európa legrégebbi hangjátéka már nem szerepel a Magyar Rádió új műsorstruktúrájában, mivel állítólag nincs rá pénz. Ám ha a sorozat 400 ezer hallgatója a zsebébe nyúlna, fejenként három tízforintossal egy évre biztosíthatnák kedvenc műsoruk fennmaradását.
Read/Post Comment: 0 Posted by admin /  18.03.2012
A letöltésekben a regisztrált tagok megtalálják a Szabó család című folytatásos rádiójáték elsõ részének írott anyagát és szövegkönyvét. A rádiójáték elsõ adása 1959. június 30-án volt.

Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Read/Post Comment: 0 Posted by admin /  18.03.2012


A Szabó család Szentendrén – Szentendre a Kádár korban” címmel rendeztek négytermes tárlatot a Budapest közeli kisváros Ferenczy múzeumában. A rádiós sorozat hívószó volt – és persze valóságos is, hiszen 1966 tavaszán három részben is bonyolódott egy szentendrei kirándulás. A sorozat négy adásában a termek adják az egyik helyszínt, a többi a Magyar Rádió épületében van: a büfé fedett előtere, a Pagoda; a 14-es stúdió és a június 24-én nyíló Rádió- és Televíziótörténeti Múzeum. És persze a megidézett részletek a Szabó családból. A mi Szabó családunk a Magyar Rádióban élte hétköz- és ünnepnapjait 1959. június 30-tól 2007-ig, negyvennyolc éven át heti rendszerességgel.
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban